News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2012.

Started by Miloš, January 27, 2012, 12:18:26

Previous topic - Next topic

skener

Quote from: Fraka on February 08, 2012, 17:45:18 GFS i za 7 dana crta totalnu ludnicu, kakva zima  :01:

Da,sad sam ga pogledao,ludnica,samo da se potvrdjuje u narednim izlazima jer je to jos daleko i bice zima za pamcenje

Fraka

Ukoliko bi se desilo da i ovaj ciklon (Jelena) zatrpa cg, a sve su prilike da oce, nadam se da ce usoro da pukne ovaj AC na atlantiku... sad smo se malo navikli, ali vatacemo se za glavu ako uspe jos metar snijega na ovo.

Stefan600

:29:  :29: U pravu si ti Fraka...

Mi u Pg nebi, bar mi snjegoljupci, ali na sjeveru  :13:  :17:
Februar 2012. :)

Krivi

Barem na vsini T ce bit idealna za snijeg u skoro citavoj cg...vjerovatno ne u budvi,hn...
GGMU!

Krivi

Auu...pogledajte gfs za bar u sledecih nekoliko dana...nevjerovatno!! :79:.pa ni ec nije mnogo los,al gfs je odlican!!
GGMU!

Fraka

Quote from: Krivi on February 08, 2012, 18:13:26 Barem na vsini T ce bit idealna za snijeg u skoro citavoj cg...vjerovatno ne u budvi,hn...

Zasto ne Budva i Hn.. ?

niksicki

Quote from: stefan96 on February 08, 2012, 18:10:48 :29:  :29: U pravu si ti Fraka...

Па баш би на сјевер мука била да удари киша и јужина.Колико би само кровова под тежином попадало  :75:

Krivi

Quote from: Fraka on February 08, 2012, 18:20:41
Quote from: Krivi on February 08, 2012, 18:13:26 Barem na vsini T ce bit idealna za snijeg u skoro citavoj cg...vjerovatno ne u budvi,hn...

Zasto ne Budva i Hn.. ?
Iz iskustva cisto...vjerovatno grijesim...a sad pogledah i gfs za njih najavljuje snijeg...ispravka...al ipak po tamosnjoj mikroklimi,posebno budvanskoj,dje veoma rijetko pada snijeg..nzm...
GGMU!

Južina

Quote from: niksicki on February 08, 2012, 18:20:58
Quote from: stefan96 on February 08, 2012, 18:10:48 :29:  :29: U pravu si ti Fraka...

Па баш би на сјевер мука била да удари киша и јужина.Колико би само кровова под тежином попадало  :75:

U BP se aktivno čiste krovovi kuća, kao i ledenice sa zgrada.

Rade

Drugari, ako i sjutrašnji nalazi budu kao današnji najbolje bi bilo preko sredstava koje imamo da obavijestimo ljude da se spreme za nevrijeme, da ne bude kao tokom Zagorke! Pod time mislim na facebook, twitter, forume i druge stvari, da "shareujemo" jedno isto obavještenje u kome se navode podaci vezani za pčekivano (ne)vrijeme i savjeti.

Fraka

A u bar je cesta pojava  :67:
Budva ima bolju klimu i od Hn i od Bara kad je u pitanju snijeg. To je zavjetrina i uvjek su tu bolji uslovi za snijeg od Br i Hn

Krivi

Quote from: Fraka on February 08, 2012, 18:25:18 A u bar je cesta pojava  :67:
Budva ima bolju klimu i od Hn i od Bara kad je u pitanju snijeg. To je zavjetrina i uvjek su tu bolji uslovi za snijeg od Br i Hn
Jeste,al zadnji put je tamo snijeg padao 2010,a prije toga nije padao 17 godina!!U baru svake godine padne barem jednom,i kratko zabijeli
GGMU!

Fraka

Odakle ti ti podaci? Svaki grad na primorju zabijeli bez znacaja svake godine... Koliko je puta samo pao snijeg kod mene na 2 sata nesto jadno...

Fraka

I inace budva se malo zabijelila prije 2 dana takodje, ono kad je u Kotor palo 10 mm i bilo susnjezice

Krivi

Quote from: Fraka on February 08, 2012, 18:29:36 Odakle ti ti podaci? Svaki grad na primorju zabijeli bez znacaja svake godine... Koliko je puta samo pao snijeg kod mene na 2 sata nesto jadno...
Potrazi malo ako te to interesuje...nmg da se sjetim dje sam to vidjeo,ali siguran sam da tamo vrlo rijetko pada..mozda padne neko jade,al da se zabjeli vrlo se rijetko desava..
GGMU!

Krivi

Quote from: Fraka on February 08, 2012, 18:30:25 I inace budva se malo zabijelila prije 2 dana takodje, ono kad je u Kotor palo 10 mm i bilo susnjezice
Imam tamo bliske rodjake i oni nisu vidjeli nikakav snijeg..izvinite za off
GGMU!

milos555

Najgora hladnoća koja je pogodila Evropu u posljednjih nekoliko decenija mogla bi da potraje do kraja februara, objavili su britanski meteorolozi...  :79:
http://www.vijesti.me/svijet/hladnoca-bi-evropi-mogla-da-potraje-kraja-februara-clanak-59764

Fraka

Prije ce bit da nije bilo podataka, nego da nije pao. Samo Hn, Bar i Ulcinj imaju stanice na primorju pa se registruju ti rijeti snjegovi. Primjera radi 19.2.2009. u zvanicnim visinama snijega nije bilo Kotora a kod mene je bilo minimum 10 cm i to ujutro, uvece oko 15 sigurno. Tog dana najvise snijga na primorju je imao Petrovac. A siguran sam da ga je dovoljno bilo i u Bd. Onda ovo 2010. god. Od svih gradova na primorju najvise je palo u Budvi, to je bilo ocigledno.
Evo ti za Bd video http://www.youtube.com/watch?v=bboWZrphg8Y

Transmat

Quote from: Rade on February 08, 2012, 18:24:24 Drugari, ako i sjutrašnji nalazi budu kao današnji najbolje bi bilo preko sredstava koje imamo da obavijestimo ljude da se spreme za nevrijeme, da ne bude kao tokom Zagorke! Pod time mislim na facebook, twitter, forume i druge stvari, da "shareujemo" jedno isto obavještenje u kome se navode podaci vezani za pčekivano (ne)vrijeme i savjeti.

Podrzavam ideju.
Sastavicemo sjutra vece upozorenje.

Krivi

Quote from: Fraka on February 08, 2012, 18:40:05 Prije ce bit da nije bilo podataka, nego da nije pao. Samo Hn, Bar i Ulcinj imaju stanice na primorju pa se registruju ti rijeti snjegovi. Primjera radi 19.2.2009. u zvanicnim visinama snijega nije bilo Kotora a kod mene je bilo minimum 10 cm i to ujutro, uvece oko 15 sigurno. Tog dana najvise snijga na primorju je imao Petrovac. A siguran sam da ga je dovoljno bilo i u Bd. Onda ovo 2010. god. Od svih gradova na primorju najvise je palo u Budvi, to je bilo ocigledno.
Evo ti za Bd video http://www.youtube.com/watch?v=bboWZrphg8Y

Znam za to jadan..to sami i napisao....rekli bi mi rodjaci da pada..http://www.youtube.com/watch?v=mjcqWx70wzg eo pogledaj u description..
GGMU!

Bratski_PG

Quote from: Rade on February 08, 2012, 18:24:24 Drugari, ako i sjutrašnji nalazi budu kao današnji najbolje bi bilo preko sredstava koje imamo da obavijestimo ljude da se spreme za nevrijeme, da ne bude kao tokom Zagorke! Pod time mislim na facebook, twitter, forume i druge stvari, da "shareujemo" jedno isto obavještenje u kome se navode podaci vezani za pčekivano (ne)vrijeme i savjeti.

tako je ,podrzavam  :109:

skener

Slazem se naravno,mislim da ce to dosta pomoci...bolje je preventivno djelovati pa makar i na ovaj nacin,da se makar malo ublaze posledice

Rade

Ok, ja ću večeras kad dođem kući da napišem nešto i zajedno sa moderatorima to da "uobličimo" pa postavljamo ovđe za širenje.

scepo

Sumnjiv mi ovaj Ec do 72h :32: :31: