News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Decembar 2012.

Started by Nikola, November 27, 2012, 12:27:15

Previous topic - Next topic

niksicki

Quote from: Miloš on December 08, 2012, 09:36:44 Podgorica od Čaja definitivno neće gledati snijega, ali idući ciklon Džemala ima potencijala itekako!  :111: Prema onome što sada crtaju modeli, bio bi to lijep snijeg u PG.
Naravno, i u ostatku CG, izuzev primorja.
Zahlađenje od ovog ciklona najvjerovatnije stiže kad padavine već budu prestale.
MilosU,kakve su sanse da mi vidimo nesto snijega prije prestanka padavina?

skener

ja mislim da ima sanse da pada snijeg u nk bar 2 sata sa sjevernim vjetrom,to je dovoljno...e sad kad ce poceti to je pitanje

Miloš

Teško...  :02: Po modelima kiša do 16h i to jaka. Zahlađenje sa sjevernim vjetrom tek oko ponoći. Jedino će Žabljak imati obilan snijeg do kraja dana.

sanjin

Kako od ponoci kad WRF-NMM crta vec od 18h?

skener

Quote from: sanjin on December 08, 2012, 10:52:11 Kako od ponoci kad WRF-NMM crta vec od 18h?

Pa i ja to vidim i ocekujem da tada pocne sjever i da predje u snijeg u nk

Poseydon

U ponedeljak na utorak snijeg u Podgorici. U utorak ujutro ceka nas jorgan :79:

Fraka

Najjaca fora ce bit utoral, na to treba obratit paznju najvise... sve se vise padavina ceka.. To bi mogo bit pristojan snijeg u gotovo citavoj drzavi.. sem kotora  :11:
I za Bg se crtaju odlicne kolicine uz debeli minus.. Izacemo mi na 50+ cm u srijedu ujutro garantujem  :79:

Stefan600

malo je zeznuto sto Ec sad crta naoblacenje sredinom dana a to bi zakucalo temp na nekih 4-5 stepeni pred padavine a onda nista...
Februar 2012. :)

Fraka

Sumnjam da ce to bit problem ozbiljno.. po ovakom scenariju.. vidjecemo... Ponedjeljak ce imat strahovit mraz... nece se to puno ugrijat ne..

Miloš

Quote from: skener on December 08, 2012, 10:55:47
Quote from: sanjin on December 08, 2012, 10:52:11 Kako od ponoci kad WRF-NMM crta vec od 18h?

Pa i ja to vidim i ocekujem da tada pocne sjever i da predje u snijeg u nk

Da, GFS i WRF vide zahlađenje oko 19h, a prestanak padavina u toku noći. EC i NMM vide raniji prestanak padavina i kasnije zahlađenje.
Tako da može ponovo večeras okrenuti na snijeg u Nikšiću i na Cetinju, ali neće to biti ni priblične padavine onima iz prethodne noći.

skener

Dovoljno je da pada sa sjeverom sat-2 u nk i da pane 5-6 sm,to ce biti kao staklo sjutra

mihael

kolike su sanse da sjutra u Tivtu izmedju 11 i 16 ne bude kise? :)

Mađo

Quote from: mihael on December 08, 2012, 16:37:59
kolike su sanse da sjutra u Tivtu izmedju 11 i 16 ne bude kise? :)

Nema kiše ali biće buuureeeee    :27:  :79:

Dobrodošao na forum!

petar

evo sada na vijesti crtaju za dg snijeg ujutru i max. t 2 stepena dok u pg 3 stepena bez padavina

Mađo

Petre, umjesto što si gledao one ikonice sa kišom ili snijegom što mećú po gradovah bolje bi ti bilo da si poslušao onoga čičú što veli za vrijeme.  :120:

mihael

Hvala Mađo!

Organizujemo neku humanitarnu akciju u Porto Montenegro koja bi trebala biti napolju. Profesionalna fotografija za prolaznike a oni koliko mogu daju prilog za Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama. Pa svi strepimo od kise. Mada nam ni bura ne odgovara ali opet bolje nego kisa. :22:

Mađo

Bojim se Mihaele da može bit dosta jake bure uz vrlo neugodan subjektivni osjećaj.  :02: Što vam takođe nebi odgovaralo.

Inače, svaka čast na toj akciji!  :109:

Krivi

Kad obrće vjetar na N smjer?
GGMU!

Mađo

sanjin

Nikola

Vec je preko cijele drzave preska nula,od 22-23h krenuce i jaci sjeverni vjetar,a modeli vrlo neslozi po pitanju prestanka padavina,bice oko 3-4mm akumulacije od ponoci do 06h.

skener

E to je i najveca enigma,kolicina padavina do ujutro...vidjecemo

lav

Sta nas ocekuje u toku noci po pitanju vremena?Da nece mozda malo  :79: sa sjeverom ?

Stefan600

Evo na HMZ jutrosnja prognoza kaze 'kisa u nizim predjelima na jugu a u svim ostali predjelima snijeg'. haha ovo je SMIJESNO
Februar 2012. :)