News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Oktobar 2012.

Started by Bura, September 26, 2012, 21:41:25

Previous topic - Next topic

petar

od subote i pad temperature al vidim da od ponedeljka moze ponovo doc do nekog blagog porasta

Nikola

Nema pada T po visini,bice Tmax nize zbog padavina i oblacnosti.EC 12Z potvrdio za petak i subotu kisu,za nedelju se jos ne zna,ali zamiljiv mi je ovaj 1035mb u Sjevernom ledenom oneanu koji se spusta ka Skandinaviji,odavno ovakav polozaj AC nisam vidio,on ce uzrokovati da ce se izlazi mijenjati iz dana u dan.
Quote from: petar on October 08, 2012, 18:49:56 od subote i pad temperature al vidim da od ponedeljka moze ponovo doc do nekog blagog porasta
Nikad ne idi na preko 5-6 dana prognozu,posebno ne u hladnijem dijelu godine,vidjeces i za 3 dana modeli znaju da grijese  :122:

Madjo

Pogledajte koje cifre daje yr.no od petka za moe selo.  :67:  :11:   :81:

Ukupno 241 mm !  :07:

petar

koliko posto je tacan yr.no kada daje vremensku prognozu za duzi period npr 5 dana

Rade

Postoji li kakva šansa da ne bude kiše prvi dio dana na Bjelasici u petak?

petar

posto daje za podgoricu danas 21 c maksimalnu a hmzcg daje 23

Dzoni

Quote from: Rade on October 09, 2012, 10:33:27 Postoji li kakva šansa da ne bude kiše prvi dio dana na Bjelasici u petak?

Postoji. U principu slabih padavina bi trebalo da bude tek poslijepodne.

P.S.

Suma sumaru padavine cemo imati opet svega dan i po. U nedelju razvedravanje kako sad stoje stvari.

Cirius

Odličan večerašnji EC !       :77:
Ako ne bude većih promjena,  možemo reći da od petka počinje jesen    :43:     :121:

Madjo

Ha ha ha  :120: :120: :120: Skočila cifra na 324 mm.  :55:  :07:

Cirius

Za Podgoricu Norvežani daju  243 mm  za taj period     :120:     :111:     sve će to biti ciklon Tomaš.  Počinje konačno zanimljivi dio godine      :116:

Fraka

Bas ovih 5 dana kad planiram da dodjem doma.. U jednu ruku sam sretan zbog kise, ali u drugu... imao sam dosta planova.. ribanje, kanjon skurde.. itd  :56:

skener

Opet Boka izgleda dobija najvise padavina... crtaju za HN 357,a za BD 356  :11:

Cirius

:83:   ne bi bilo iznenađenje ...    imaU sreće    :120:    

nmm  za Pg crta,  u periodu od petka u podne do subote u podne,  ~ 60 mm kiše.   U istom intervalu,  wrf crta ~ 40 mm.   Za razliku od nmm-a,  koji padavine vidi već od sredine dana,  wrf ih  'startuje'  tokom večeri.

petar

mozete li mi dat jutrosnje temperature u 7 h za sve gradove

Madjo

Quote from: petar on October 10, 2012, 08:18:13 mozete li mi dat jutrosnje temperature u 7 h za sve gradove

Možemo,naravno.Vjerovatno si mislio na minimalne temperature,pa pogledaj ođe.
--------
Što reći za nove izlaze nego-imaćemo kiše napretek !  :48:

sanjin

Quote from: cirus on October 09, 2012, 21:28:11 Za Podgoricu Norvežani daju  243 mm  za taj period     :120:     :111:     sve će to biti ciklon Tomaš.  Počinje konačno zanimljivi dio godine      :116:
Sada vec 280mm.

Fraka

Nista mi nije cudno ovo sto crtaju... prosli put nisu omanuli, pogotovo za jugozapad, zaplivali smo, izgleda da cemo i ovaj put...  Nema vise nista prosjecno, ili poplava ili zaropek  :67:

petar

da li znate da li ce posle ove kise biti ponovo neki porast temperature posto yr.no daje porast al ipak je to za 7 dana tako da tesko mogu pogoditi

Madjo

Jeste.
Sve i da ispari ono što se daje za početak naredne sedmice,ovo za vikend je i više nego dovoljno.  :72:

skener

Quote from: skener on October 10, 2012, 00:42:01 Opet Boka izgleda dobija najvise padavina... crtaju za HN 357,a za BD 356  :11:

Za BD jutros 395  :52:

Fraka

I za bar nista manje... no ne znaci to nista... Vidjecemo sto ce bit.. bitno je da bude kise, sad oce li 50 ili 200 litara nije bas toliko bitno...

petar

bitno je bitno sto vise to bolje temperatura ce bit u padu i to osjetnom weatherforecast ne daje nikakve znake za porast temperature narednih dana idemo od petka stize jesen  :114: :114:  :121:

Fraka

Temperatura nece biti u osjetnom padu, nju ce konstantnom drzat padavine koje se ocekuju gotovo neprestano nekoliko dana. Pravo rano jesenje vrijeme, koje cini mi se nismo imali godinama. Nikakav jaci upad hladnoce nije na vidiku.. Ima kad za to.

Madjo

Quote from: Fraka on October 10, 2012, 22:11:34 Temperatura nece biti u osjetnom padu, nju ce konstantnom drzat padavine koje se ocekuju gotovo neprestano nekoliko dana.

:23: Nebih se složio sa ovim podvučenim.Ipak će to biti dva(možda tri?!) potpuno razdvojena barična sistema porijeklom od visinskih ciklona sa zapada/śeverozapada Evrope,tako da će bit "pauze".  :62: