News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2012.

Started by Miloš, January 27, 2012, 12:18:26

Previous topic - Next topic

Madjo

Quote from: Danilovgrad on February 09, 2012, 12:06:15 Srce mi trese zbog ovoga jer je to sto se kaze Danilovgradu "na prag od kuce".... :35:
Ne bih zaista mogao da podnesem i treci put... Nakon Dragice, Zagorke sada i Jelenu!!! Ne, nema sanse! Kupicu dzinovske ventilatore koje cu da postavim na relaciji od Pipera preko Spuza, Novog Sela do Zagaraca da zaustavim ovu jadnu juzinicu, mrtvu jadnicu!   :31: :31:

A ja bih zamolio tebe da ovakve stvari pišeš u OVOJ temi.  :17:

Znači, snijeg, snijeg i samo snijeg kod mene.  :79:
Novi izlaz NMM- razlike nebitne.

skener

Ja sam mislio da ce se NMM i WRF jutros usaglasiti ili makar pribliziti,a oni i dalje imaju velike razlike i u T i u kolicini padavina

Fraka

Ja sam ubijedjen da NMM i po 3. put ove godine (sve bitne situacije) grijesi. Ne znam sto je sa tim modelima.. ako i ovaj put zabrazde, praticu samo globalne i oslanjat se na iskustvo (koje nemam)  :07:

Da li moze past malo snijega u Kotor u pocetku  :23: Modeli nisu bas za to, ali meni se cini da moze..

Bole-PG

Quote from: Miloš on February 09, 2012, 11:12:20 Ne vidim ja tu nikakvo smjenjavinje u Zetsko-Bjelopavlićkoj ravnici, ne djeluje mi da će se ponoviti Zagorka.
Na primorju može biti sve i svašta, ali ne mogu ništa sa sigurnošću da kažem.
Vjerovatnoće da Bar vidi makar simbolični sniježni pokrivač u petak uveče su identične kao kod Zagorke. Valjda ovoga puta neće padavine posustati. Što su jače padavine, u vazduhu je više vlage i fenski efekat istočnog vjetra je manje izražen.
Mislis li da je pg u boljoj situaciji nego kod zagorke,mislis da zagorka je losija od jelene,nije sam bas razumio ovaj boldovani dio?
Podgorice grade moj!!!

sanjin

Mislio je da se nece ponoviti kisa nakon snijega,Bole.

Danilovgrad

Ma nema juzine to definitivno po visini tako da nemojte da me kidate...  :23:
Definitivno JELENA se 100000% razlikuje od ZAGORKE jer je Zagorka donijela +0 po visini tako da je i bila logicna kisa.... JELENA daje -, a juzinu daleko tako da prijatelji smireno...

sanjin

Nevjerovatno kakav Sibir crta EC nakon 15. februara.  :29:

snesko belic

Evo prognoza za sjutra,kako li je fino ovo gledat. :04: :109: :79:

skener

Quote from: sanjin on February 09, 2012, 13:02:03 Nevjerovatno kakav Sibir crta EC nakon 15. februara.  :29:

Ni GFS ne zaostaje puno  :03:

Krivi

Danas gfs povecao snijezne padavine za bar i smanjio T..a ec isto daje snijeg sjutra a posle kisa,ali T prilicno visoka....
GGMU!

Danilovgrad

Najjace mi je sto cemo uz grmljavinu imati iskljucivo snijeg! Cim grmi i sijeva znaci provala oblaka, ovoga puta ne kise vec snijega.  :109:

snesko belic

Quote from: Danilovgrad on February 09, 2012, 13:19:33 Najjace mi je sto cemo uz grmljavinu imati iskljucivo snijeg! Cim grmi i sijeva znaci provala oblaka, ovoga puta ne kise vec snijega.  :109:
Upravu si Danilovgradski,desavalo se takvih situacija i u pg,a zadnji put kod tebe taman prije nego sto je snijeg presao u kisu zagrmlje,snijeg je sipa koliko moze,no ga kisa omete.  :02:
Ali zato ovaj put moze da grmi koliko hoce z-b ravnica ovaj put bice ,,zatrpana,,    :102:  :109:

Stefan600

Sada sam 70% siguran da nece prekisiti ovamo u Podgorici, a za Dg sam siguran 90%...Potvrde li veceras isto ovo izlazi, za Pg 90%, Dg 99% dajem da nece prekisit...

Milo mi je gledat sve ove izlaze po kojima se vidi da nemamo cega da se plasimo...  :122:
Februar 2012. :)

Fraka

Sem prizemne juzine, koja valjda nece imati uticaja, no ko zna, evo danasnji dan NMM gadja perfektno...
Ne bi trebalo da prekisi!

Stefan600

Pogresno se ipak izrazih...Imamo se plasit ovog  NMM-a koji je prelos za nas, blago receno. Mada, on me ne brine. Tokom zagorke sam se uzdao u njega, i nista 'potrefio' nije, tako da sam ga otpisao...

simple

u zadnje vrijeme nmm kad nama odgovara promasi situaciju a kad nam ne odgovara odlicno pogodi,nadamo se da nece biti tako ovaj put:)

Stefan600

Toga se i ja plasim...Ali jednostavno kazem, model je toliko netacan da boli glava, boli glava... Bas je mnogo netacan. Nista pogodio nije zadnja 3 puta.

LOMIBA

Quote from: simple on February 09, 2012, 15:43:24 u zadnje vrijeme nmm kad nama odgovara promasi situaciju a kad nam ne odgovara odlicno pogodi,nadamo se da nece biti tako ovaj put:)
Tacno tako...on inace temperature dobro pogadja..!
U dobru se ne ponesi!

Stefan600

Vidjecemo oce li ovaj put pogodit temperaturu.. hahahaha Presmijesan mi je NMM, bas...

Miloš

NMM je jako precizan model kad su u pitanju temperature na visini, i padavine. Temperature koje crta u prizemlju u ovakvim situacijama ne treba ni gledati, pogotovo za unutrašnjost zemlje.
Činjenica je da su on i njegov kolega WRF vrlo složni da se nulta izoterma na najbitnijem nivou od 850mb u narednih nekoliko dana neće ni primicati Crnoj Gori, i to je ono što je ključno za sve kontinentalne predjelei. S obzirom da je prizemni sloj već jako dobro rashlađen, mislim da nema govora ni o nekoj toploj advekciji u tom sloju koja bi mogla da donese višu temperaturu. I snijeg je izvjestan tokom cijelog perioda.
Primorje je ipak nezaštićeno kad su u pitanju prodori toplijeg vazduha u nižim slojevima atmosfere, sa juga i jugoistoka, i zato mi se čini da čak i ako bude bilo snijega u petak, da će preći u kišu.
Doduše, moram da vam priznam da ne pamtim situaciju kad je u Baru snijeg prešao u kišu. Ili je bio snijeg od početka, ili kiša koja je prešla u snijeg. Tako da mi sve ovo miriše na još jednu obilnu kišu na primorju (izuzev Ulcinja).

AdriaticWeather

Po aladinu cijelo crnogorsko primorje ima snijeg od sutra poslijepodne, ne samo duž obale nego i dalje prema moru, a onda jugo znatno pojačava iza ponoći i snijeg prelazi u kišu.

winter

Danilovgrad

Molim ADMINA da veceras ili najkasnije sjutra zvanicnim saopstenjem upozori gradjane na nevrijeme koje dolazi jer ovo je za vec zavijani sjever alarmantan podatak... Mi u PG i DG ipak koliko toliko mozemo da "disemo"...

sanjin

Admin nastupa za desetak minuta.

winter

Evo samo da se vidi novi Ecmf   http://www.meteociel.fr/modeles/ecmwf/runs/2012020912/ECM0-48.GIF?09-0    :04: :04: :79:
Eto toliko Rusija bre RUSIJA!!!!!!
Petak subota nedelja snijg uz mogucnost da povremeno prede u susnjezicu  spremite se za ovo
I samo da kazem prosle godine Pg je u ovo doba imala temperature do cak 18 stepeni pa sad vidite kako rece D....... trazili ste gledajte