News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2013.

Started by Nikola, December 31, 2012, 10:53:22

Previous topic - Next topic

Nikola

Januar krece sa pozitivnim dnevnim T u vecini predjela,u srijedu uglavnom na primorju i jugu uz prolaznu kisu,nakon toga suvo vrijeme,a od cetvrtka T ce biti u postepenom padu.

Nikola

Od 5-tog januara bicemo pod hladnijom vazdusnom masom,ali bice suvo do 10-tog najvjerovatnije,na sjeveru u subotu malo padavina.

scepo

A dako proradi vise ova zima...prokuvasmo :13: :28:

winter

Ima li sanse da bude kakvih padavina za vikend sad posto ce bit zahladjenje  :78:

sanjin

Kimi

Dakle subota kiša,noć na nedelju prelaz u sneg.Nakon toga i dalje hladnoo oko Božića i par dana posle uz moguće nove slabije padavine.  :03:

Mađo

Jedina zanimljiva stvar u narednom periodu je pojačan śeverac u toku neđelje.

petar

nema zime jos u pg narednih nekoliko dana moscemo kratke oblacit

Nikola

Quote from: petar on January 03, 2013, 16:50:25
nema zime jos u pg narednih nekoliko dana moscemo kratke oblacit
:67: Nisam siguran da cemo kratke oblacit kad dune sjever.

Do 10-tog na jugu bez bitnije promjene vremena,na sjeveru ce u sobotu i  ponedeljak biti slabe kise,susnjezice i snijega,povremeno i mecave,uglavnom slabe padvine.

edit: Od nedelje do srijede imacemo jace zahladjenje,suvo,na sjeveru u ponedeljak slab snijeg.

EC 12Z i GFS 12Z podudaraju se za naredni period sto i nije tako cesto.
1040mb na sjevernom polu,ciklonska aktivnost nad Skandinavijom i AC nad Atlantikom dobar su sistem za dalji razvoj situacije.

Fraka

EC drzi prilicno dobar snjegopad za sjever narednih dana.. Mada cini mi se da uz sjeverni vjetar nema previse leba tu, barem na Zabljak... Mozda 5 cm... EC daje dobrih 20 mm kroz 3 dana, pocevsi od subote..

michael

http://www.hidmet.gov.rs/ciril/upozorenja/index.php
ПЕТАК, 04.01.2013.
У суботу 05.01. локално се очекују обилније падавине, око 20 л/м2, углавном у западној, југозападној и централној Србији.

dako nešto sjever zakači...  :122: inače, snijega fali ruku na srce. danas sam malo boravio na zabljaku, nije to to... čak se i dijelom livade po onih poljana vide... šavnik ni S od snijega, liše časnog Vojnika.

Nikola

Izmedju 3-10mm akumulacije u subotu i ponedeljak na sjeveru.
U cetvrtak kisa u juznim predjelima na sjeveru snijeg.

skener

Quote from: nikolA on January 04, 2013, 17:23:10
Izmedju 3-10mm akumulacije u subotu i ponedeljak na sjeveru.
U cetvrtak kisa u juznim predjelima na sjeveru snijeg.

E taj cetvrtak nas posebno zanima,mada modeli se jos ne usaglasavaju,ali vjerovatno ce biti slabih padavina

LOMIBA

cetvrtak vece bi trebalo snijeg na sjever al videcemo jos je daleko!
U dobru se ne ponesi!

Nikola

Losi izlazi nikako hladni vazduh da se spusti,nadam se korekciji jer bi bila steta da ovakva prilika propane.

scepo

Evo i po ovom novom Gfs 12z nikako da nas zahvati ona hladna masa... :35:

Nikola

Cet-pet-sub bice oblacni sa kisom,u cet i subotu u preko 600-700mnv bice i snijega.Za sad subota je predaleko ali do petka nista posebno.
Hladna masa se koncentrise iznad sjeverne i cenrtalne Evrope ali izgleda za sad nista od zime u nize krajeve.Sledeci vikend najvjerovatnije bice sa padavinama kisa u juznim i snijeg na sjeveru i dijelom centralnim predjelima.Znaci sledece nedelje i Ct-Nk imace teske uslove za snijezni pokrivac,ali tek u pon-uto treba realnije govoriti o tome za sad je prelose.

Стенли

Nazdravlje Vam Badnje jutro! 

Evo nesto vezano za novi GFS 0z.   :20:  Bice dobre sigurne kisurine i na Zabljaku, pa i u nesto vise predjele.   :20:  Presmijah se kad vidjeh ovo.  Pobrkani loncici od GFS-a ludoga.

petar

neka vam je na zdravlje badnje jutro!!! suncano i hladno

Nikola

Nista necu vise modele gledat do 10-tog.Od cetvrtka se nula povralci do daljnjeg a kise i preko 1800mnv.

Mađo

Nemoj Nidžâ tako.
Vrnuće se nula, imam dobar ośećaj.  :63: 

Djole

nema vise zime,mozda bude neko slabije zahladjenje sredinom ili pocetkom februara i to je to  :35:

Mađo

Quote from: Djole on January 06, 2013, 13:51:22
nema vise zime

Ima bogomi.  :76:
Za mene je zima i kad pada kiša i kad duva jugô i kad je 15° temperatura.  :72:
I tako zna obrnut na grád dok ja périm stubu da vrnem tiglu koju je jugo zadigaá.
Ne pomaže ni cerada ni najlon a ruke mi mokre i kidaju od studa.
Utečem u kuću da se zgrijem dok za petnajes minuta napada toliko gráda da nemogu ižljeć iz kuće bez lopate.   :35:
Trka brže-bolje da kola šenem na vr' pedence e mi nema izlaska ako mislim odit za duvan do prodavnice.  :28:

skener

nema vise zime,mozda bude neko slabije zahladjenje sredinom ili pocetkom februara i to je to  :35:

Naravno da ce je biti, i tekako, ne znam na osnovu cega to kazes

Djole

Quote from: skener on January 06, 2013, 14:29:04

Naravno da ce je biti, i tekako, ne znam na osnovu cega to kazes
to ja po mom misljenju :D,salio sam se bre :)