News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Decembar 2012.

Started by Nikola, November 27, 2012, 12:27:15

Previous topic - Next topic

Krivi

Svasta može biti noćas. Kako je krenula T da pada... :114:
GGMU!

scepo

Ali bi probila lagano u Z-B ravnici ako se ne varam :32:

Bura

Quote from: Krivi on December 07, 2012, 16:45:29 Svasta može biti noćas. Kako je krenula T da pada... :114:

Da, bice dobre kise i vjetra.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Krivi

Nisam misloi na Bar baš... već na ZB ravnicu...ovđenake će biti kao i uvjek kiša i jak prodor južine...
GGMU!

petar

Prognoza za 08.12.2012.Izgledi vremenaPrognoza vremena za pomorce
Pretežno oblačno sa padavinama. Na jugu kiša, pljuskovi i grmljavina, a na sjeveru susnježica i snijeg. U centralnim i višim predjelima na jugu u jutarnjim i večernjim časovima snijeg, a tokom dana susnježica, kiša i pljuskovi. Mjestimično se očekuju obilne količine padavina. Vjetar umjeren do jak, na udare povremeno veoma jak, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura vazduha od –9 do 5, najviša dnevna od 0 do 12 stepeni.   Ovdje stavljaju u centralnim i visim predjelima na jugu u jutarnjim i vecernjim satima snijeg a tokom dana susnjezica kisa i pljuskovi mislili se to na pg i dg

Stefan600

Ne nego na nk, ct i planine na jugu.
Februar 2012. :)

Mađo

Quote from: stefan96 on December 07, 2012, 21:05:57 Ne nego na nk, ct i planine na jugu.

...dalje..... podorjenska sela, Krivošije, Ubli, Dragalj, Ledenice više Risna, Katunska Nahija, Njeguši, Pobori, Brajići, Paštrovići, Limnjani, Krajina, Ostros.... mogu još da nabrojim  :60:

skener

I na kraju se EC i GFS nisu slozili jel? Po jednom ide duz obale,po drgom ulazi na kopno...to se rijetko desava,obicno se na kraju poklope...ali ostaje nam sad da cekamo da vidimo ko je bio u pravu...po pocetku padavina to je GFS

Mađo

Pa složili su se...ne baš perfektno do u detalje(to se nikad nije ni desilo na kartama-barem ne ot kad ja pratim) ali svakako dovoljno da se donese dobar zaključak.
Znači, Čajo sa sjevernog Jadrana piči duž baré Jadranske, što je odlično kad se zna što smo prije par dana očekivali.  :45:

scepo

Oce li kod tb Madjo probit juzina :32: :83:

Mađo

Quote from: scepo on December 08, 2012, 00:51:51 Oce li kod tb Madjo probit juzina :32: :83:

Probija sto posto.  :27:
Mora.Jednostavno na takav propúh živim da je to nešto nenormalno.  :16:

E sad kad će probit,do kad će se držat i koliko će vremena proć dok opet presniježi, to je lutrija.  :77:

skener

Ja nesto imam osjecaj da ce u ovoj situaciji NK najvise da izdrzi...puno visociju temp. i kisu ocekujem npr. u Beranama, BP, pa i Pljevljima

Fraka

Ja bas i ne. Prosli put kad je Niksic izdrzao bila je sasvim druga situacija.. zarobljeno jezero po visini.. sad to nije bas tako.. vidjecemo. Moze izdrzat Niksic, ali i ostali gradovi na sjeveru.

Poseydon

Ne ide na kopno, ali je predubok da bi jug imao snijeg cijelo vrijeme(naravno mislim na više krajeve). Madjo, kakve su ti prognoze za Cetinje ?

Mađo

Quote from: Poseydon on December 08, 2012, 01:06:18

Đe si ti,sto godina ođe te nije bilo  :105:  :121:

Quote from: Poseydon on December 08, 2012, 01:06:18 Ne ide na kopno, ali je predubok da bi jug imao snijeg cijelo vrijeme(naravno mislim na više krajeve).

Nije predubok, tu oko ~1000mb, ali jeste dovoljno dubok da nas ošine sa jačim vjetrom doklen gođ je sa centrom zapadno.  :03:

sanjin

Poseydon

Quote from: Mađo on December 08, 2012, 01:11:37

Quote from: Poseydon on December 08, 2012, 01:06:18 Ne ide na kopno, ali je predubok da bi jug imao snijeg cijelo vrijeme(naravno mislim na više krajeve).

Nije predubok, tu oko ~1000mb, ali jeste dovoljno dubok da nas ošine sa jačim vjetrom doklen gođ je sa centrom zapadno.  :03:
Malo li je 1000mb ? Potsjecanja radi, cuvena Jelena je bila 1005mb.

prenka

Quote from: Poseydon on December 08, 2012, 01:21:19
Quote from: Mađo on December 08, 2012, 01:11:37

Malo li je 1000mb ? Potsjecanja radi, cuvena Jelena je bila 1005mb.
E dobra Jelena ,startovala je odlicno bila za nas u ravnicu

Mađo

Baš zato je Jelena bila snjegovita, jer je bila plitka.  :62:
Plitki ciklon je majka.  :105:

scepo

Ovaj u utorak je plitki ako se ne varam :32:

Poseydon

Madjo, sto mislis za Cetinje śutra ?

Mađo

Ako ne probije jugo kod mene neće ni u Cetinje a za ostalo je lako!  :62:

Mladen

A kod tebe će 100%, reče li tako?  :02: Znači, i u CT, možda samo malo kasnije, ali to je to...

Miloš

Podgorica od Čaja definitivno neće gledati snijega, ali idući ciklon Džemala ima potencijala itekako!  :111: Prema onome što sada crtaju modeli, bio bi to lijep snijeg u PG.
Naravno, i u ostatku CG, izuzev primorja.
Zahlađenje od ovog ciklona najvjerovatnije stiže kad padavine već budu prestale.

petar

sjutra u pg ce bit veoma hladno uz olujni sjeverni vjetar uff mogu zamialit kako ce bit