News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Decembar 2012.

Started by Nikola, November 27, 2012, 12:27:15

Previous topic - Next topic

Dzoni

Bogami od utorka pred ponoc do srijede ujutru postoje velike sanse da dobar snijeg dobiju Nk i sire podrucje Cetinja, naravno uz sjever koji nije upitan !
Lijepa kolicina padavina se crta a Podgorica i Danilovgrad ce biti jako niski ali nedovoljno da presnijezi.

sanjin

Danilovgrad

Ponavljam, Danilovgrad dobija snijeg... cak mislim i sjutra vece, tj. u srijedu ujutro. :79:

vanja

Quote from: Danilovgrad on December 04, 2012, 01:23:18 Ponavljam, Danilovgrad dobija snijeg... cak mislim i sjutra vece, tj. u srijedu ujutro. :79:
dobro stari, rekao si to vec nekoliko puta, ne moras da se ponavljas svaki cas. ne znam kakva vajda od toga

sve u svemu dolazi interesantan period za citavu zemlju

skener

Kao sto sam i ocekivao novi izlaz EC-a ukida prodor toplog vazduha po visini u subotu...eto nam dobrog snijega u sjevernim i centralnim predjelima  :114:

petar

Quote from: Danilovgrad on December 04, 2012, 01:23:18 Ponavljam, Danilovgrad dobija snijeg... cak mislim i sjutra vece, tj. u srijedu ujutro. :79:
nema sanse da dg dobije snijeg u srijedu ujutru ti bogami ka da je dg zabljak pa se dosta razlikujete od pg

sanjin

Model WRF-NMM daje juzinu po visini u subotu sredinom dana. Pitanje da li ce i Zabljak imati snijeg.  :78:

Mađo

Da stvar bude još gora, proboj južine od noćas...tako da će u početku u svim planinskim krajevima najvjerovatnije padat snijeg koj i će okrenut na kišu na jug.  :23:
Da sad ne kačim slike, pogledajte karte Nmm-pogledajte vjetar i polje temperature na 925mb pritiska!

Nikola

Nista od snijega u vecini sjevernih predjela do sjutra ujutro,jedino Zb i Kl mogu imati snijeg.
Do subote ujutro bice snijega u sjevernim i centralnim predjelima kad probija juzina do popodnevnih sati,u tom prodoru nije iskljuceno da Zb i Kl ostanu na snijeg.Izmwdju sub-ned jak front malo snijega ce panuti u Nk i predjelima preko 500mnv. i slijedi prestanak padavina i jak sjeverni vjetar.I u ponedeljak suvo,vjetrovito i hladno.

Mađo

Wrf detaljnije crta raspored temperature na tom sloju i uglavnom se slaže sa Nmm-om, recimo Cetinje bi se održalo par sati duže sa mogućim sniježnim padavinama za razliku od mojeg sela đe bi probilo ranije.Otprilike u Nikšić i ostalim krajevima,centralnim i sjevernim, bi padao snijeg do ranih jutarnjih sati srijede...  :27: A nije isključena mogućnost da to bude cjelodnevni snijeg,pa čak i u zavjetrenim krajevima na jugu- znamo koliko puta se desilo da se zadrži ujezeren ladan vazduh iznad neke oblasti, bez obzira što karte crtaju.

Znači, zavisiće od jačine vjetra-to svi znamo...

Fraka

Vec nekoliko izlaza zaredom EC crta savrseni scenario za Beograd... ovo sve vise izgleda da ce bit ludnica totalna za vikend... auh, podsjeca me na decembar 2009.

Danilovgrad

Quote from: vanja on December 04, 2012, 01:43:50
dobro stari, rekao si to vec nekoliko puta, ne moras da se ponavljas svaki cas. ne znam kakva vajda od toga

Kao i sveke godine dosadan si sa kritikama! Imam pravo da kazem i da pogrijesim, samo do sada nisam! Pozdrav :57:

Mađo

Dobro, momci, biće snijega noćas u Dg i svi zadovoljni.  :15:  :05:

Krivi

Hahaha, ne mogu da vjerujem da ce ovdje ljudi poceti da se svadjaju zato sto nece biti snijega. Boze, ka da vam zivot zavisi od toga da li ce padati ili nece.
GGMU!

Danilovgrad

Nisam pominjao cm... Vec hoce pa da ce 3 pahulje...  :77:

Mađo

Tri pahulje su ti snijeg ??  :32:  :67:

winter

Ako ne bude nocas snijga u Dg bice neki drugi put ima kad duga je zima samo lagano bez opterecivanja  :122:

Dzoni

Ipak i veceras prilicno jak prodor juzine, pa ce u prvim terminima krenuti sa snijegom i u Nk i Ct, a nakon par sati smijenice ih kisa.
Snijeg ce nastaviti da pada samo u visim predjelima sjevera.

Fraka

Zbilja steta sto dolazi do proboja juzine... temperature bi bile idealne za citavu Cg  :120: bice prilika za snijeg ihaha... ovo je fenomenalan start klimatoloske zime, ja sam malo je rec prezadovoljan, jos kad bi se ispunilo ovo za vikend sto se Bg tice, moze u sledecu srijedu ljeto odma  :11:

vanja

Quote from: Danilovgrad on December 04, 2012, 13:18:42
Quote from: vanja on December 04, 2012, 01:43:50

Kao i sveke godine dosadan si sa kritikama! Imam pravo da kazem i da pogrijesim, samo do sada nisam! Pozdrav :57:
Ma pogodi ili pogrijesi nije me briga samo kazem da cesto kucas jednu te istu recenicu pa reko da ti obratim paznju na to. Evo npr lakse bi ti bilo da u svom potpisu stavis: Veceras snijeg u Danilovgrad. Tako mozes da pises i o drugim stvarima. Tako bi i izbjegao i da ti moderator obrise post jer ce ga poslije nekoliko ponavljanja smatrati spamom a niko ne voli spam na forumu

niksicki

Quote from: Dzoni on December 04, 2012, 13:59:54 Ipak i veceras prilicno jak prodor juzine, pa ce u prvim terminima krenuti sa snijegom i u Nk i Ct, a nakon par sati smijenice ih kisa.
Snijeg ce nastaviti da pada samo u visim predjelima sjevera.
A da li se onda opet ujutro moze ocekivati vracanje na snijeg?

Stefan600

Potpuno sam nekako razocaran ovim posljednjim izlazima. Nikakvu, ni najmanju, nadu ne daju za nize predjele.
Alii, ako sto vec napisah u aktuelne, ne smijemo se zaliti, prvo zato sto zima jos nije ni pocela, jesen je, a drugo zato sto smo prosle godine vidjeli toliki snijeg koji nisu ni nasi stari zapamtili u ove krajeve.
Ja se samo nadam da ce posle sve ove kise u nizine da zaladi, a onda, znamo sto moze da uslijedi.
Februar 2012. :)

Nikola

Po prognozi HMZ u Ct i Nk nece padati kisa narednih dana.Ne bih se slozio,za nocas i sjutra ujutru.

Nocas u Ct i Nk moze poceti sa snijegom koji ce vrzo zamijeniti kisa i vecina predjela na sjeveru imace kisu,izuzev Zabljaka i mozda Kolasina.
Sjutra vec u jutarnjim satima nula opet prelazi preko Cg i na sjeveru i vecini predjela preko 900mnv padace snijeg,a kisu ce zamijeniti snijeg u Ct i Nk,tek kasnije.
U srijedu vece do cetvrtka ujutru moguce da bude slabih padavina koje bi bile u vidu snijega u vecini kontinentalnih predjela(Pg i Dg),mozda samo provijavanje.
Petak ce biti oblacan dan,sa mogucim provijavanjem ili slabim snijegom,uglavnom u zapadnim predjelima,u prvom dijelu dana.
Izmedju petka i subote krecu jace padavine,snijeg u vecini kontonentalnih predjela(moguce Pg i Dg),dok ce u subotu vec tokom jutra u nizim predjelima padati kisa,a obilan snijeg ce padati u sjevernim i centralnim predjelima.
 :114:
Raduje me to sto modeli postepeno ukidaju proboj juzine u unutrasnjosti,tako da Ct,a posebno Nk u subotu ocekuje trpacina.

U subotu krajem dana i tokom noci snijega moze biti i u Pg i Dg(tesko za pokrivac) :79:

Fraka

Bogami, ovo sto sad trenutno crta GFS itekako mirise na snijeg u Pg-Dg, ovaj malecni klin toplote ce lako blokirat primorske planine.. jos je rano za komentarisanje, ali mirise na dobru trpacinu u ravnicu.

sanjin

Obradova me GFS.  :116: Ukinuo juzinu za vikend.