News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

II ciklus - komentari

Started by Krivi, December 07, 2012, 15:31:52

Previous topic - Next topic

Miloš

Ništa to, osmatrač je sasvim lijepo 2 puta unio šifru za mećavu (snijeg sa tla nošen vjetrom), ali je to automatski dekodirano kao umjeren/jak snijeg. U preostalim terminima je javljao slab snijeg sa prekidima (provijavanje).
Ima još sat i po fore da padne 0.1mm. Samo Žabljak i Pljevlja nemaju mjerljivih padavina do sada.

Inače, PG javlja u zadnjem terminu intenzitet padavina od 0.4mm/10min. E sad, kad bi se takav intenzitet zadržao do 19h, padavine bi prešle u kod 2, ali to je više - šta bi bilo kad bi bilo.

Fraka, u slučaju koda 2 u PG, mislim da bih izbio u prva 3 mjesta (mislim da bi dijelili AW, Rakun i ja), ako da Tmax budu dosadašnje. U 17.30h i Žabljak u Ulcinj ponovo u padu blagom.

Fraka

Haha, prosle i pretprosle godine si u zadnjem kolu bukvalno pri put dolazio na celo, sto da ne i ove  :11:

Miloš

Ovoga puta su to šanse samo u domenu teorije... Ali zato sam namjerno i odigrao kod 2 u PG, jer više volim da se nadam da dobijem bod u zadnjem trenutku, nego da strahujem da ću izgubiti bod u zadnjem trenutku.

Inače u Baru je jugo probio u prethodnih sat vremena i temperatura otišla preko 10°C. Ne smijem ni da pomišljam šta bi se u Ulcinju desilo da i tamo probije jugo, mada modeli za to ne daju velike šanse.

Miloš

U 18h važe maksimumi od 14h, ali se Ulcinj vratio na 4.7°C.

Padavine u Podgorici oslabile (ostadoše 2-3mm), Žabljak bez mjerljivih padavina, Ulcinj bez novih. Još sat vremena i gotovo.

Jocko

Nadam se da Žabljak neće izmeriti padavine...no teško da će biti po mojoj želji  :78:
Rekoh već, nisam računao, ali danas imam najviše 2 boda...na Tmax -3!  :07:

Miloš

Ako ih nije bilo do sada (barem po AMS), velike su vjerovatnoće da ih neće biti ni do 19h.

Transmat

Ko bi rekao da Žabljak neće nakapati danas.  padavine će biti 110  a ja igrao 001  Hhahahaha :05:
Totalno otkaceno kolo. Sacekacemo 19 h i konacne rezultate, jer nemam pojma kome da cestitam , jer nisam ni pratio mnogo ko je sta odigrao. U stvari već bi mogao da čestitam, ali svima koji su se takmičili i na taj način doprinijeli takmičenju  :45:

dikile

Malo mi je nelogicno da Zabljak nema merljive padavine, a u tri termina pise umeren ili jak sneg. Ili je greska osmatraca ili  AMS

Fraka

Ne citas dikile, mnogo puta je to receno, a eo i milos prije 2-3 posta. Synop se lose dekoduje... kad je meceva, odje pise da je umjeren snijeg

Admin

Iako AMS nije izmjerila, za sada, padavine na Žabljaku velika je vjerovatnoća da će one biti mjerljive. Naime, pahulje se lagano tope unutar kišomjera i padavine ne bivaju detektovane u destzominutnom intervalu, ali se za nekoliko sati na taj način dovoljno nakupi.
Do 18:10 u PG je palo oko 2.6 litara.

dikile

Quote from: Fraka on January 10, 2013, 18:29:01
Ne citas dikile, mnogo puta je to receno, a eo i milos prije 2-3 posta. Synop se lose dekoduje... kad je meceva, odje pise da je umjeren snijeg

Promakao mi je post  :45:

Fraka

Izgleda da ce Gustav u zadjem minutu bukvalno osvojiti ovo kolo, eto djelili smo do samog kraja, ionako je nebitno  :99:

Miloš

Ulcinj dostigao Tmax u 19h, evo konačnih rezultata:

ULC  5.4  1 (1mm)
POD  5.6  1 (3mm)
ŽAB  2.1  0
Vjetar (Ul+Pg+Žb) 10
Tmin -7.7
SnZ  36

Sad čekamo Admina sa tabelom, pa krećemo sa čestitkama.  :08:

Miloš

Osvojih 5 poena, ali za ukupnu grešku u Tmax od 2.0°C u ovakvom kolu sam zaslužio i koji bonus poen.  :77:

Ne znam šta je ova nova Tmax u Ulcinju promijenila u odnosu na dosadašnje podatke, ali mislim da je nekoliko takmičara dobilo po bod.

Fraka

Cestitke sampionu Adriatic Weather!!! -  :116: :116: :116:

Eto, ja sam mogo osvojit kolo ali pobjegli mi je to u zadnjih 10 minuta (mora nesto), tako je je pobjednik kola Gustav  :45:

skener

Pa nista novo u vrhu nije donio porast Tmax u Ulcinju, pa ako u Zabljaku nije bilo mjerljivih padavina stanje ostaje onako kako sam ranije napisao...

Cestitke za Adriatic Weather (58) na pobjedi u takmicenju  :109:

Odlican rezultat ostvario je i MAGICIAN sa 57 poena, a 5 takmicara dijeli trecu poziciju sa 56

I Gabesz zasluzuje cestitke na pobjedi u II siklusu  :109:

Takodje cestitke Adminu na sjajnoj organizaciji takmicenja, pa da nam potraje i narednih godina  :111:

Miloš

Gustav je u tih 10 minuta prestigao i nas 5-6 što smo dijelili treće mjesto, tako da mislim da će tabela izgledati ovako:

AW 58
MAGICIAN 57
Gustav 57

...

Jeste da je još uvijek nezvanično, ali evo da prvi čestitam pobjednicima najneizvjesnijeg takmičenja do sada na zasluženoj pobjedi!  :109: :109: :109:
Svaka čast i vama trojici, i svima što su hrabro i iskusno odigrali ovo kolo!
Čestitke i svima što učestvovali do kraja i time doprinijeli ovom takmičenju!
Čestitke i starim prognozerima koji su se dokazali u prethodnim takmičenjima, ali u ovom sreća nije bila njihov saveznik!
Posebne čestitke Adminu na standardno korektnom vođenju takmičenja i svom uloženom trudu!
Čestitke i svima ostalima koji su pročitali ovu poruku, a nisu se prepoznali, jer smo svi zajedno doprinijeli da ovo takmičenje bude tako zanimljivo!  :45:

skener

U pravu si Milose,tek sam sad vidio da je izbjegao minus poen na Tmax u Ulcinju, bravo za njega  :45:

Jocko

Najpre čestitke pobednicima, a ponajviše Adriatic Weather!  :45: Čestitke za ostvarene odlične rezultate.
Čestitke i svim učesnicima, jer smo kao što Miloš kaže svi zajedno doprineli kvalitetu i veličini ovog takmičenja, na čelu sa Adminom.  :109:

Sledeće, i poslednje u okviru ovog takmičenja, jeste iščekivanje izvlačenja nagrada  :05:

dikile

Pih trebalo mi je jos 0.1C na Ulcinj. :107:

PRVO..
Cestitke pobedniku AW takmicenja kao Gabeszu pobedniku drugog ciklus.

Cestitke i svim takmicarima i zelim vam da i naredno VII OPCG bude jos zanimljivije od VI i sa jos vise takmicara. Bilo je lepo druziti se s vama. :121:

Cirius

:121:       :121:        do kraja nepredvidljivo takmičenje sa mnooogo iznenađenja i, što je najbitnije, odličnom ekipom     :116:      čestitke Adminu na organizaciji,  pobjedniku  AW   i ostalim visoko, srednje i nižeplasiranim maratoncima  ....    pa iduće godine još jača konkurencija i još luđe vrijeme da bude       :120:      :109:

Nikola

Cestitam pobjedniku Adriatic Weather,Gabez kao pobjeniku drugog ciklusa,a i sviva sa preko 50 poena jer i to je odlican rezultat,naravno svima sto su se takmicili na fer takmicenju i druzenju.Naravno Admin-u sto je ovo organizovao i pratio i trudio se da sve protekne u takmicarskom duhu. Do sledeg takmicenja  :38:  :105: :109: :116:

AdriaticWeather

Prije svega čestitke svim sudionicima, a pogotovo adminu natjecanja! Ovo je izvrsno i hvala mu što nam omogućuje nešto ovakvo!
Što da kažem, hvala svima! Stvarno sam sretan zbog ovoga! :03:    Prošle godine je bila blamaža i onda sam još rekao da će ove biti bolje, izbacio neke modele koje sam koristio i s kojima nisam bio zadovoljan, zamijenio ih drugima, tu je naravno nešto iskustva, puno sreće i eto :)

Čestitke svima!

Admin

Tokom iduće sedmice nenovčane nagrade će biti izvučene u jutarnjem programu TV Vijesti.

Boce

Čestitke pobedniku velikom AW!
Gabeszu čestitke na odličnom oporavku u drugom ciklusu!
Hvala svima koji smo se družili i ove godine!
I naravno velika zahvalnost adminu na trudu i uspehu oko organizacje takmičenja!