News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Decembar 2012.

Started by Nikola, November 27, 2012, 12:27:15

Previous topic - Next topic

Vasilije

Quote from: scepo on December 05, 2012, 13:25:01 Cim HMZ ne daje nikakve sanse za Pg i Dg za vikend nemamo se cemu nadat :35: :82:
Oni su prognozu sastavljali po jutrosnjim izlazima, ali je kasnije malo ublazena juzina..

Nikola

Gfs 06h bio bi cjelodnevan snijeg u ZB ravnici,dok po EC poceo bi u sjever-central. i presao u vecini mjesta u kisu.

Bole-PG

Podgorice grade moj!!!

prenka

Upravo tako Bole ,sjutrasnji izlazi ce biti vjerodostojni ,mada se i veceras moze naslutiti sta nas ceka. Mada imamo situaciju gdje ec konstantno forsira juzinu ,dok gfs seta iz izlaza u izlaz .Vrlo vjerovatno je da ce se prikloniti ec-u kako se bude priblizavo terminu  :25:

Bole-PG

da nocas ce se znati ima li sanse za snijeg u ravnici ali sjutra precizirat,mada ja mislim da ce detalji odlucivati
Podgorice grade moj!!!

Krivi

Postavio sam u ovoj temi sliku WRF (s ulaznim podacima GFS) za Bar, i pošto se mijenja, sad vidjeh da je ukinuo i jednu pahulju za 7. decembar, ali zato za osmi....

Evo opet da je postavim, posebno zaitrigira ovo za 9, na samoj ivici..
Međutim, EC je potpuno, potpuno drugačiji od GFS, on ne daje T ispod 6 stepeni u narednom periodu, što je možda i previše, ali je razlika između modela frapantna.
GGMU!

Fraka

Nije to tako frapanto... to je samo par desetina kilometara centar ciklona drugaciji... uvjek su te nijanse...

Stefan600

..par desetina km  :10: fraka, to nije malo bogami..
Februar 2012. :)

Krivi

Eh, prošle zime nismo imali te sreće, svo vrijeme su cikloni mijenjali pravce u bukvalno zadnjim momentima.. :14:
Možda ova zimska sezona bude srećnija, nadam se...
GGMU!

Fraka

Sto velis stefke, nije malo ako ides pjeske  :05: Salim se.... vidjeceeemo... krivi sto se bara i primorja tice tu nema trika, to moras znat.. jako male sanse, ne znam kako bi uopste moglo bit snijega i po GFS scenariju

Krivi

Znam ja sve to dobro. Nisam apsolutno ništa rekao da će biti ikakvog snijega, pa i pahulje u Baru u narednom periodu, samo gledam šta kažu modeli.
GGMU!

Stefan600

Po zadnjem GFS-u, ovom 6z sto je jos jutros izasao(njega sam sad pogledao), sto se tice temperature na 850hPa, to nece biti problem za Pg. U najvecem naletu tog toplijeg vazduha temperatura na 850hPa bi bila -1 iznad Pg.
Ec nisam gledao uopste.
Cekam novi GFS da vidim sto ce sledece da crta.

sanjin

Quote from: stefan96 on December 05, 2012, 16:31:47 Po zadnjem GFS-u, ovom 6z sto je jos jutros izasao(njega sam sad pogledao), sto se tice temperature na 850hPa, to nece biti problem za Pg. U najvecem naletu tog toplijeg vazduha temperatura na 850hPa bi bila -1 iznad Pg.
Ec nisam gledao uopste.
Cekam novi GFS da vidim sto ce sledece da crta.
Da, jutrosnji GFS potpuno ukinuo juzinu. Ako EC veceras slicno nacrta....  :114:

Fraka

Gfs vidi veliku kolicinu padavina u moru zasutra, mozda moze zakacit ovo jug  :78:

Stefan600

Ja Ec ovaj ujutro sto izlazi bas rijetko kad gledam. Uvijek mi je nekako 12z izlaz bio vjerodostojniji.
Sto je najgore, kompjuter mora na popravku sad oko 5-6 sati da ide i necu ga gledati do sjutra vjerovatno, tako da necu bit' u mogucnosti da vidim izlaze modela veceras.   :19:
EDIT:Stize polako novi GFS  :45:

Krivi

GFS vidi u Ulcinju trpacinu u subotu.. :05:
GGMU!

scepo

Stefan600

Ne mirise na dobro, ali jos nije stigao do termina za subotu..

scepo

Ipak je Ec mnogo bolji.... :20:

Fraka

Mozda odole planine.. to je sve neizvjesno... bice ono lutrija.. Vrlo ce bita biti temperatura sa kojom se bude uslo u padavine, da bi bio siguran snijeg od starta, pa poslije cemo vidjet... ono sto mislim da je izvjesno je da ce bit snijega.. sad oce li prec u kisu, ko zna...

Vjerovatno oce, ali... i da se formira na kratko snijeg, treba bit prezadovoljan s obzirom na datum..

Stefan600

Quote from: Fraka on December 05, 2012, 16:54:08 Mozda odole planine.. to je sve neizvjesno... bice ono lutrija.. Vrlo ce bita biti temperatura sa kojom se bude uslo u padavine, da bi bio siguran snijeg od starta, pa poslije cemo vidjet... ono sto mislim da je izvjesno je da ce bit snijega.. sad oce li prec u kisu, ko zna...

Vjerovatno oce, ali... i da se formira na kratko snijeg, treba bit prezadovoljan s obzirom na datum..
potpisujem ovaj post  :45:

Fraka

Sad je malo dublji ciklon.. ne znam.. bice zanimljivo svakako!  :114:

scepo

Stvarno steta ali ja cu biti prezadovoljan ako bar bude pada pa cak i neki manji snijezni pokrivac se formira :75:

Nikola

Snijeg moze poceti izmedju petka i subote i trajace do subote 7-8 sati.Moglo bi tu napadati oko 5cm,da bi ga kisa tokom dana topila ali opet okrenulo na snijeg krajem dana i tokom noci,pa sve  do nedelje ujutro.To i nije tako los scenario za sad.Moze i gori naravno...

Stefan600

Vjerovatno nebi odmah snijeg smijenila kisa, makar ne u terminu u kojem to crta gfs. Vjerovatno bi pg izdrzala do 9h mozda cak.