News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2012.

Started by Miloš, January 27, 2012, 12:18:26

Previous topic - Next topic

scepo

Meni se cini da je smanjio padavine i povecao T mora da grijesim :32: :33:

winter

Jedino je kriticno u Nedelju u 13h    http://www.meteociel.fr/modeles/ecmwf/runs/2012020812/ECM0-96.GIF?08-0

Ali vec u sledecem izlazu juzina se povlaci tako da po mom misljenju nema problema     http://www.meteociel.fr/modeles/ecmwf/runs/2012020812/ECM0-120.GIF?08-0

Zatrpavanje  :79: :79: :79:

skener

Quote from: winter on February 08, 2012, 19:24:09 Jedino je kriticno u Nedelju u 13h    http://www.meteociel.fr/modeles/ecmwf/runs/2012020812/ECM0-96.GIF?08-0

Ali vec u sledecem izlazu juzina se povlaci tako da po mom misljenju nema problema     http://www.meteociel.fr/modeles/ecmwf/runs/2012020812/ECM0-120.GIF?08-0

Zatrpavanje  :79: :79: :79:

Da,u nedelju sredinom dana prodor juzine po visini,ali samo do nas,ne bi trebala da nas zahvati ta 0 po visini,a zatim se odmah povlaci,odlicno  :109:

Fraka

Smanjenje padavine drasticno, sto me raduje.

scepo

Pg tesko preko 15cm po ovom Ec ako se ne varam :32:

Fraka

Prestah da volim snijeg  :05:
Ma ne, bolje manje padavina, sto ce mi 150 litara kise na 2 stepena, makse... svako za sebe zbori

Fraka

No vidjeli smo kako je EC bio odlican do sad  :46:

winter

Tesko da moze ispod 20cm po ovome ne znam sad bas ne mozemo sudit po jednom izlazu mada ja ne vidim neki problem nije ni to lose  :62:

Stefan600

A dje kukala? Ciklon daleko od nas i na 1015mb !! Nece odje bit preko 15cm sigurno...  :46:  :46:  :46:
Februar 2012. :)

winter

Bice nocas Mi..... na rtv vijsti oko 21h pa ce on nesto rec i dobro rece Fraka za padavine sto se tice Ecmf u proslim izlazima vazno je da su tu ladovina i padavine a sad kolko padavina to se nece znat do sjutra vece  :122:

Bratski_PG

Bice odje jos promjena i to dosta  :45:

Bole-PG

Dako nmm i wrf povecaju padavine za nas na jugu
Podgorice grade moj!!!

Nikola

E sad ocemo i jare i pare.Bolje manje padavina pa bez kise na kraju nego 50cm pa 20mm kise.Pg i Dg ne mogu proc ispod 20cm i to je fina cifra.

prenka

prema ovom zadnjem izlazu nista se nije drasticno promijenilo ...ec jeste ukinuo malo padavine ali i to je pitanje da li ce biti tako...do sad su i ec i gfs ovaj ciklon vidjeli na istim pozicijama ...ovaj izlaz ec veceras smatram samo trazenjem prave putanje ciklona ,vjerujte mi da se ujutro moze desiti da ga cak i produbi prema nama sto nam tek ne bi odgovaralo (mislim za zb ravnicu)

Vasilije

Ne treba ovaj nocasnji EC jos da ne sjekira jednino ako se ne priklone ostali modeli!

Poseydon

Bice 20cm u subotu ujutro....Dalje cemo vidjet. EC ubjedljivo daje najmanje padavina...

winter

Pa da ja tako kazem 20cm u subotu a za dale cemo videt i da ne bude vise nisu male 20cm  :77:

Bole-PG

Quote from: nikolA on February 08, 2012, 19:52:35 E sad ocemo i jare i pare.Bolje manje padavina pa bez kise na kraju nego 50cm pa 20mm kise.Pg i Dg ne mogu proc ispod 20cm i to je fina cifra.
Pa sto krenu price da ce tesko i 15 cm,oce li biti padavina u subotu vece i nedelju ujutro?
Podgorice grade moj!!!

Nikola

I po Ec nije lose na ovako zaledjeno tlo i minus tu bi bilo cudo snijega,bice najmanje 20cm u subotu ujutru i +24H jos padavina.
@Bole-PG bice padavina do nedelje ujutru ako ne i citava nedelja.

niksicki

Дако ујутро врати те падавине  :33: ,но чисто сумњам  :02:

Bole-PG

@nikola umjereni padavine i u drugom dijelu vikenda?
Podgorice grade moj!!!

sanjin

Prema gotovoj yr.no prognozi, EC je pojacao padavine.  :67:

Konkretno za PG sa 48mm na 63mm - petak,subota i  nedelja.

Južina

Quote from: sanjin on February 08, 2012, 20:08:55 Prema gotovoj yr.no prognozi, EC je pojacao padavine.  :67:

Konkretno za PG sa 48mm na 53mm - petak,subota i  nedelja.

Tačno tako, i kod mene je itekako pojačao padavine.

prenka

Quote from: Južina on February 08, 2012, 20:09:22
Quote from: sanjin on February 08, 2012, 20:08:55 Prema gotovoj yr.no prognozi, EC je pojacao padavine.  :67:

Konkretno za PG sa 48mm na 53mm - petak,subota i  nedelja.

Tačno tako, i kod mene je itekako pojačao padavine.
upravo ono sto kazem da trazi poziciju za ciklon , yr.no ovaj izlaz cita drugacije

winter

Padavina vise ali i kisa zato vecina padavina sto je nemoguce na onim temperaturama videcemo sjutra Ali GFS odlican kao i drugi samo Ecmf smanjila padavine no to je samo jaedan izlaz  :62: