News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2013.

Started by sanjin, January 28, 2013, 21:45:55

Previous topic - Next topic

straus

vjetar ce stati tek u toku noci, oko 3-4 ujutru.

Nikola

Gfs 12Z  :79: pojacao padavine od subote popodne do nedelje ujutro.

U utorak ujutro,eventualno do podne bilo bi snijega koji bi presao u kisu,srijeda kisa.

Padavine startaju od 21h(+/-1) nocas.

Nikola

Jos min 2.4c mora dolje jer je trenutno 6.4c,do padavina,mada mislim da su svi slojevi ohladjeni sem prizemni,pa bi snijeg mogao i na 4c da pada,padavine startuju  za 3-4 sata max.

scepo

Ako vjetar ne stane necemo ni kisu ni snijeg gledat :75:

skener

Quote from: nikolA on February 08, 2013, 17:31:24
Gfs 12Z  :79: pojacao padavine od subote popodne do nedelje ujutro.

U utorak ujutro,eventualno do podne bilo bi snijega koji bi presao u kisu,srijeda kisa.

Padavine startaju od 21h(+/-1) nocas.

Mislim da bi samo u nizim predjelima presao u kisu, na sjeveru bi padao do prestanka padavina u srijedu popodne, mozda i Nk i Ct, ali to je jos daleko, da pratimo ova 2 dana sad  :03:

Стенли

Ja nocas cekam kisu, kasnije eventualno susnjezicu i neki snijeg tek kasno u noci, za vas ne znam. Samo sam realan. Ako se nesto ne preduzme kod T, tako ce biti ma koliko god da je po visini.

scepo

Jel koji model prognozira sjeverac za cijeli dan...posto ja koje sam pratio uglavnom su vidjeli prestanak vjetra oko 12h :71:

Nikola

Quote from: scepo on February 08, 2013, 18:34:47
Jel koji model prognozira sjeverac za cijeli dan...posto ja koje sam pratio uglavnom su vidjeli prestanak vjetra oko 12h :71:
Eta.

Dzoni

Quote from: scepo on February 08, 2013, 18:34:47

Nijedan model nije predvidjao za nase podrucje ovakav sjever cijeli dan. Svi su ga " stopirali"  najkasnije danas do podne, a ja sam kao neka "vjestica" koja ima polijepo iskustvo sa Pg sjevercom rekao da se bojim da moze da produzi...  :76:
Ali ovo prevazilazi i te najcrnje slutnje. Pg uz ovakav vjetar tesko moze ispod 5c do pocetka padavina.
Ono sto je pozitivno u ovom jadu je sto je vjetar sad napravio dosta vedrine iznad Pg, pa ako malo oslabi ova avet dako padne T do jacih oblaka.

michael

BM na Vijestima:

"Biće pravo čudo ako snijega ne bude u PG"... 

Dzoni

Quote from: michael on February 08, 2013, 19:05:33
BM na Vijestima:

A zatim u razradi prognoze nije dao do znanja da ista znacajno moze da se desi. Subota vece do nedelje ujutru najavio je jace padavine u planinskim predjelima na sjeveru  :78:  :55:

NK sve ce biti dobro

Quote from: Dzoni on February 08, 2013, 19:09:04
Quote from: michael on February 08, 2013, 19:05:33
BM na Vijestima:

A zatim u razradi prognoze nije dao do znanja da ista znacajno moze da se desi. Subota vece do nedelje ujutru najavio je jace padavine u planinskim predjelima na sjeveru  :78:  :55:

Rekao je jace padavine na sjeveru i u centralnom regionu :03:
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Nikola

Stize oblacnost i to jaca,a vjetar napravi sprdnju nocas,ovo malo jada vedrine sto je bilo mogli smo uhvatit da se spusti na 2-3c ovako smo prnuli u cabar.

edit: EC 12Z u utorak popodne povlacenje nule po visini,srijeda toplije,od cetvrtka postepeno hladnije.

Zvonce

Quote from: Стенли on February 08, 2013, 18:33:02
Ja nocas cekam kisu, kasnije eventualno susnjezicu i neki snijeg tek kasno u noci, za vas ne znam. Samo sam realan. Ako se nesto ne preduzme kod T, tako ce biti ma koliko god da je po visini.
:102: :102: :114: a što predlažeš da preduzmemo da zaustavimo ovi vjetar  :05:

Izvini, ali tako si me slatko nasmijao ovim komentaarom, ali u pozitivnom smislu. naravno :)
Da ne budem off, na Starom se vjetar smirio prilično, mada i dalje duva:)
Sve što dođe, ja sam mu naredan!

Danilovgrad

U DG nece padati kisa... Neka to svi zaborave... Neka sto nece u DG no nece ni u PG... Dakle, odlicno se sjecam nedelja 2005, +17 preko dana... sjutra snijeg.. onaj cuveni 2005-te... Uuufff, za vjetar ste definitivno u pravu bas se i ja pitam koji mu je cijeli dan nas u PG razbija... a pogotovo u Ulici Slobode dje zivim kakd se od Gorice zaleti. ahahah!   :114:
No, ja samo mislim da su sa HMZ CG preoprezni zbog lutanja modela do jucerasnjeg dana... Biće snijega i to više nije upitno pa molim da se skoncentrišemo na ponedeljak vece na utorak, to me vise zanima.  :105:

Nikola

Eta daje prestanak vjetra posle 03h sjutra,razlog vjetra je sto se formirao ciklon juzno od Cg,a ovo je  'feniranje' iako Pg ne moze imat fen(vjetar),znaci sjever koji ne donosi pad T nego remeti izracivanje(hladjenje).

Dzoni

Nazalost je tako. Cesto Eta bude dobra ovako na kratke staze... evo jos malo cemo bit najtopliji u zemlji.
E propasti od sjevera Podgorickog !  :76:

superwoman

Izvini za off, ne izadjoh nocas nego sjedim i pratim da snijeg pocne...znaci, sjeverac, podgoricki gospodin je odlozio....

Poseydon

Ako budu u pravu, onda do tog termina ne moze ni biti ozbiljnijih padavina u PG.

Cirius

I nmm-hiresw1e-CG je crtao (i još crta) vjetar i to do ujutru,  ali nije davao ovoliko jak ...   doduše,  PG je "laka" na ovog momka i često izmjeri više nego što se crtalo iz N i NE pravaca   :122:    ali opet je ovo bilo znatno jače od očekivanog.
EC nešto slabiji za utorak,  mada je pitanje što će nmm pokazati večeras oko 23:00 h ...

Poseydon

Nista lijepo pokazati ne moze...

Cirius

Novi nmm-hiresw1e-CG 12 Z  daje prestanak vjetra ujutru, u terminu između 6:00 h i 9:00 h.  Uprkos tome, drži 25+mm padavina za Podgoricu u sljedećih 30-ak sati   :55:  a intenzivne padavine crta za drugi dio noći i śutra prijepodne. 
Utorak je do podna ušao u 96h   :67:   za taj termin se nula po visini još drži, ali je južina prejaka ...  vjerovatno bi probila i u prizemlju, kako sad stoji na karti, a to je brzi game over   :28:

Стенли

Smanjile su se padavine za noc subota na nedelju ili sam ja lud.  :78:  A nocas u drugim dijelu noci i prije podne kako kaze Cirius bice finih padavina.

Nikola

Opet ce zavisiti od Tmax u ponedeljak,prilicno dosta padavina se crta do utorka ujutro kad bi minus bio po visini.Posle slijedi kisa.

Danas posle 12h jacanje odlacnosti a oko 15-16h i jacanje padavina.

sanjin

Na kraju je raspali WRF V3.3.1 pogodio za padavine.