News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Avgust 2012.

Started by Bura, July 30, 2012, 16:26:31

Previous topic - Next topic

Stefan600

Ne znam, cini mi se da je Ugljesa vec za nesto bio, ili se varam? Ako je bilo nesto imenovano pod imenom Ugljesa onda glasam za Zizku!
Februar 2012. :)

Dzoni

Dajmo jednoj dami tu cast da nas zagrije i ozari  :114:-  OGNJENA !

Kako sad modeli prikazuju situaciju, prije ponedeljka nema pada temperature !  :52:

Fraka

EC nema namjeru da ista mijenja.. samo przenje uz jedan skoro suv mali front za koji dan... s druge strane GFS daje znacajno zahladjenje za 6 dana..

Madjo

Dobro je što to osvježenje uz par kapi kiše(kako đe) padá na Veliki Gospođindan. Kako kažu stari, onda bi postojala mogućnost da bude kišnih dana u periodu do Malog Gospođindana koji pada na 21. septembar  :27:

skener

bogami to zahladjenje ce se vise osjetiti u ponedeljak,u utorak vec prolazi,ali dobro,makar ce pasti temp 5-6 stepeni

michael

Quote from: Madjo on August 22, 2012, 13:15:33 Dobro je što to osvježenje uz par kapi kiše(kako đe) padá na Veliki Gospođindan. Kako kažu stari, onda bi postojala mogućnost da bude kišnih dana u periodu do Malog Gospođindana koji pada na 21. septembar  :27:

na nas je baceno prokletstvo.  :78:

Nikola

Do ponedeljka suncano i vruce. Tmax i do 43C.Od ponedeljka promjena vremena.

Pad temeprature po visini za 10-15 stepeni u odnosu na nedelju uz prolaznu kisu i pljuskove sa grmljavinom.Od utorka prijatno i suvo.

Gfs i EC vide pri kraju avgusta stvaranje visokog pritiska nad sjevernom Evropom sto bi odmah uzrokovalo jednom pravom ciklonu u Mediteranu ali to su samo naznake,vidjecemo narednih dana kako ce se odvijati prognoze za pocetak septembra.

Južina

Uh kakav pad temperature u poneđeljak po EC-u. :45:

prenka

Od Ponedjeljnika za pg ,pad temperature za nekih 7-8 stepeni ,cisto sumnjam da ce biti kise uopste , sjeverni vjetar neminovan sto znaci i nove pozare  :19:

Stefan600

Sjeverac, neeeeeeeeeeeeeeeeee, nema spavanja opet. To ce biti 5 puta gore noci nego sto su sad ovih dana, 5 puta gore!

skener

Quote from: prenka on August 22, 2012, 23:23:44 Od Ponedjeljnika za pg ,pad temperature za nekih 7-8 stepeni ,cisto sumnjam da ce biti kise uopste , sjeverni vjetar neminovan sto znaci i nove pozare  :19:

Sumnjam da ce toliko pasti temp u Pg,mislim da nece ici ispod 35 Tmax

Dzoni

Ostajem uglavnom pri izrecenom na strani 3 od prije 4-5 dana. Max T od danas do nedelje vece nebi trebalo da ide preko 41 (Pg) odnosno max 42c(Dg) po wrf-nmm koji je dosta dobar za ovaj meteoroloski parametar. Mislim da je 43c nedostizno ovaj put.

@ stefane

Prijace ti taj sjever vjeruj mi jer ce u Srbiji biti izlisniji front koji ce kaciti i nase sjeverne i samo dijelom centralne predjele i time donijeti prijatniji zrak nama pa efekta fena nebi trebalo da bude u PG u tim uslovima.

@skener

Pasce ispod 35c Max T za ponedeljak pa i utorak.

skener

Tesko,ali evo vidjecemo...mislim da ce se pad Temp vise osjetiti u sjevernim i dijelom centralnim predjelima ( NK ) a sjever ce vec do utorka vece prestati pa nas onda ocekuje 5 prijatnih dana do kraja mjeseca

Stefan600

Hvala Dzoni... Milo mi je  :45:

Dzoni

Quote from: skener on August 23, 2012, 08:54:21 Tesko,ali evo vidjecemo...mislim da ce se pad Temp vise osjetiti u sjevernim i dijelom centralnim predjelima ( NK ) a sjever ce vec do utorka vece prestati pa nas onda ocekuje 5 prijatnih dana do kraja mjeseca

Pa nesumljivo je iz materijala da ce se osvjezenje vise osjetiti na sjeveru i djelimicno centralnim predjelima, ja sam samo odgovorio da ce max T ici ispod 35c( u Podgorici) na tvoju recenicu da nece... Kako sad stvari stoje trebalo bi da imamo ponedeljak i utorak max T na 33-34c sto je priznaces vrlo prijatno spram 41c  :62:

skener

Quote from: Dzoni on August 23, 2012, 13:14:28
Quote from: skener on August 23, 2012, 08:54:21 Tesko,ali evo vidjecemo...mislim da ce se pad Temp vise osjetiti u sjevernim i dijelom centralnim predjelima ( NK ) a sjever ce vec do utorka vece prestati pa nas onda ocekuje 5 prijatnih dana do kraja mjeseca

Pa nesumljivo je iz materijala da ce se osvjezenje vise osjetiti na sjeveru i djelimicno centralnim predjelima, ja sam samo odgovorio da ce max T ici ispod 35c( u Podgorici) na tvoju recenicu da nece... Kako sad stvari stoje trebalo bi da imamo ponedeljak i utorak max T na 33-34c sto je priznaces vrlo prijatno spram 41c  :62:

Naravno da je prijatno,ostalo je samo da vidimo da li ce biti 34 ili 35  :63:

Fraka

Ima tu dobrog materijala i za 25, treba bit optimistican, GFS daje skoro pa summerkiller, sa 5 stepeni na 850 hPa

Nikola

Gfs skoro ukinuo padavine za ponedeljak,ali pod naletom onakvog fronta velike su sanse za makar jedan pljusak.Temperatura ce u ponedeljak i utorak biti u padu a od srijede u balgom porastu.
Danas ce Danilovgrad preko 40C a do nedelje i do 43C.

michael

Quote from: nikolA on August 23, 2012, 14:12:26 Gfs skoro ukinuo padavine za ponedeljak,ali pod naletom onakvog fronta velike su sanse za makar jedan pljusak.Temperatura ce u ponedeljak i utorak biti u padu a od srijede u balgom porastu.
Danas ce Danilovgrad preko 40C a do nedelje i do 43C.

tačno. ja sam to još sinoć primijetio guglajući po euro met. sajtovima. isključuju se padavine, ali, ostavimo mogućnost za "blic krig" kiše. ako ništa, zbog požara da se nadamo

edit: sad gledam opet, kiša isključena.  :20:

Dzoni

Quote from: Fraka on August 23, 2012, 13:49:37 Ima tu dobrog materijala i za 25, treba bit optimistican, GFS daje skoro pa summerkiller, sa 5 stepeni na 850 hPa

Svakako Fraka, mada znas i sam da GFS uvjek daje nize temp.
Po materijalu,rekao bih da je za ponedeljak i utorak u PG realno da bude oko 32-33c kao max T.

Cirius

Večerašnji  EC  oslabio ovaj prodor    :14:

Fraka

U najmanju ruku ocekivano, no ostaje nam da se nadamo  :56:

Dzoni

Da  :54:

Bruka, izgleda da ni ljudskog rashladjenja nece biti za nas u kazanu. T tokom podenedljka i utorka sada u najboljem 34-36c a onda 2-3 stepena toplije i guramo visoko.  :75: :26:

skener

Quote from: Dzoni on August 24, 2012, 11:52:01 Da  :54:

Bruka, izgleda da ni ljudskog rashladjenja nece biti za nas u kazanu. T tokom podenedljka i utorka sada u najboljem 34-36c a onda 2-3 stepena toplije i guramo visoko.  :75: :26:

Rekoj ja Dzoni da nece ispod 35  :63:  mada sto se tice tadasnjeg materijala mozda je izgledalo da hoce,ali uvijek se takva zahladjenja ublaze

Dzoni

Nije mozda izgledalo ,nego je sigurno tako ukazivalo u datom momentu, cak sam ja bio oprezan i rekao da ce max T biti 34-35c a modeli su davali 32c.
Naravno promjene se cesto desavaju kod perioda 96+ i ne preostaje nista drugo nego da i mi uporedo sa njima korigujemo prognozu.