News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Oktobar 2010

Started by Vjestica, September 28, 2010, 10:42:21

Previous topic - Next topic

Vjestica

Po sadasnjim izlazima i EC-a i GFS-a Podgorica moze izaci do 30C neki dan od 7.oktobra.

Madjo

milos555

Madjo

Zašto da ne??!  :76:  Treba malo lijepog vremena da se spremi zimnica, da Cirus ispeče onu njegovu čuvenu metil rakiju  :11: i da se spremi 20 metara drva pošto će zima bit duga,ladna i snjegovita  :101: :114: :105:

milos555

Ali dosta je vise toplog vremena,jedva docekasmo jesen !  :63:

Fraka

Svake godine bude miholjsko, tako da bolje pocetkom oktobra, nego pocetkom novembra kao 2008. .. haha  :53:

Fraka

Nesto bas i nisam siguran u miholjsko ljeto trenutno?

milos555

Nesto nas zaobilazi topliji talas:  :03:

Fraka

Jaka ciklonska aktivnost na vidiku :) bice dobre kise za koji dan?

Madjo

Od utorka bi trebalo bit kišovito.

milos555

Sta je ovo na sjeveru Evrope :

Madjo

E to ti je snažno i prostrano anticiklonalno polje nad Skandinavijom, u ovom slučaju nad naše krajeve je dotok ladnog vazduha.Daj bože što više ovakvih situacija zimi.

milos555

Pa da,bas izgleda neobicno,posebno sada kada su hladniji dani.Ali kod nas,u CG, posle 27.oktobra trebalo bi biti snijega,mada dotle je jos daleko !  :11:

Vjestica

Pogledajte samo sto crta GFS,bruka.Iceznuo je onaj dotok hladnog vazduha sto je Madjo pomenuo,bice temperatura iznad prosjeka ja vjerujem,al eto bolje i sad da dodje to miholjsko ljeto nego kasnije.

Madjo

To je samo jedan od izlaza manje pouzdanog Gfs-a.Otom potom, a pred nama je nova ciklonska aktivnost, juzina i dosta kise.Od utorka.

Madjo

PO Coamps-u ovako izgleda ciklon Ćiro.   :28: Pruža svoju dolinu duž Jadrana, zato bi trebalo bit prilično kiše.

Cirius

...  a posle Cira stize zahladjenje   :03:   potvrdjuje se ovaj anticiklon nad Skandinavijom,  a prostrani visinski low koji ce prici sa istoka preko Balkana ce usmjeriti hladnija strujanja ka nama.  Mozda je to dobar primjer  "blocking"  situacije,  gdje AC drzi dva low polja u svojim juznim coskovima i pravi grcko slovo  omega,  evo slicice:

Kimi

Od danas je krenula košava..i duvaće naredna 3-4 dana.....a ona će dovuć moćno zahlađenje i negativnu temperaturu po visini  :03: :03: :03: :03:

Fraka

Neko je pominjao miholjsko ljeto o_O.. znam ko ce vadit kapot za 2 dana..  :79:

Madjo

Po NMM-u, kiša na jugu i zaleđu bi trebala počet već kasno noćas ili rano ujutro.  :78:

Da bi u noći između utorka i srijede bilo obilne kiše gotovo svuđe.

Fraka

Bice lijepe kise dolje.. nego sto je meni trenutni zanimljivije sto ce u Beograd bit pravi pomet za ovo doba godine, sa temperaturom koja cisto sumnjam da ce prelazit 10 stepeni i uz jak vjetar.. Uzelio sam se!  :114:

Cirius

A evo i snijega po planinama u cetvrtak vece    :83:     mi cemo krajem nedelje osjetit' onu ostriju notu u sjevercu  ...

milos555

Quote from: cirus on October 05, 2010, 12:39:53
A evo i snijega po planinama u cetvrtak vece    :83:     mi cemo krajem nedelje osjetit' onu ostriju notu u sjevercu  ...

Je li moguce???  :111: Kakvo ce vrijeme biti u subotu?

Fraka

Ovo je definitivno luda godina sto se padavina tice. Opet se crta dobra kisa za koji dan, bice zanimljivo opet.

Gabesz20

Evo malo da se doda jedna ozbiljnija karta, jes da je za nedelju dana ali izgleda ima dobre sanse za potop!