News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2012.

Started by Miloš, January 27, 2012, 12:18:26

Previous topic - Next topic

Stefan600

haha. Nmg da vjerujem da u Podgorici nije cio dan probio jugo u prizemlju. Sve je smijesno haha  :105:  :67: Ako se sjutra to ne dogodi, a ipak, male su sanse za to, moze kao sto rece uvece malo presnijezit, ko zna...
Februar 2012. :)

Krivi

Eo i HMZ prognozira snijeg u ponedjeljak..moze li se ovome vjerovat??
GGMU!

Stefan600

Pa vec smo odgovorili na to pitanje. Nije sigurno, ali vjerovatno da bi bilo snijega u ovakvoj situaciji uz sjeverni vjetar. Moze se vjerovati, donekle.

Dzoni

Quote from: stefan96 on February 03, 2012, 20:40:32 haha. Nmg da vjerujem da u Podgorici nije cio dan probio jugo u prizemlju. Sve je smijesno haha  :105:  :67: Ako se sjutra to ne dogodi, a ipak, male su sanse za to, moze kao sto rece uvece malo presnijezit, ko zna...

Upravo se desilo ono o cemu sam pisao prije ciklona. Jugoistocni vjetar koji je donio po visini otopljenje jednostavno nije probio jos uvijek jer se "odbio" o hladni zrak u prizemlju i dokle god nema znacajnije jacine tog vjetra nece biti velikog rasta temperature na 2m.

Ipak Stefane ne nadaj se za sjutra presnjezenju jer se sjutra ocekuje oko 6c u Podgorici. Znas i sam vec koliko je teskooo da u PG s kise ode na snijeg,gotovo nemoguce !

Za ponedeljak i dalje mislim da ce biti totalni zaborav jer ce biti malo snijeznih padavina uz umjeren sjeverni vjetar a to znaci da nema pokrivaca kod nas.

Stefan600

Potpuno dobro zboris Dzoni. I evo opomene:'' Dok modeli ne umanje jacinu sjevernog vjetra u ponedeljak, tesko da cemo gledati novi znacajniji pokrivac.'' Zato bolje sacekati jos malo.

Krivi

GGMU!

Transmat

Quote from: Dzoni on February 03, 2012, 20:54:49
Quote from: stefan96 on February 03, 2012, 20:40:32 haha. Nmg da vjerujem da u Podgorici nije cio dan probio jugo u prizemlju. Sve je smijesno haha  :105:  :67: Ako se sjutra to ne dogodi, a ipak, male su sanse za to, moze kao sto rece uvece malo presnijezit, ko zna...

Upravo se desilo ono o cemu sam pisao prije ciklona. Jugoistocni vjetar koji je donio po visini otopljenje jednostavno nije probio jos uvijek jer se "odbio" o hladni zrak u prizemlju i dokle god nema znacajnije jacine tog vjetra nece biti velikog rasta temperature na 2m.

Ipak Stefane ne nadaj se za sjutra presnjezenju jer se sjutra ocekuje oko 6c u Podgorici. Znas i sam vec koliko je teskooo da u PG s kise ode na snijeg,gotovo nemoguce !

Za ponedeljak i dalje mislim da ce biti totalni zaborav jer ce biti malo snijeznih padavina uz umjeren sjeverni vjetar a to znaci da nema pokrivaca kod nas.

Mogu da potpisem sve sto si napisao..
u ponedeljak sjeverni vjetar.. i to je kraj.. odma ide stabilizacija i zahladjenje..
A veceras u toku noci ce probiti topli vazduh i temperatura u prizemlju skace... tako da sjutra nema ni teorijske sanse za sijegom.

Stefan600

Pa bas da nema 'teorijske' sanse za snijegom, nisi u pravu. Ima  :67:  :67:  :67: Ali nece bit nista od toga. A ovo za ponedeljak se ne zna tacno, vjerovatno ce bit bas kao sto je Dzoni napisao, ali moguca je i druga varijanta neka mozda...

winter

Potpuno se slazem  Ponavljam Mi.... je najavio slab snijg u ponedeljak tokom dana i utorak prije podne on valjda zna bolje od nas  :76:

Nikola

Evo Wrf 12Z daje oko -1C sjutra u 09H sto bi pri T od 2-3C bila susnjezica.Eta vidi cjelodnevni blagi minus,a Nmm taj minus daje tek posle 21H kad bi padavine i prestale,ko je u pravu reci ce nam sjutra Nk i Madjo>

Gfs 18Z---nedelja vece,ponedeljak i utorak prijepodne snijeg u kontinetalnim predjelima,na primorju kisa zbog proboja toplote uz obalu,dosta jak ciklon kod Otranta,ima odje potencijala da opravda ovu kisu.

skener

Quote from: nikolA on February 03, 2012, 22:57:51 Evo Wrf 12Z daje oko -1C sjutra u 09H sto bi pri T od 2-3C bila susnjezica.Eta vidi cjelodnevni blagi minus,a Nmm taj minus daje tek posle 21H kad bi padavine i prestale,ko je u pravu reci ce nam sjutra Nk i Madjo>

Gfs 18Z---nedelja vece,ponedeljak i utorak prijepodne snijeg u kontinetalnim predjelima,na primorju kisa zbog proboja toplote uz obalu,dosta jak ciklon kod Otranta,ima odje potencijala da opravda ovu kisu.

Izgleda da su u Pravu Eta i Wrf

scepo

Umanji se li tu brzinu vjetra :32:

Nikola

Normalno to im je slaba tacka vjerar,po Eta i Wrf to bi bio preko 7m/s ali nije prelazio 2m/s.
U nedelju vece noce slabe padavine prvenstveno na jugu,u ponedeljak u drugom dijelu dana i tokom noci slabe padavine.Od utorka suvo na jugu.Toplota ce biti uz primorje pa ce i ovog puta biti kriticno za snijeg,a i Tmax bitna sjutra.

Madjo

Ja mislim da će nas opet zatrpati snijeg, od poneđeljka pa do utorka veče.  :07: :07: :07:

boka

Quote from: Madjo on February 04, 2012, 12:54:56 Ja mislim da će nas opet zatrpati snijeg, od poneđeljka pa do utorka veče.  :07: :07: :07:

vrlo moguce madjo al sto se tice pg...mislim da ce sjever odigrati glavnu ulogu   :02:

Fraka

Od ponedjeljka pg i ulcinj opet zatrpavanje, zadnja sansa za primorje. Mrvicu bolja sansa cini mi se... pg i ulcinj 101% 10-20 cm snijega, nema greske...

Madjo

Naravno, biće sjeverno strujanje vazduha zbog polažaja ciklona u odnosu na nas, ali sami ciklon je sa juga, vrlo sličan onom prethodnom, po putanji i dubinu.  :27: Tako da će biti padavina više nego što se očekuje.

Sve ovo ne važi ako ispari ciklon.  :05:

sanjin

Fraka,ali modeli crtaju sjeverac oko 7 m/s. Sta mislis oce li se ostvarit to? u tom slucaju,vrlo zeznuto za PG.

Inace,modeli crtaju neki snijeg za nedjelju vece na ponedjeljak.

bole

docekat ce mo ga spremno sa starim snijegom  .... :67:   samo me strao sjevera, u najmanju ruku mecavit ce  :102:

Fraka

Pa moglo bi bit malo problema sto se tice akumulacije, alu sumnjam da to moze sprijecit snijeg da pada  :22:

Madjo

Neće to biti čisti sjeverac, Sanjine, koliko vidim na kartama.  :03: Imaće dosta istočne komponente.

Fraka

Pa rekoh vec prije par dana... skoro ista situacija kao u srijedu... Istok istok i samo istok...  :75:

Transmat

Nista od novog snijega narednih dana... sjeverni ili sjeveroistocni vjetar, nema mnogo razlike.. presuce skroz. Takva je nasa mikroklima. Modeli to ne mogu da vide najbolje.

bole

Moguce fino je ovo Frka prijetio, sao sto je Transmat upravu sa N NE nece to biti cisti E ....vidjecemo sjutra sto ce biti modeli daju 10mm u obliku snijega :)

Nikola

10mm daju ali T2m ce biti rizicna samo ce u ponedeljak vece biti slabog snijega do tada najvise mm u obliku kise.
Sjutra ce dnevna biti slicna danasnjoj.