News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Prognoze: žaljenje, radovanje, kukanje, želje, snovi....

Started by Madjo, January 29, 2012, 23:47:49

Previous topic - Next topic

Južina

Quote from: Milossss on November 11, 2019, 21:59:33
Ne znam sta mi je gore, ili onaj AC u oktobru, ili ovi cikloni sada.. Bez ikakve najave o nekom ozbiljnijem zahladjenju do kraja mjeseca, ili ne daj boze snijegu...

Ne znam je li jednom temperatura bila ispod 0 makar 1s a evo 11. novembar je

Miloš BP

Mi smo 1 ili 2 puta stizali do 0. Magla nije dala ispod. Dok je Berane 3 puta islo ispod. Dva puta -2, i jedan put -1. Jadno jadno.
Only black and white

Winter81

Imam osjecaj da ce ova zima biti dobra za snjegoljupce :79:

Miloš BP

Kako se ovo sve razvodnji početkom decembra.. Ahaha.. Po Gfs-u čak ni sjever nema snijega. A ni Ec nije bolji.
Only black and white

michael

Quote from: Winter81 on November 24, 2019, 22:56:07
Imam osjecaj da ce ova zima biti dobra za snjegoljupce :79:

osjecaj samo. na mapama, ni na vidiku. kako sad stvari stoje, gledacemo u vrhove planina snijeg

Južina

Aquaria

Da probam da pogodim - u pripremi je još jedan nastavak "Ice Age"-a?  :120:

Južina

Sve su prilike da slijedi još jedan decembar za zaborav

Winter81

Bolje sto je do sad Atlantik bio aktivan nego u sred zime i mora se formirati jedan stabilan AC tacno gdje nama odgovara posle svega ovoga.

Južina

Winter81

Gfs 18z nacrta snijeg za novu godinu,kako bi to dobro bilo,nadamo se i ako je na 300+h :79:

EagleS

The absence of evidence is not the evidence of absence

Južina

Ima li kakvog cijepanja polarnog vortexa u najavi  :11:
Ova je gora od one 06/07 :46:

Nikola

Quote from: Južina on January 26, 2020, 16:46:46
Ima li kakvog cijepanja polarnog vortexa u najavi  :11:
Ova je gora od one 06/07 :46:
Nazire se nešto za 10ak dana.Oba modela prate tu scenu,s tim što bi sve zavisilo od kanadskog ciklona koliko će biti jak.

Južina

Decembar je postao pravi jesenji mjesec dok je Februar preuzeo palicu od marta za vjesnika proljeća.
Da ne bi one magle da vadi stvar katastrofa :20:

Miloš BP

13 februar 2012---13 februar 2020. Godišnji pomen najsnjegovitijem danu koji pamtim. Ravno 100cm prije 8 godina izmjereno. Vrijeme leti, a zime sve slabije i slabije.. Ove zime, max.visina snijega, svega 6cm. Godina,sa najmanje izmjerenog snijega na tlu, je 1975, 8cm. Slutim novi ''rekord'' :20:
Only black and white

Južina

Kao i svake godine, mart će to ispraviti.
Dva dana bljuzge, i vidimo se do, sad se više i ne zna  :75:

sanjin

Sjajna zima  :67: ostaje da ispratimo front u noci srijeda na cetvrtak i mislim da je to-to za ovu sezonu. Doduse, desi se i u martu prolazno zahladjenje sa snijegom, ali nista specijalno.
Generalno, ovaj februar klasicni ranoproljecni mjesec. Visoke Tmax, svjeza jutra i povremeni frontovi sa kisom i nesto snijega.

Zimoljupci, vidimo se u decembru. :67:

Južina

Pa to prolazno je karakteristika svih zima nakon 2011/12.Po tom kriterijumu nije ovo još gotovo  :11:

Nikola

Ko želi da tokom petka prijepodne uživa u obilnom snjegopadu,može otići na Studeno i na Kučka Korita.

Gaga

Da je kojim slucajem danas bilo uslova za snijeg u ZB ravnicu ostali bi u padavinskoj rupi vjerovatno  :120:,ali u pitanju je kisa i zato ozbiljno sipa  :82:

Miloš BP

Only black and white

sanjin

Pa kod nas je uvijek "dry and hot". Nema tu mnogo odstupanja , izuzev ponegdje u planinama gdje ponekad zna da bude  kisovito.

vanja

bile su im prosle dvije godine prognoze vlazno sa olujama za balkan

Niksic 3

Rekose za proljetos da ce biti kisovito, fulaju svako malo, jedino sto mogu da pogode je to da ce biti topla zima, to bi znala i moja baba prognozirat, s obzirom kakve su zime sad.