News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Sezona požara 2012. i kvalitet vazduha u naseljenim mjestima

Started by Cirius, March 20, 2012, 14:51:22

Previous topic - Next topic

Miloš

Ako je već moralo toliko da izgori, opet bolje što je šikara ili žbunje, nego da je neka šuma, maslinjak, ili ne daj bože kuće...
Svaka čast vatrogascima!  :47:

Cirius

Vidi se jutros da gori malo iza Brotnjika,  u pravcu Kamenika ...

vanja

Quote from: cirus on July 15, 2012, 10:13:30 Vidi se jutros da gori malo iza Brotnjika,  u pravcu Kamenika ...

hmm to je pozar koji sam juce vidio da gori u piperima .  juce sam samo mogao da opazim dim koji se nadzire iz bjelopavlica tj desno od studenog nekoliko kilometara. oblak koji je virio iznad pipera bio je duzine oko 1km i bio je dosta crn pa po tome i pretpostavljam da je tolika duzina pozara bila.
a danas vidim da je izasao pozar do brotnjika. po terenu bih rekao da gore brda iznad visoravni tj borova i bukova suma oko radovca. mogu mislit sta ce sjutra da bude kad krene jak vjetar. inace danas popodne se u gradu osjecao jak miris paljevine . drug mi rece da je gorio ljubovic jer je vidio gust dim u tom pravcu. valjda je to izgaseno odmah. "piromani" su poceli da rade svoj posao.

Fraka

Ove godine bez pozara ovamo... prosto mi je cudno da je vidljivost velika kad se sjetim prosle godine kad se nije vidjelo 5 km u daljinu na vedar dan... No sad cemo vidjet.. imam osjecaj da ce vatrogasci bit na mukama od sjutra kad krene bura  :23:

Rade

Mene dragi drugari više ništa ne čudi, samo čekam neki potop ako ovaj narod ne uništi sam sebe do kraja, kao što je i krenuo.

Događa se to da nas svake zime iznenadi zima i snijeg, da niko neće da pomogne da se snijeg očisti, ljeti se narod plaši vrućine, podmeću se požari.

Svi se brinu samo za sebe, ljudi su samoživi i crpe resurse dok konačno ne nestanu, i više nikog ni za šta nije briga.

Madjo

Nije Rade niko podmetnuo ovaj požar nego je nastao od udara groma.  :28:

Quote from: Fraka on July 15, 2012, 17:42:23 Ove godine bez pozara ovamo...

Polako... rano je još...ima još vremena da ljudi raščiste svoja imanja vatrom...  :46: :46:

MeteoLaik

Piperi, čini mi se, gore. U dijelu grada kod Crvenog krsta, ulica Jovana Tomaševića, a svakako i prema Rogamima, ima dima.

sanjin

Rade

Nadam se da će se ugasit taj požar a da ćemo poslije njega napravit veliku akciju pošumljavanja Gorice.

Madjo

...ako prije toga ljudima ne izgore kuće  :02:  :02:  :02:  Strašno  :19:

Rade

Evo su valjda lokalizovali požar, kuće više nisu u opasnosti.

Bura

Bolje gram nafake no kilo mozga.

Dado

Jutros sam bio da treniram, kad imadoh sta vidjet' i Trebjesa gori!   :46: te tako pomogah vatrogascima i ispunih svoju gradjansku duznost  :45:

Dado

vanja

danas popodne je bio veliki poar u okolini podgorice. posto sam bio u zgradama nisam mogao da vidim dje je gorelo ali se u dijelu grada preko morace osjecao jak dim. jedno vrijeme su nekoliko aviona letjeli tolko nisko da se mogao vidjet voda koja kaplje iz njihovih tankova. pretpostavljam da su gorele dajbabe i to malo sume sto je ostalo na tom brdu koje gori svake godine ili je mozda goreo ljubovic ili negdje oko KAPa...trazim po internetu ali niko nije javio tu vijest

Krivi

Izgorio izbjeglicki kamp na Vrelima Ribnickim. 800 ljudi ostalo bez doma.
GGMU!

vanja

osjeca se dim u dijelu grada preko morace...nedje nesto gori...valjda sjeverni dio grada

Rade

Podmetuno neko večeras požar na Gorici, sjedim gore, ponio nešto da čitam, pored mene biciklo pase, vidim auto sa rotacijom se vrti gore, te ja popni se na biciklo moje i pitah - mogu li pomoć, kaže traže požar, javili ljudi, te se nađe požar i ugasi brzo, inače ode Gorica a i kuće dolje, jer je pripalio neko iznad kuća tačno.

Zima nekom na ovu vrućinu.

Calibraaa

Nesto je sinoc gorjelo blizu pruge kod Zeljeznicke stanice  :78:

Bura

Gori brdo iznad Sutomora. Čitav dan dim šiklja...  :06:

Miloš

I ja sam primijetio da su planine cijeli dan u dimu, ali nisam provalio odakle dopire dim. Vidim da ništa ne javljaju, vjerovatno nije blizu kuća.

Madjo

Reče mi drug da je veliki požar zahvatio dio Katunske Nahije, to jest Bjelice.

Bura

Miloš