News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Jul 2012.

Started by Madjo, July 01, 2012, 13:38:14

Previous topic - Next topic

Madjo

Pakao do daljnjeg.....  :14:  :14: :57:  :13:

MeteoLaik

To "daljnjeg" je do druge polovine septembra. Slobodno reci.  :22:

Vasilije

Madjo kakve su sanse za kisu u Kolasin posusi mi se sve gore???

Madjo

Bogami se i mene sve posuši, a što ću.  :12:

Quote from: Vasilije on July 01, 2012, 23:24:41
Madjo kakve su sanse za kisu u Kolasin posusi mi se sve gore???

5%, u bilo kojem dijelu ovog mjeseca. Uvjek može da se stvori nešto u popodnevne sate.  :61:
Kod mene ni 1%

LOMIBA

http://www.weather2umbrella.com/me/article_321/gfs/12/321/22 u ovoj prognozi najavljuju kisu posle podne narednih dana  :22:
U dobru se ne ponesi!

Miloš

Na sjeveru može biti izolovanih pljuskova sa grmljavinom već od sjutra, uz veće šanse narednih dana. Izgleda za ikakvu iole ozbiljniju promjenu vremena za sada nema...

Nikola

Od cetvrtka postepeno toplije vrijeme,za vikend temperature u ZB ravnici prelaziti 40-ti stepen.
U narenih sedam dana na primorju i jugu tropski toplo,suvo vrijeme, pretezno suncano ili malo oblacno,u sjevernim  predjelima kao i planinskim oblastima srednje CG imace uslova za poslijepodnevne pljuskove i grmljavinu.

michael

Ko prvi ciklon najavi  :33:, častim ručak

a kad odem u avgust na odmor, biće kišovito   :07:

Nikola

Do kraja nedelje pretezno suncano i toplo.

U cetvrtak krajem dana i tokom noci usled prolaska fronta moze biti lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Temperatura vazduha uz manja kolebanja,od petka malo niza,za vikend u stagnaciji.

Miloš

Slab je to front Nikola, bogami... Neće se to ni osjetiti na jugu zemlje.

Cirius

Poigravaju se modeli sa nekim mogućim zahlađenjem za 7 dana ...   GFS  18 Z daje jači upad svježije mase,  dok se posljednji EC  malo postidio sa početkom prodora,  ali ostao dobar za kasniji period.      

Madjo

:23: Da dođemo na nivo temperatura kao od prije 3 dana ja to ne doživljavam kao osvježenje...nema tu sreće.  :46:

Fraka

Tradicionalno je avgust najtopliji, barem sto se ekstrema tice. jee

MeteoLaik

Sve optimistične prognoze, nema što.  :15: :13:

Calibraaa

Kad ce summerkiller  :37:

Fraka

A kad sam vec pominjao u aktuelnim da kazem da treba ocekivat s ponedjeljka solidan sjevero istok da zamahne...

Miloš

Jutrošnji izlazi globalnih modela, ali i WRF nacrtaše nešto konektivnih padavina za večeras, i to uglavnom na jugu zemlje. Osvježenje u vidu pljuska bi svakako prijalo, ali nisam nešto optimističan.

Nikola

Narednih sest dana na jugu pretezno suncano,dok je na sjeveru u ponedeljak sredinom dana moguca prolazna kisa i grmljavina.

U subotu i nedelju bice veoma toplo vrijeme.

U ponedeljak tokom dana doci ce do pada temperature prvo na sjeveru,a zatim u svim predjelima.
U utorak suncano,vjetrovito i svjezije.

Temperatura do ponedeljka u porastu,od ponedeljka u padu,jacem na sjeveru,od srijede postepen rast T u cijeloj zemlji.

Vjetar uglavnom juzni i jugozapadni,od ponedeljka sredinom dana do srijede vece umjeren do jak sjeverni.

Madjo

Pogledajte što nacrta yr.no  :07:  :07:  :07:     A Bože pomozi

Miloš

ECMWF je kriv, nacrtao je potpuno nerealan ciklon za jul mjesec. Možemo samo da pogađamo hoće li ovo ispariti u narednom izlazu ili u nekom od narednih. Jer mnogo je dalekoo...  :39:

Cirius

Potvrdila su ga dva izlaza,  jučerašnji  12 Z  i jutrošnji 0 Z ...     ovo bi bio vrh       :10:    prošle godine je posljednja dekada jula bila nešto neobično svježa,  čini mi se   :78:    Ako ovo doleti,  iskupiće se za dosadašnje julske vreline ...  djelimično i junske    :122:    
Ipak,  kvota da ostane je visokih 2,80    :67:

michael

Djeluje kao navijanje, ali tom ciklonu zelim dobroslicu svaku... dako smo istrosili koeficijent suše.

pazite ovo
HIDMET daje prognozu za Egzit   :110:

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА ЕГЗИТ, за 14.07. и 15.07.2012.
Субота, 14.07. Сунчано и веома топло. У току ноћи је могућа појава краткотрајних пљускова са грмљавином. Максимална температура око 36 степени.
 Недеља, 15.07. Променљиво облачно, свежије и ветровито, од средине дана са локалним пљусковима и грмљавином. Умерен и јак северозападни ветар. Минимална температура око 19, максимална око 30 степени.
 УПОЗОРЕЊЕ: У недељу од средине дана постојаће услови за краткотрајне временске непогоде праћене градом и олујним ветром.

Miloš

Rekoh vam da je samo pitanje dana kad će to da ispari. Danas, naravno, nema ni traga ni glasa od toga ciklona na kartama... :80:

skener

Period ponedjeljak – petak:
U ponedjeljak na jugu pretežno sunčano uz povremeno malu ili umjerenu oblačnost, a na sjeveru promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i osjetno svježije uz uslove za ponegdje kratkotrajnu kišu ili pljusak sa grmljavinom. Od utorka do vikenda sunčano uz slab do umjeren razvoj dnevne oblačnosti u sjevernim predjelima. Vjetar, u ponedjeljak sjeverni i sjeveroistični tokom dana u jačanju, pa se u noći izmedju ponedjeljka i utorka, i tokom utorka i srijede očekuje umjeren do jak, na udare povremeno i veoma jak vjetar, tokom četvrtka će oslabiti. Tempratura vazduha tokom ponedjeljka i utorka u padu, izraženijem na sjeveru zemlje, a od srijede svakodnevno u porastu pa se krajem prognostičkog perioda očekuje ponovo veoma toplo vrijeme.

To je prognoza HMZCG,izgleda da ce opet da krene tropski talas,od ciklona nista

Miloš

Sad GFS crta jak front u noći između nedjelje i ponedjeljka, dok je EC ukinuo bilo kakvu promjenu vremena do 25. jula.