News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

II ciklus - komentari

Started by Krivi, December 07, 2012, 15:31:52

Previous topic - Next topic

Jocko

U 00:20h Žabljak najhladniji sa -17.9C, Kolašin -17.3C. Neverujem da će ujutru ispod -22...

Fraka

U kolasin nema podataka vec uru vremena... nize je tamo

Nikola

Zb ili Kl ujutro izmedju -20 i -22c :07:

Dzoni

-19c Zabljak...adio Tmin  :80:  Ide to do -22c ko od sale.

Jocko

Fraka

Vrlo niska temperatura... Pljevlja na -18.4.. ko zna dje je Kolasin..

Nikola

:56: samo pola stepena da je toplije - Kolasin -21c u 06h AMS zakocila Pv i Zb topliji.

NJEGUSI -22.2C :29:

Cestitam Madjo na ovom rekordu,ice ona jos 0.5c dolje,impresivno  :116:

demijan

-21,7 kol a 101 cm žabljak snijeg. uspio sam da ubilježim negativan bod  :75:

Gabesz20

Ode Kolasin u bunar...-21.7, meni odgovara nekako sam uspeo da uhvatim, vala vise i meni da krene jednom na pocetku dana kako treba.

skener

Samo 14 takmicara je osvojilo bod na Tmin, 12 je izgubilo bod,a jedan takmicar 2 boda

7 takmicara nije osvojilo bod na visinu snijega

Dejo

Prespavao sam jutro, u prvom ciklusu sam imao sreće, sad očekujem sve promašaje od 1.6-1.7  :10:

Zanimljivo da je vodeći dvojac uzeo negativan bod na minimalnu  :07:

Fraka

E nasto ja gubim poene.. Cus snijeg.. mislim u ovakvom kolu  :07:

Miloš

Ih, našao Kolašin kad će da obara rekorde sa Tmin, nije morao baš danas.  :120: Eto, Žabljak i Pljevlja su ispunili moja očekivanja (oko -19°°C), ali Kolašin je baš pretjerao.
Nego, toliko puta sam se izvukao sa Tmin, red je bio da je jednom i kiksam. Inače, ovo je bilo prvo kolo u ovom takmičenju u kom Tmin nije izmjerena na Žabljaku.

Svaka čast svima što su hrabro odigrali ispod -20°C, e takve prognoze se cijene!  :109:

Stanje u 8h:
Podgorica -3.8°C
Herceg Novi +0.5°C
Kolašin -20.9°C
Vjetar 5m/s

Vidjećemo može li današnja dnevna amplituda u Kolašinu biti punih 20°C. Iskreno se nadam da će barem 0.1°C manja biti.

skener

Od prvih 17 takmicara koji imaju 30-34 boda, samo su 3 osvojila bod na Tmin,a od ta tri 2 su uzela bod i na Tmin i na snijeg

Eto jos malo brojki  :03:

skener

Quote from: Miloš on December 13, 2012, 08:10:38 Ih, našao Kolašin kad će da obara rekorde sa Tmin, nije morao baš danas.  :120: Eto, Žabljak i Pljevlja su ispunili moja očekivanja (oko -19°°C), ali Kolašin je baš pretjerao.
Nego, toliko puta sam se izvukao sa Tmin, red je bio da je jednom i kiksam. Inače, ovo je bilo prvo kolo u ovom takmičenju u kom Tmin nije izmjerena na Žabljaku.

Svaka čast svima što su hrabro odigrali ispod -20°C, e takve prognoze se cijene!  :109:

Stanje u 8h:
Podgorica -3.8°C
Herceg Novi +0.5°C
Kolašin -20.9°C
Vjetar 5m/s

Vidjećemo može li današnja dnevna amplituda u Kolašinu biti punih 20°C. Iskreno se nadam da će barem 0.1°C manja biti.

Pa zavisi dosta i od toga kad ce se podici magla koja je tamo

Miloš

Nema Kolašin toliko dugo zadržavanje jutarnje magle. Brzo se to raščisti, čim sunce izađe. Makar je uvijek tako bilo.

Sad ispadoh kao neki poznavalac mikroklime Kolašina, a koliko mi je samo poena odnio, što na Tmax, što na Tmin. :08:

Koliko god da sam stavio visoke temperature, plašim se da bi mogle da mi pobjegnu, biće neizvjesno do kraja dana.

demijan

mene jedino u ovo kolo može malo izvuci da t-re odu visoko :76:
 nesto su mi male prilike da se digne magla(iako je daje slabu uz vidljivost od 800m i nebo vidljivo i vedro) u kolasin  na vrijeme da se primakne jednocifrenom minusu prvo a sve preko -5 mi izgleda sada nemoguće  :78:

Gabesz20

Sad me bas interesuje dali moze Herceg Novi do 9C ili malo vise...
Sa Podgoricom vec sad mislim da sam kiksnuo jer bi mogao prema meni da ide ako i malo preko 6C

demijan

nadam se miloše da si u pravu za maglu  i da je neće biti ubrzo  :03:

Dejo

Herceg Novi je u hladnom utorku imao preko 7 stepeni, juče 9.0, danas u sunčanom danu sigurno blizu 10. Ne razumem sve koji su odigrali ispod 8  :01:

skener

Sto se tice Tmax ona ce u Kl biti izmjerena najkasnije u 14h,a Pg i Hn imaju neke male sanse da ih cekamo do 15

demijan

digla se magla iz kolašina kao sto rece miloš i sve je vedro...

u 09h: kol -19,4;pod -1,4;hn 2,0;vjetar 5 m/s

skener

Quote from: demijan on December 13, 2012, 09:11:24 digla se magla iz kolašina kao sto rece miloš i sve je vedro...

u 09h: kol -19,4;pod -1,4;hn 2,0;vjetar 5 m/s

I dalje stoji na sajtu da je magla,nebo vidljivo,ali pretpostavljam da ce se do 10h dici i da ce krenuti rast T..,Pg jos nisko

demijan

na sajtu se pogresno dešifruju neke pojave...tako je bilo i pre neki dan sa grmlajvinom i snijegom u pg .on je to dešifrovao  kao grmljavinu i kišu...
u 9 h kolasin je dao maglu u prethodnom satu a ne u trenutku osmatranja.znaci da se podigla a to se vidi i po vidljivosti koja je preko 20 km bila u 9 h...

Jocko

Uh, dobro je. Jutros pogodio Tmin, kao i visinu snega. No veliki broj takmičara nije jutros loše počeo.  :83:
Mislim da sam za  Ko i Pg itekako u igri sa svojim Tmax, ali za Hn se plašim da ne premaši 9.5C  :02: