News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2013.

Started by bole, December 31, 2012, 08:30:56

Previous topic - Next topic

Mađo

Na Njeguše palo 5-6 cm snijega, grâda i zrnastog snijega.  :109: Uporedo je bilo izgleda i dobre kiše.
Trenutno umjeren snijeg uz slab sjeverac.  :81:
Temperatura zraka:  1.5°C
Smjer i brzina vjetra:  NNE --- m/s
Relativna vlaga:  94%
Tlak zraka:  901.2 hPa
Oborine danas:  43.8 mm

Oborine u ovom mjesecu:  528.6 mm
Najniža temperatura zraka:  0.7°C u 13:22
Najviša temperatura zraka:  4.4°C u 1:34

I jedna zanimljivost: ovo je najkišovitiji januar od kad ja vršim mjerenja količine padavina na Njeguše.  :109: Možda je više padavina bilo januara 2009. godine, ali mogu samo da nagađam jer sam mjerenja počeo tek u februar iste godine.  :78:

demijan

vecerasnje najinteresantnije obilježje vremena u bg je fenomenalna vidljivost...

Mađo

Ih, plasa snijeg dobro.  :105: T 0.8°

Nikola

Na Ct bi se reklo da se smjenjuju kisa i snijeg,ali mislim da je vise kise danas bilo,u Nk nista sem desetominutne susnjezice,na Ct sad  pada snijeg T 0.4 0.9RR,u Nk kisa,mada sjutra ce polozaj ciklona biti takav da cemo imati ENE strujanje pa vjerujem da ce presnijeziti i u Nk.
Kisa vec duze vrijeme T 7.2c

Mađo

10 cenata  :109: Do maloprije je padao jak snijeg, sad umjeren.
T 0.8°

NK sve ce biti dobro

Odje susnjezica skoro svo vrijeme, sad sam s vana.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

sanjin

Поче јака киша. Т 7.

Стенли

киша досадна  :35:

Dzoni

Bogami ja na pocetku mjeseca prislutih da ovo moze biti jedan od najkisovitijih januara ikada...zato i trazih one podatke od kolege @SH.
Zanimljivo ce biti vidjeti ukupne kumulativne padavine za mjesec januar po gradovima.

Nikola

Vjerovatno snijeg u Nk 0.5c 0.5RR

Mađo

Quote from: nikolA on January 25, 2013, 01:12:33
Vjerovatno snijeg u Nk 0.5c 0.5RR

Vjerovatno, mada kod mene na 0.8° svo vrijeme pada vrlo mokar snijeg.  :23: Da je temperatura niža za jedan stepen sve bi se ovo primalo fino.
I dalje slab do umjeren mokar snijeg.Vazdušni pritisak vrlo snižen, 900.4 mb.

Yeti

Evo je konačno uspio da obijeli,a muči se od juce kroz kisu!A bice kad ujutro o$everi nekolika centa ove bljuzge i to je sve.Mislim i za januar snow end...
Listen to me carefully,I shall say this only once

Nikola

Kako je zaplasa na Ct 0.1c 1.1RR,dugo je do jutra bice zanimljive visine snijega

Mađo

Pada baš jako.Odma se primio novi na ogradu.  :109:

Fraka

Nece bit prezanimljive dokle je god T u plus.. bice 10 cm novog da padne 200 litara

demijan

visine snijega u 07h
žab 103,kol 59,cet 20,nik i plje 2 cm
ovamo  susniježica .t 0,5.padavine za 24h 0,7l

zavižan "preskočio"2m. u 7h 205cm   :79:

SnowHunter

Prilično obilne padavine u centralnim i južnim predjelima:

Visine snijega:

Žabljak  103cm
Kolašin  59cm
Plav  26cm
Cetinje  20cm
Rožaje  9cm
Šavnik  4cm
Andrijevica  4cm
Nikšić  2cm
Pljevlja  2cm
Berane  2cm
Bijelo Polje  1cm

Planine su pod debelim sniježnim plaštom  :109:  :105:  :43:, web kamere sa Vučja i Bjelasice:

SnowHunter

Podgorica je vrlo blizu rekordnih januarskih padavina, ali kako sada stoje stvari od rekorda neće biti ništa:

Miloš

U Beogradu pada snijeg od 7h, formirao se sniježni pokrivač. T -0.4°C.

Transmat

Bas me zanima koliko smo imali padavina u januaru ovdje u Dg.
Stenli, da nisi sabrao ukupne padavine, znam da si sabirao padavine sa Ams  :60:

Fraka

Nema nesto snijega, ali ovo malo sto je palo, ne topi se. Bas je hladno.. -0.6

mareeram

1969, 1979, 2003 i 2009 bi trebala da prebaci Podgorica, e ove dve ce ostati nedostizne vreovatno...

@ SnowHunter

Jel ces staviti tabelu danas na crometeo?

Fraka

Lijepa atmosfera... pada sitan snijeg u Bg, pravo zimsko vrijeme... -0.6 i dalje

Djole

u loznici pada snijeg jos od jutros slab do ujeren i veoma sitan ima ga 4-5 cm :)

michael

brrrrrrr na zabljaku. prava zimska idila. hladno je, pada snijeg, ima vjetra, nije bas za puta preko Vojnika ko namjerava danas prema Zabljaku...