News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2013.

Started by bole, December 31, 2012, 08:30:56

Previous topic - Next topic

zec

Sad bih dosao do Bara i primoraja da uzivam,jedva cekam prolece i leto! :05:

Fraka

Ne moze kod nas dolje biti tako velik grad, ali je cesta pojava, relativno  :03:

niksicki

snijeg opet gotovo stao...

albatros_mne

Krenuo opet pljusak, vjetar okrenuo na jugoistocni i pojacava...prilicno je svjeze napolju.

Edit: vjetar opet okrenuo na sjever  :03:

prenka

Kisa nastavlja i dalje .temp nesto malo ispod 5c .spustice se bogami snijeg do jutra i na 400mnv. Po ams -u neke opstine u CG imaju i 25sat :D

Стенли

Opet krenuse padavine povremeno umjerene, kisa i susnjezica, a tu je i slab do umjereni vjetar uglavnom sjeverni.  Temperatura u nesto vecem padu ,trenutno 2.8°C.   :121:

Nk

Sad sam pricao sa ljudima na Vucju, vec je put zatrpan i neprohodan, evo slika od danas 16:10 h slikano iz ratraka, na slici je zicara i i sajla koja je skroz potonula u snijeg

od ove slike je panulo jos 20 cm novog snijega minimum, jos uvijek pada, mislim da ce biti rekorda do subote  :119: :119:

Nikola

Стенли

Strasna slika sa Vucja.   :109:

winter

Pg 4,9 stala kisa tolko za nocash  :39:

JovanK

skener

Ima li ko da izbaci podatke sa kolicinama padavina, visina snijega je vec dostupna na sajtu

SnowHunter

Evo padavinskih brojki. Prvo da naglasim da su podaci za Bijelo Polje, Kotor i Danilovgrad dobijeni brojanjem stubića sa AMS stanica,  dok je podatak za Andrijevicu sumnjiv. Naime, često se dešava da u podacima za Andrijevicu (takođe Budvu i BP) šestočasovne padavine prethodnog dana od 07h do 13h budu veće nego 24h padavine od 07h do 07h...  :75: To se ponavlja već par godina, i stvarno mi je nejasno da to nije moguće ispraviti ili bar dati neko logično objašnjenje, ako ga ima...  :71: Uglavno, andrijevička brojka je zbir padavina od 07h do 13h juče i podatka izbačenog jutros, da li je korektna ili ne nemam pojma  :78:

Visine snijega:

Žabljak 130cm
Kolašin 59cm
Plav 25cm
Šavnik 15cm
Berane 13cm
Andrijevica 10cm
Cetinje 10cm
Šavnik 10cm
Nikšić 5cm

Struje na sjeveru uglavnom i dalje nema, da malo virnemo kako izgleda na Vučju i Bjelasici. :82: Akcija se uskoro nastavlja...  :121:

bole

ZABLJAK: 130
KOLASIN: 59
PLAV: 25
SAVNIK: 15
BERANE: 13
ROZAJE: 10
CETINJE: 10
ANDRIJEVICA: 10
NIKSIC: 5

NK sve ce biti dobro

Slaba kisa

U kakvom obliku da ocekujemo naredne padavine ?
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

cetinje1

kako pada snijeg u ct....ludilo...ako ovako nastavi citav dan i noc, sjutra ce biti haos...

Vasilije

Snijega kod mene ima najmanje 70cm pa navise i preko 1m.

JovanK

sva brda oko podgorice obijelila . . . :79: :79: :79:

Nk

evo i jedan snimak od juce sa Vucja, probijanje kroz snijeg na vrhu zicare. Nevjerovatna kolicina snijega.
http://www.youtube.com/watch?v=g7pnwM3o7XQ

sitna kisa trenutno

Slavko_rasadnik

Ovamo u BP-u vrijeme miruje, magla se nije skinula od juce prednoc, a gusta uzas, temperatura 5 stepeni.

Miloš

Žao mi je što nisam sa vama juče propratio još jedan meteorološki zanimljiv dan. Šta da se radi, mora da se uči.  :78:
Ni danas neće biti ništa manje zanimljivo, sabiraće se centimetri snijega do subote ujutru.

U Beogradu oblačno i suvo sa sumaglicom. T 4.6°C, Tmin 4.3°C. U toku noći je palo 0.4mm kiše.

Bura

Quote from: zec on January 17, 2013, 01:07:49
Quote from: kecmi on January 17, 2013, 00:23:31
Evo ponovo jakog pljuska sa grádom.

Koliko je najvece zrno grada koje pamtis u Baru?Verujem da ne moze biti krupan kao kod nas-velicina pesnice i to.  :04:

Oblacno,5C.

5. maja 2006.  padao je grad veličine povelikog oraha-to je najceći grad do sad što sam vidio. Bilo je dosta štete. Padao je sigurno 10-20 minuta.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

NK sve ce biti dobro

Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Bura

izvor: BARinfo

Kiša, grad

U Baru kiša i dalje pada. Pločnici Topolice su gotovo u potpunosti pokriveni vodom, naročito između zgrada, pa je jako teško hodati, a ostati suvih nogu. I sa ulicama nije drugačije - pojedine raskrsnice se ne mogu preći na pješačkim prelazima, a jezerceta u koja uranjaju automobili već su toliko duboka da se brzina mora prilično smanjiti. I zbog auta i zbog pješaka koji su često okupani mlazom vode. 

U utorak veče je porastao nivo vodotokova u blizini barskog jezgra, pa je kanal Rene bio na samo pola metra od tačke prelivanja korita, međutim, smanjenje intenzivnosti padavina uslovilo je i vraćenje ovog bujičnog potoka u normalu.

Danas, oko 14:30 Bar je bio pogođen jakim gradom, koji je trajao nekoliko minuta, stvorivši u pojedinim djelovima opštine, poput naselja Čeluga, sloj bijelog pokrivača debeo nekoliko santimetara.

Usljed grmljavine i kvarova, neki gradski kvartovi i danas povremeno nisu imali struje, a česti padovi napona predstavljaju stalnu opasnost po kućne aparate, naročito elektroniku.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Mađo

Evo i da se ja glasnem. Pada umjeren snijeg, izgleda da je svu noć tako padao tako da je trenutna visina snijega između 15 i 20 cm.  :109:
Temperatura je u plusu, 1.1°