News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Oktobar 2010

Started by Vjestica, September 28, 2010, 10:42:21

Previous topic - Next topic

bole

vrlo ga je vjerovatno da ce oprlit po vrhova ...
Otvorise nam braca rusi ranije sezonu skijanja ove god.  :114:  
Mada nesto mi smrdi pred kraj mjeseca,  ce mo da vidimo jos par sledecih izlaza......da me ne proziva madjo na +192h  :48:

snesko belic

Postovani clanovi,nadam se da ce mi biti zadovoljstvo,sto sam se registrovao na forum hmzcg,novi sam,jos uvjek nemogu bas dobro da se snadjem,ali ocekujem jednu dobru saradnju.Zivjeli !!! :45:

Madjo

Dobrodoša nam,Snješko.  :116:
Nadam se da ćemo te gledat što češće ove zime  :122: :79:

Rade

Svi modeli narednih nedjelju dana crtaju pad temperature, GFS čak jače i više padavina, čak snijeg

snesko belic

u moje selo stravče,koje se nalazi u kučima,nalazi se na nadmorskoj visini od 1600 mnv,i upravo su mi javili da je gore pocela susnjezica,da li zna neko kakvo je stanje u drugim mjestima? :72:

Dzoni

Zart ima stravce 1600m ?  :76:

snesko belic

ako hoćemo precizno stravče ima 1300 mnv, samo što mi imamo vikendicu,malo gore pud žijeva,tu je tačno 1600 mnv. :79:

Dzoni

E to da, 1200-1300m moze  :122:

Miloš

Jeste li primijetili koje se padavine crtaju za narednu sedmicu? Konstantna ciklonska aktvinost već od ponedjeljka, pa nadalje... Ovaj oktobar bi mogao da obori sve moguće rekorde kad su u pitanju padavine na jugu zemlje (ako već nije).
Dosadašnju količinu padavina u Baru možete vidjeti u mom potpisu, a normalna količina padavina za oktobar je 140mm.

Madjo

Crta nam se novi ciklon, biće to Halid, već od neđelje veče.Po trenutnim izlazima biće ladnije već u poneđeljak uz dosta kiše, da bi u utorak zabijelio Žabljak  :79: (trebalo bi) a postoje uslovi da poprša i na planine na jugu  :105: :105: zavisi što osta od padavina kad naiđe zahlađenje.No rano je išta prognozirat...ali jeste ono pravo zahlađenje, po zadnjim izlazima.

Rade

Ja se nadam tim padavinama, samo da ne omanu modeli

Miloš

Evo ga Halid, pravi Đenovac:

Što bi Rambo Amadeus rekao Halid-Invalid-Hari.  :120:

Madjo

Poslije bi trebalo da dobro o$everi... :79:

SnowHunter

Quote from: Miloš on October 22, 2010, 23:42:27
Ovaj oktobar bi mogao da obori sve moguće rekorde kad su u pitanju padavine na jugu zemlje (ako već nije).
Dosadašnju količinu padavina u Baru možete vidjeti u mom potpisu, a normalna količina padavina za oktobar je 140mm.

Vrlo je moguće da je Bar već na rekordnoj sumi padavina za oktobar, ali za većinu stanica na jugu, a pogotovo na sjeveru oktobarski rekordi su još daleko.
Evo kakav je bio kišni oktobar 1974:

Fraka

Nema za Kotor opet  :75:
On bi mogo oborit isto, posto je u svakom ciklonu ovog mjeseca primao dosta padavina.. ako je rekord kao u tivat, ima sanse..

snesko belic

Vecina informacija koje sam pogledao govori da vece zahladjenje stize u srijedu,pa je snijeg u srijedu vece i tokom noci moguc na sjeveru i u visim predjelima na jugu dok se u podgorici tokom noci ocekuje oblacno vrijeme,a temperatura ce stizati do 6 podioka.Zato spremi te se u srijedu da se grudvamo na komove...  :79:

Madjo

Ima šanse da se ponovi 1974 godina.   :27: yr.no piše da bi u poneđeljak i utorak moglo panut oko 200 litara kiše  :104:

QuoteMonday
25/10/2010
Heavy rain    11°    Gentle breeze, 5 m/s from south-southeast

Heavy rain. Gentle breeze, 5 m/s from south-southeast. 104 mm precipitation per 24 hours.

Tuesday
26/10/2010
Heavy rain    8°    Gentle breeze, 4 m/s from north-northeast

Heavy rain. Gentle breeze, 4 m/s from north-northeast. 85 mm precipitation per 24 hours.

Kimi

GFS ensi:

Lepo to izgleda,mogao bi sneg do nizija  :03: :03:

Rade

Stefan600

Ja sam gledo' neke prognoze za Pg i vidio sam da ce od Pon. zahladjenje neko, i da ce biti kise umjerenog intenzitata  :14:
Februar 2012. :)

Cirius

Quote from: Madjo on October 23, 2010, 11:15:03
Ima šanse da se ponovi 1974 godina.   :27: yr.no piše da bi u poneđeljak i utorak moglo panut oko 200 litara kiše  :104:

QuoteMonday
25/10/2010
Heavy rain    11°    Gentle breeze, 5 m/s from south-southeast

Heavy rain. Gentle breeze, 5 m/s from south-southeast. 104 mm precipitation per 24 hours.

Tuesday
26/10/2010
Heavy rain    8°    Gentle breeze, 4 m/s from north-northeast

Heavy rain. Gentle breeze, 4 m/s from north-northeast. 85 mm precipitation per 24 hours.
Sasvim moguce,  ova putanja kakva se sad crta najcesce donese obilne padavine.  I ove sezone pocinjemo sa natprosjecnim padavinama  (ponegdje i rekordnim)  vec od oktobra,  cikloni izdasni kao da je pozna jesen ..   no,  ne postoje dvije iste godine,  svaka je drugacija i to cini stvari uvjek iznova uzbudljivim    :83:

Stefan600

Vjestica

Ljudi pogledaj te kakav je samo posljednji izlaz EC-a 12Z,za 1. i 2. novembar. :111:

Stefan600

Kakve. Ja to ne pratim pa i nmg da protumacim  :48:

Fraka

Kako me nerviraju ovi izlazi svako malo.. E ne bude li 30cm snijega u utorak idem tamo da bijem nekoga!hahah