News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Decembar 2012.

Started by Nikola, November 27, 2012, 12:27:15

Previous topic - Next topic

Fraka

da. cikloncina samo takva, plus period nakon toga, 15 stepeni temperature

skener

Sto se ciklona tice to je neizbjezno,problem su samo temparature  :02:

winter

Dako nocas budu malo bolji izlazi ovo je prelose  :75:

aconi

moze li se desit ,da se naoblaci malo kasnije sjutra ,pa pg zadrzi hladan vazduh ... mozda bi se tako moga vidjet snijeg do prdora juzine po visini ... ili nista od toga .... ?  :78:

Fraka

Postoji ta sansa svakako. Dosta je realna... Pitanje je da li bi bilo dovoljno za cisti snijeg, ali ima sansi.

aconi

ja se sjecam par situacija ,bila je najavljena kisa , i tmax 9 , naoblacilo se malo kasnije te noci temp je bila oko 3c ,poceo je da pada snijeg i susnjezica ,pa su padavine spustile temp za 1.5c ,i nekih sat,dva je padao vlazan dosta, ali snijeg lijep za gledanje  :63:...i onda je polako pri istoj temp prelazilo u cistu kisu.. eto to mi nesto prodje kroz glavu  :77:

Fraka

To je sasvim realan scenario... Vidjecemo sjutra.. ne bi trebalo da se naoblaci prine uvece.. ako padne T do barem 3 stepena... ima sansi.

aconi

Moram Vam rec da me osecaj rijetko vara  :63: a bas imam neki ,da ce sjutra vece barem koji sat bit snijega cisto da se vidi ...a sad odoh pa cu kasnije svratit da vidim komentare ,sta ko veli  :79: :112:

sanjin

A da se malo vise drzimo modela, a manje osjecaja?  :67:

michael

Il se drzite modela, ili odo da koljem jagnje pa da i ja koju velim gledajući plećku   :122:

skener

po modelima ce nijanse odlucivati,puno setaju u poslednje vrijeme...a koliko mogu da promase makar u nekim parametrima vidjeli smo danas

Dzoni

Ma o cemu Vi pricate ljudi ?

Nema sanse da Pg moze sjutra vece da krene sa snijegom jer ne mozemo ic ispod 4c u momentu pocetka padavina,mozda cak i malo visocije.

Ono cemu smo se nadali za iducu nedelju raspalo se kao kula od karata !  :54:  Porast temperatura ce naredne sedmice vratiti poznu jesen u nase krajeve i nase glave,jer smo je prebrzo zaboravili a prerano usli u zimu ! Dakle promjenjivo vrijeme,sa cestom pojavom kise i rel. toplo.

skener

Ja nisam konkretno mislio na Pg nego na centralne predjele,Nk na primjer,zasto on ne bi izdrzao...

Стенли

Rekao bih da je dosta bolji GFS 12Z  :78:  Popravio ga je za subotu. Jos ovaj 18z da se cimne u istu stranu jos ovoliko i da je malo plici ciklon. HM

Fraka

Ne sad dosta, ali mozda dovoljno da ne kapitulira npr niksic  :78: malo je juznije.. mrvicu... takodje ogrmna razlika za bg... obilan snijeg..

skener

Koliko ce sitni detalji odlucivati najbolje govori Adminova prognoza sad na Vijesti....u subotu ce biti kise,pljuskova,grmljavine,snijega,snijeznih mecava,jakog vjetra  :11:  nista nije po regionima dijelio...za Pg je najavljeno 6 stepeni

Fraka

Kakva trpacina po GFS za beograd  :17:

Стенли

Quote from: Fraka on December 06, 2012, 16:46:52 ali mozda dovoljno da ne kapitulira npr niksic  :78:

Na to sam i mislio..

Fraka

Gfs ukida i ono zatopljenje nakon ovoga, a i UKMO ide njegovim stopama, a EC obicno prati UKMO  :114: :114:

Dzoni

Quote from: Fraka on December 06, 2012, 16:55:17 Kakva trpacina po GFS za beograd  :17:

Beograd ce da dobije prvi pravi snijeg !  :79:  Jesi gore Fraka ?

Fraka

Jesam jesam, lopata je spremna  :11:

Nikola

Nista od otopljenja sledece nedelje,Gfs se vratio na staro,cak i bolji izlaz za subotu tu bi Nk i sjever imali cjelodnevni snijeg,a utorak i srijeda bili bi snijezni u tim predjelima,mozda tada nesto i u nize bude.
 :06: A bio sam sve otpisao,nedelja moze donijeti padavine snijega u nizim predjelima(ujutro),ali sjutra vece ne moze nikako poceti sa snijegom problem ce praviti T2m koja ce biti 4+.

Djole

scepo

Ovo sto gfs12z crta za utorak ujutru ne bi bio snijeg u Pg jel tako :32:

Nikola

Izmedju 15-20mm se daje za subotu i nedelju u Beograd,pri T izmedju -2 i 0c,fino  :45:

Quote from: scepo on December 06, 2012, 18:02:26 Ovo sto gfs12z crta za utorak ujutru ne bi bio snijeg u Pg jel tako :32:
Sve zavisi od dnevne T u ponedeljak i naoblacenja tog dana,ako se to ne poklopi nista od snijega u utorak.
Nk ce prec pola metar ako ovako stanje ostane,zakljucno sa utorkom i srijedom.