News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

I ciklus - komentari

Started by Cirius, November 01, 2012, 17:12:13

Previous topic - Next topic

Miloš

Dođosmo do dana kad treba da se pošalje prognoza, a globalni modeli i dalje crtaju dva potpuno različita scenarija. Ako se večeras nešto ne promijeni na kartama, moraću da se opredijelim kom modelu više da vjerujem, jer se u ovakvim kolima ne isplati tražiti neku srednju vrijednost, već treba ići na rizik. Prognozu šaljem večeras.

Fraka

Auh... ebeeemtiii kakvo kolo, kako ce nas ovaj front nagrdit  :67: Al neka ce vala, milina  :105:

Miloš

Zbilja nezgodan termin prolaska eventualnog fronta. Dovoljno je da sat-dva porani ili zakasni i mijenja se cijela koncepcija prognoze, naročito kad je Bar u pitanju...
Jedno od težih kola u zadnja tri takmičenja.  :45:

Dzoni

Bogami Milose, svasta ce ovdje biti, pomrsice ovo racune mnogima a posebno onima sto tipski prognoze salju... :83:

Da li su po tebi ove linije iza fronta linije nestabilnosti i koliko one mogu biti opasne ?  :122:

sale pn

Pozdrav drustvo :121:

Stvarno se zakomplikovala situacija, da je to uzas. :02:
Sa padavinama se nikad ne zna sta ce biti do trenutka dok ne pocnu.

Sta smo trazili, to smo i dobili. :05:

Veceras saljem prognozu posle 23h, mozda ce biti nesto jasnije, ali cisto sumnjam. :23:

demijan

ma situacija je vrg...kakve fronte i nepredvidivosti...  :114:

Cirius

Dakle, na snijeg se uzima sigurni bod, a onda da se krene u minus polako   :120:   front se crta u jutarnjim satima, biće spor (mi smo mu jedna od posljednjih stanica), padavina i nestabilnosti neće faliti ni posle njega zbog položaja ciklona ...   čekaće se večerašnji izlazi, možda malo prevagnu u nekom pravcu.  4+ bodova u ovakvom kolu vode direktno u Ligu Šampiona ...

-----

evo jedan tip, noćas je Admin na TV Vijesti dao jutarnju T za prekśutra za Žabljak  2'C     :103:     :114:

demijan

i to u polufinale direkt... :05:

Miloš

Meni su 12Z izlazi malo razjasnili situaciju, tako da već sad imam neku sliku u glavi kako bi to moglo biti. Od dvije verzije prognoze koje sam sastavio, polako se opredjeljujem za jednu. Sačekaću još do slanja.

Ko u ovom kolu osvoji preko 6 poena, može odmah da se zaposli u HMZCG!  :109:

demijan

Nikola

Na kraju uvijek bude da neko uzme 9-ku ili 8-cu.naravno kod ovakvih kola gotove prognoze ne pomazu i stvarno samo sa dosta vise znanja a manje srece odje se uzima 8 ili 9.Kod stabilnog vremena ili znanje ili sreca.

Necu cekati nove izlaze,saljem sad.

Admin

Quote from: Cirius on November 27, 2012, 18:07:48 ...

evo jedan tip, noćas je Admin na TV Vijesti dao jutarnju T za prekśutra za Žabljak  2'C     :103:     :114:

Vrlo lukav potez!!!  :05:
Admin nije prognozirao jutarnju temperaturu!

Bura

Ja sam poslao, ne mogu vise da dumam. Ocekujem baar 1 pozitivni poen  :15: :15:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Admin

Ma imaćeš taj jedan pozitivan, nego je pitanje hoćeš li i koliko negativnih zaraditi. :02:

Cirius

Quote from: Admin on November 27, 2012, 20:44:32
Quote from: Cirius on November 27, 2012, 18:07:48 ...

Vrlo lukav potez!!!  :05:
Admin nije prognozirao jutarnju temperaturu!

hah ..  "minimalna dnevna" .. nebitne terminološke razlike     :11:    

Transmat

Ovo su mi najmilija kola..

Inače, sećam se da smo imali kola kad je maksimum bio 2 ili  3 poena.. a negativnih rezulatata u tim kolima koliko hoces.. Tako da su se pojedini kajali sto su slali prognozu :)  

IvanZD

Što su opet Cetinje i Pljevlja kao i u prošlom kolu? Ajd dobro  :120:

Dejo

Ja idem na apsolutni rizik, nemoj da mi neko iskopira prognozu  :71:

Admin

Do 22h stigle samo četiri prognoze!  :05:  :11:

Dejo

Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani  :110:

Krivi

Al se modeli razlikuju za padavine, posebno za Cetinje... ne znam kome da vjerujem
GGMU!

Dzoni

Quote from: Krivi on November 27, 2012, 22:41:56 Al se modeli razlikuju za padavine, posebno za Cetinje... ne znam kome da vjerujem

Sebi.

Miloš

Quote from: Dejo on November 27, 2012, 21:58:06 Ja idem na apsolutni rizik, nemoj da mi neko iskopira prognozu  :71:

Nisi jedini. Ali mislim da će moj rizik biti "apsolutniji" od tvog. Jedino sa snijegom neću ništa rizikovati, mada po nekim kartima i tu ima mjesta za rizik.
U takvoj sam situaciji na tabeli da se rizik isplati, a ovo kolo je dušu dalo za prognozu "po osjećaju".

Fraka

Ja idem po osjecaju, mada se nesto taj osjecaj ne razlikuje previse od modela  :78:

Miloš

Nego, šta ćemo sa podacima za Cetinje koji se već neko vrijeme ažuriraju samo do 13UTC?  :78: