News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2012.

Started by Miloš, January 27, 2012, 12:18:26

Previous topic - Next topic

Krivi

Ima li tu kakve istine sto taj kaze??
GGMU!

sanjin

Ne znam samo na osnovu cega je to rekao.  :67:
Sve preko 5 dana je nepouzdano za prognozirati.

Vasilije

Pa gledajuci modele EC, GFS oni daju velike hladnoce na sjeveru i istoku Evrope pa nije iskljucivo da se to kod nas premjesti al do tad ima iha!

Stefan600

Smijesno je, i nezahvalno davati takve prognoze. Mada nije iskljuceno da se takvo nesto dogodi.  :27:
Februar 2012. :)

Nikola

To je lupanje.Sto je sigurno da cemo od srijede imati suvo i hladno vrijeme.

winter

A  do tad snijg sto je isto odlicno kos kad zaledi   :11:

Miloš

NMM i WRF nisu baš izdašni sa padavinama za ovaj ciklon, naročito za PG. Očigledno da ova dva modela dobro "poznaju" uticaj sjevernog vjetra na padavine u Zetsko-Bjelopavlićkoj ravnici. Ipak bi tu bilo nešto snijega, ali vrlo malo i to na pozitivnim temperaturama.
Najviše padavina bi bilo u Baru i u Ulcinju, na granici kiše i snijega. A zna se u kom gradu će granica prevagnuti na koju stranu, kao i uvijek...

Krivi

Aj jadan,ovaj put ce u oba padat snijeg,jer su uslovi odlicni...treba vjerovati za snijeg u baru..barem koja pahulja!!
GGMU!

Stefan600

Milose, sad bih poceo da psujem po WRF i NMM i nasoj mikroklimi, ali posto dobismo obilan snijeg u srijedu i cetvrtak, necu pokazati nezadovoljstvo u velikim kolicinama...  :24:  :28:  :31:

winter

Samo polako bice snijga a koliko nebitno meni licno samo dam pada i ja sam zadovoljan a mora se ufatit nesto od ovoga :11:

Dzoni

Quote from: Miloš on February 04, 2012, 23:09:14 NMM i WRF nisu baš izdašni sa padavinama za ovaj ciklon, naročito za PG. Očigledno da ova dva modela dobro "poznaju" uticaj sjevernog vjetra na padavine u Zetsko-Bjelopavlićkoj ravnici. Ipak bi tu bilo nešto snijega, ali vrlo malo i to na pozitivnim temperaturama.
Najviše padavina bi bilo u Baru i u Ulcinju, na granici kiše i snijega. A zna se u kom gradu će granica prevagnuti na koju stranu, kao i uvijek...

To je to. Potvrda da zere akumulacije vidjet necemo. Dajte ljudi da batalimo nadanja kad postoji sjeverni vjetar, to je automatski suvo vrijeme za 2-3 sata kod nas u PG.

winter

Yrno daje 12-13 mm u obliku snijga za Pg sto nije lose nimalo  :78:

Stefan600

Cekaj, postoji razlika izmedju istocnog vjetra i sjevernog Dzoni? Ako bude istocnjak, to nam ne moze skoditi toliko?

Winter, taj sajt pojma nema kakva je nasa mikroklima haha

winter

To znam nego eto samo da kazem inace moze snijg i uz sjeverni vjetar tesko ali moze inace istocni bi nam vise odgovarao mozda nas iznenadi ovo pa bude mnogo vise padavina  :62:

Dzoni

Quote from: stefan96 on February 04, 2012, 23:49:33 Cekaj, postoji razlika izmedju istocnog vjetra i sjevernog Dzoni? Ako bude istocnjak, to nam ne moze skoditi toliko?

Winter, taj sajt pojma nema kakva je nasa mikroklima haha

Postoji Stefane, ali kod nas JAKO rijetko duva samo istocni vjetar i stvara kao sto sam rekao nekoliko puta 2 situacije, prvu kada je suv fenira Podgoricu i podize temperaturu i prestaju ubrzo padavine a druga i redja kada ne izruci sve padavine i ostane dovoljno vlage u njemu tada temp ne raste i moze biti nesto padavina.

Medjutim ovdje ce se 99% raditi o sjeveroistocnom vjetru sto je za nas "smrt". Znaci zaboravite sve sem provijavanje snijega slabijeg ili umjerenog inteziteta nosen SI vjetrom bez akumulacije.

EDIT :  Recimo pogledaj ovo iz Mostara od juce Stefane ! To mi ovdje nikad ne mozemo imati, snazan sjeverni vjetar i jak snijeg !

http://www.youtube.com/watch?v=BmAXqTJLeHU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=R6D-lKYDEbU&feature=related

Stefan600

Tuzno ali istinito moj Dzoni. Da nemamo tu karakteristiku mikroklime, Podgorica bi bila grad koji dobija snijeg mnogo vise puta godisnje u prosjeku...Ovako ipak u prosjeku kao pojava ja misli2-3 puta godisnje...  :13:

Nikola

Sto je najgore kod ciklona Igora je jak vjetar koji je siguran jer je ciklon ispod nas i kisa koja ce padati sjutra vece snijeg tek u ponedeljak sredinom dana.Ukupno padavina oko 10mm od toga kise i susnjezice 3-4mm + umjeren i jak ENE + padanje snijega na pozitivnoj,pa izracunajte koliko snijega moze da pane u PG.Nadam se da cu da pogrijesim.

Stefan600

Sjecam se tokom nailaska posljednjeg fronta kada smo svi ocekivali 10mm kise ili susnjezice u Pg, a izvedrilo je za 5 minuta!!!!!  :52:  :104:  :104:  :104: !!!

Bukvalno, vjerovali ili ne!!! Stade kisa, i ja posle 5 minuta izlazim i vidim da su oblaci potpuno otisli, da ih nema...Mozda je bio tamo neki put skadarskog, ali potpuno vedro bilo...  :52:

bole

niko ne govori za pokrivac koji ce da prezivi bar 5-6cm u glavnom gradu, kako ce to izgledati ako pukne vjetar  :120:

Bura

Quote from: bole on February 05, 2012, 00:28:14 niko ne govori za pokrivac koji ce da prezivi bar 5-6cm u glavnom gradu, kako ce to izgledati ako pukne vjetar  :120:

Bljuzgavica kad se zaledi. To nece biti dobro. Nebi ste voljeli to..... Jedan put sam se po takvim ulicama vozio u Niksicu -  kod njih je to bas cesta pojava. Nije mi se svidjelo  :19:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Dzoni

Da ti pravo kazem Bole to me ne zanima, a ne sjekiraj se male su sanse da se to desi ! Bice sve istopljeno jer sjutra idemo na 8-9c.

Krivi

Kojem modelu vise vjerovat:GFS,il ECMWF za pon i uto?
GGMU!

winter

Samo ovaj put nece razvedrit jer se padavine ocekuju do utorka popodne tako da bice padavina ali slabih sto jesjes ne kazem da ce bit previse ali bice preko 5cm  :78:
Edit to je samo moje misljenje :58:

bole

moze ga samo ovaa magla nocas pojesti a tem u pg tesko da ce dostici 9C

Kimi

Vidi ga...i dalje nema 100mm  :104: :104:

Daje samo 50-55mm snega  :76: :71: