News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Decembar 2012.

Started by Nikola, November 27, 2012, 12:27:15

Previous topic - Next topic

Stefan600

Kako citate sa one karte GFS sa meteoadriatic.net smjer i brzinu vjetra na 850hpa?
Bas se pitam koji ce smjer vjetra bit ako se ostvari ova situacija kojim slucajem?
Februar 2012. :)

Krivi

GGMU!

scepo

Krivi mozda bi ga i bilo kad bi Bar bio na 218mnv kao sto je u ovom meteogramu:110:

Fraka

To je WRF sa ulaznim GFS podacima.. znas krivi nije to tako ludo.. Pod debelim minusom po visini ne bi bio prvi put da na primorje leprsaju pahulje...

Krivi

Quote from: scepo on December 04, 2012, 18:04:20 Krivi mozda bi ga i bilo kad bi Bar bio na 218mnv kao sto je u ovom meteogramu:110:

Hah, pogledaj gore pise Nmv 6 metara... bas me zanima sta znaci ovo nadmorska visina modela..

Ima tu istine Fraka, ali cisto sumnjam da ce biti i pahulje u sljedecem periodu,
GGMU!

Fraka

Bilo je tih situacija dosta bogomi, ja se sjecam u par navrata, a zadnji put prije 2 god. To su situacije u kojima samo primorje ima slabe padavine.. ne bi iskljucio.. naravno, jako malo vjerovatno, ali ko to zna  :15: Vidjecemo sto ce rec veceras nmm

prenka

Quote from: Fraka on December 04, 2012, 17:19:34 Bogami, ovo sto sad trenutno crta GFS itekako mirise na snijeg u Pg-Dg, ovaj malecni klin toplote ce lako blokirat primorske planine.. jos je rano za komentarisanje, ali mirise na dobru trpacinu u ravnicu.
neka fraka nemoj pomamljivat ove podgoricane ,danilovgradjani su vec pomamljeni  :67:  za sad dobar izlaz gfs ali vidjecemo kako ce gfs crtati u narednim danima .  Samo boga molim da ukine ovo sto se crta za Beograd za vikennd i prve dane sledece nedelje jer idem na sluzbeni put kolima za BG u  nedelju vece  :26:   A yr.no crta 32 mm padavina u ponedeljak za bg  :104:

Nikola

EC 12Z prelos za subotu,ponavlja jutrosnji scenario,daj mijenjaj se vise  :06:

Стенли

Dzoni

Ma kakav GFS, on redovno crta hladnije i bolje scenarije, ali EC je majka sto se tice tacnosti, tako da GFS kad se primakne termin dodje na ono od EC-a.

Stefan600

KAKO-KAD.
U vise slucajeva Ec bude tacniji, ali nekad se i Ec 'steluje' prema GFS-u.

Fraka

EC odavno nije nista pogodio.

Nikola

Quote from: stefan96 on December 04, 2012, 19:30:38 KAKO-KAD.
Tesko na blize datume,to se desavalo na duze staze.

Stefan600

Quote from: nikolA on December 04, 2012, 19:34:09
Trebao si boldovat dio o kojem si govorio.
Mislis da Ec bolje pogadja na duze staze ili GFS? Nisam shvatio.

prenka

Quote from: Stenli on December 04, 2012, 19:21:33 ne mlati prenka
ako si se nasao uvrijedjen oprosti  :122:  zna se na koga sam mislio u postu  :67:  ec ocajan  :31:

Nikola

Quote from: nikolA on December 04, 2012, 19:34:09
Ec los i za sjutra,nista po njemu snijega od centralnih predjela,ali nije los za nedelju  :78: subota je katastrofa,isti one izobare kao kad je juzina probila 3.februara piii tacno vuce toplotu sa Sicilije,koji smo mi bakcuzi,ali imam neke nade da promijeni.

Stefan600

Ne znam, nisam pametan. Sacekajmo sjutra ujutro, ja mislim da ce tad bit masu jasnije.
Jedino dobro sto daje ovaj ocajni EC je jacanje ovog ruskog anticiklona na 1045-1050mb u centru.Grdosija.
Nikola, bi li imao kakvog uticaja onakav anticiklon na nas? Indirektno mislim(da posalje neku stud pud ovamo)  :24:

Nikola

Quote from: stefan96 on December 04, 2012, 19:44:40 Ne znam, nisam pametan. Sacekajmo sjutra ujutro, ja mislim da ce tad bit masu jasnije.
Jedino dobro sto daje ovaj ocajni EC je jacanje ovog ruskog anticiklona na 1045-1050mb u centru.Grdosija.
Nikola, bi li imao kakvog uticaja onakav anticiklon na nas? Indirektno mislim(da posalje neku stud pud ovamo)  :24:
Naravno,polozaj mu je cakun-pakun,samo hvali jedan jaci ciklon da povuce onu stud,nema brige za naredni period,svaki novi izlazi bice zanimljivi

Nikola

Quote from: Rade on December 04, 2012, 19:41:48 Pazite, jedno je činjenica - ni jedan ne pogađa kao što pogađaju drevni pokazatelji vremena (dpv) u vidu malih sisavaca ili glodara. Vidjeli smo da je jazavac najbolji primjer, kada sam 13. novembra dao najprecizniju prognozu za ove dane, a ni jedan od modela nije mogao ni da nasluti šta će biti sa vremenom.

Kao i uvijek sitnice odlučuju, najbolje je da se smire strasti i da se niko ne nervira oko toga oće li bit u subotu snijega u voli prodavnici na starom aerodromu ili neće, biće onako kako bogovi budu htjeli, na nama je da posmatramo i uživamo.

Ono što ja mogu da obećam, jeste to da ću uskoro potražit neku od vrsta koje su dobre za prognoziranje vremena i obavijestit vas o tome šta nas čeka za vikend, ali i poslije njega.
Nista da kazemo da maknu sonde i satelite i pogase modele,ipak Radev jazavac je poslanik,on odlucuje  :102:

Nikola

Evo zasto i Dg vidje pahulje,Crna Gora je ostvro hladnoce koje se kratkotrajno napravilo kod ovog ciklona  :81:
-vidimo da je iznad Bjelopavlicke ravnice i oko -2c.

Ali to se brzo razbija i ubrzo ce kisa padati u vecini predjela,osim preko 1000mnv na sjeveru i 1500mnv na jugu. :81:
-termini kad probija juzina- :81:

Nikola

Pogledajte ovaj visinski ciklon nad nama u petak ujutro,ne izgleda ni malo naivno  :11: naravno T850mb idealna. :81:

a pogledajte padavine akumulirane do 12h :81:

znaci mozemo vidjeti padanje slabog snijega u petak prijepodne  :62:

sanjin

Slabo  je to. Maksimum 1mm u Podgorici.  :67:

Nikola

Quote from: sanjin on December 04, 2012, 20:30:26 Slabo  je to. Maksimum 1mm u Podgorici.  :67:
I to je dovoljno,moze jos 1-2mm da se pojaca u narednim izlazima,bar da ga vidimo kako pada.

Nikola

Evo i situacije za subotu,koja nas najvise zanima,necu da mislim na EC vise  :31:

T850mb idealna u subotu 06h:

Padavine vec odavno pocele,snijeg vec uveliko pada u ZB ravnici:

Do 09h jos snijeg pada,vec imamo i prve cm u Pg i Dg:

A onda se bajka zatvara,jaka kisa i jugo tope snijeg:

....jos samo da ovo vidim na +24h  :101:

scepo

Postoji li sansa bar da se malo ublazi jugo pa da Pg izdrzi? :33: