News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2013.

Started by Nikola, December 31, 2012, 10:53:22

Previous topic - Next topic

Fraka

Zima je tek pocela.. vec je ustaljena praksa da Januar uglavno bude sa malo padavina uz dosta suvija zalada, a da februar bude vise vlazan. \GFS sad dosta bolji.. bice snijega na sjever, kise na jug i odlicno  :72:

Krivi

GGMU!

Nikola

Madjo imao si dobar osjecaj,EC promijenio za 360 stepeni situaciju.Cak i nema prodora hladnoce,od subote hladno,ali nesto mi je sumnjivo da se ovako promijeni situacija za 12h,ipak treba sacekati da se potvrdi,a moze ovo i na bolje.

scepo

Znaci Ec 12z nesto bolji kad je u pitanju hladnoca za nas nize jel tako?  :110:

sanjin

Quote from: nikolA on January 06, 2013, 19:40:38
Madjo imao si dobar osjecaj,EC promijenio za 360 stepeni situaciju.Cak i nema prodora hladnoce,od subote hladno,ali nesto mi je sumnjivo da se ovako promijeni situacija za 12h,ipak treba sacekati da se potvrdi,a moze ovo i na bolje.
Valjda si mislio da nema prodora juzine??

I nije izmijenio situaciju za 360 stepeni nego za 180. Ako je 360 u pitanju onda se vraca na isto. :64:

Nikola

Quote from: sanjin on January 06, 2013, 19:59:53
Quote from: nikolA on January 06, 2013, 19:40:38
Valjda si mislio da nema prodora juzine??

I nije izmijenio situaciju za 360 stepeni nego za 180. Ako je 360 u pitanju onda se vraca na isto. :64:
Da juzine i za 180 stepeni jer 360 je bumerang   :103:   :60:

Krivi

Ako se ovo nekim čudom obistini, znači čeka nas dobra zima?
GGMU!

skener

Stvarno nevjerovatna promjena,jedino bi 11-og bili na granici sto se tice Temp na 850... sad ostaje da cekamo da vidimo oce li se potvrditi ovo sjutra

Poseydon

Ec presusio, u petak slabe padavine, na jugu kisa na sjeveru slab snijeg i to je sve u narednih 10 dana

winter

ovo je odlicno bice zime a padavine mogu da ulete vazda  :122:

JovanK

pa ljudi kad da ocekujemo prawu zimu i snijeg?

Fraka

Kad naidje kuco, kad naidje.. za sad nista... Bice snijega na sjever i planine.

Стенли

GFS 18z ubacio malo padavina i za subotu, 12.01, nisam nesto prije pratio al mislim da nije bilo padavina nikakvih.   Moglo bi bit zanimljivo i za nesto malo nize predjele od Niksica.  Vidjecemo sjutra ovo, po visini bi bilo oko -2c.. Vjerovatno bi veliki i najveci problem bila T na 2m.

Vasilije

E ljudi evo me na selo  www.yr.no/sted/Montenegro/Annet/Mujića_Rečine/langtidsvarsel.html   posto ne mogu da pratim modele sa telefona zanima me da mi neko odgovori da li je ovo progoza odgovarajuca stanju kakavo daju modeli i oce li biti snijega?

mareeram

To sto yr.no kaze to je pravo pravcato zatrpavanje severa CG, ali ni pola od toga nece biti.

bole

Kod Madja sledece nedjelje ima da rade motorne sanke  :120:

Dzoni

Bogami po sadasnjim prognostickim materijalima za narednu nedelju zimska idila za sjever,mozda i Nk zakaci nesto krajem termina kad ce Tmax dolje.

Mađo

Quote from: bole on January 09, 2013, 00:34:05
Kod Madja sledece nedjelje ima da rade motorne sanke  :120:

..i pumpe za ispumpavanje vodé a bojim se da će i agregat  :02:  :23:

michael

Period četvrtak-ponedjeljak:
U četvrtak postepeno naoblačenje, u popodnevnim satima u južnim predjelima mjestimično kiša, a krajem dana ili tokom noći slabe padavine očekuju se i na sjeveru. U petak tokom dana uglavnom slabe padavine, mjestimično kiša, a u višim planinskim predjelima susnježica i snijeg. Intenzivnije padavine očekuju se krajem dana i tokom noći, a usled pada temperature vazduha i u nižim predjelima na sjeveru očekuje se snijeg. U subotu tokom jutra ili prijepodneva prestanak padavina i postepeno razvedravanje. U nedjelju novo naoblačenje, u južnim predjelima u drugom dijelu dana kiša, a na sjeveru, uglavnom tokom noći susnježica i snijeg. U ponedjeljak pretežno oblačno, povremeno kiša, na jugu i pljuskovi praćeni grmljavinom, a u višim planinskim predjelima susnježica i snijeg. Ponegdje se očekuju umjerene ili obilne količine padavina. Vjetar tokom četvrtka i petka, u sjevernim predjelima i na primorju, umjeren do pojačan, južni i jugoistočni, u subotu u cijeloj zemlji sjeverni i sjeveroistočni, a u nedjelju i ponedjeljak umjeren do jak, južnih smjerova. Temperatura vazduha u blagom porastu, prvog dana vikenda u padu, a od nedjelje ponovo u porastu.

Revidira se malo prognoza, daju se jače padavine!? 

skener

Da,ali od ponedeljka uglavnom kisa,sem na Zabljaku  :02:

winter

Mijnjace se to daleko je ponedeljak  :77:

Mađo

E neznam  :23:
Znam da će se od subote brojat i litri kiše i santimetri snijega i da će tu bit svega i svačesa, svakakvoga đaola.  :35:

Nikola

U Nk ce ubrzo da prekisi,do sjutra vece kad ce opet padati snijeg do kraja padavina u subotu.Sledece nedelje nista znacajno za nize predjele,u srijedu snijeg bi padao u vecini sjevernih i centralnih predjela.Do daljnjeg modeli ne daju duzu stabilizaciju.

Poseydon

Kisa,i samo kisa.  :14: I Palestina dobi snijeg, a mi kako stoje stvari po ko zna koji put izvisismo u januaru

sanjin

Pa,u poslednjih nekoliko zima, januar je bio najgori što se tiče snijega u čitavoj CG, ne samo u nižim krajevima. Zato se i ne nadam da će nešto značajno da se desi ovog mjeseca. Valjda bi februar trebalo da "izvadi" zimu kao i prošle godine.  :08: