News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2012.

Started by Miloš, January 27, 2012, 12:18:26

Previous topic - Next topic

Bole-PG

Oce li ici ispod 0 nocas?
Podgorice grade moj!!!

sanjin

Fraka

Svakako sto god da bude, sanse za novi snijeg rastu.. ovaj ciklon ima mnogo potencijala sto se crta u jonskom moru za 4-5 dana!

winter

Sad ce novi GFS dako ublazi prodor juzine za sjutra i subotu  :78:

Fraka

Skoro je ne moguce da ga ublazi toliko da ostane da pada snijeg u pg... to je previse blizu da se do sad moglo pogrijesiti o polozaju ciklone...

Poseydon

Evo nisam karte ni pogledao, ali ciklon u jonskom moru donosi snijeg 100% primorju, u Podgorici sjever najvjerovatnije...

Fraka

Ja vece sanse za snijeg u kotor dajem u subotu vece nego ikad sa ovakim stanje.. istocni vjetar nama ne moze donjet snijeg.. prosto ne moze... to je takvo feniranje da me muka bilo sinoc

Bura

Quote from: Fraka on February 02, 2012, 16:40:01 Ja vece sanse za snijeg u kotor dajem u subotu vece nego ikad sa ovakim stanje.. istocni vjetar nama ne moze donjet snijeg.. prosto ne moze... to je takvo feniranje da me muka bilo sinoc

Fraka pretpostavljam da ti na forumu najbolje poznajes kotorsku i hercegnosku mikroklimu. Mogao bi nam rec nesto vise o njima. Koji vjetrovi tamo feniraju a koji spustaju temperaturu, koje situacije donose snijeg i tako to......
Bolje gram nafake no kilo mozga.

skener

Quote from: Poseydon on February 02, 2012, 16:37:46 Evo nisam karte ni pogledao, ali ciklon u jonskom moru donosi snijeg 100% primorju, u Podgorici sjever najvjerovatnije...

Ciklon koji do nas stize kad?

Poseydon

GFS ne vidi padavine od njega. Cudno ?

Bole-PG

A taj ciklon u ponedeljak ima li pg sanse,i moze se to izgubiti a?
Podgorice grade moj!!!

winter

Ako se ne varam GFs ublazio juzinu do 13h  :78:

Nikola

Gfs ublazio padavine, ali zato daje snijeg preko 13H

sanjin

Quote from: winter on February 02, 2012, 16:47:54 Ako se ne varam GFs ublazio juzinu do 13h  :78:
Pa jeste..

Temperatura po visini sredinom dana u minusu

Temperatura u prizemlju oko nule

Padavine  :04:

Fraka

Gruba je to karta, ako nulta izoterma prebaci Rumiju, to je snijezni pozdrav za pg... ne znam, nisam pametan...

Danilovgrad

Ma do 12h ce snijeg.... nakon toga provala oblaka uz kisu... a do tada 50 cm snijega u DG. :79:

Stefan600

Svakako. Model je bolji, vise izgleda da se snijeg nastavlja posle 12h popodne, i vise izgleda da se prebaci brojka od 40cm kod nas...
  Slabo je prikazano ovdje... WRF i NMM treba sacekati...  :105:
Februar 2012. :)

skener

Mada bih rekao da se D.... drzi NMM,najavio je T u PG 5,a u subotu 6...u NK u subotu 4  :22:

Južina

Quote from: Vasilije on February 02, 2012, 17:06:09 Tesko posle 13h da ce ponovo snijeg ja za to dajem minimalne sanse... Du*** u subotu najavi za sjever sredinom dana da ce snijeg prelaziti u susnjezicu i kisu!

Kod mene 3 stepena i susnježica :107: :107: :107: :107: :54:

Fraka

Gledam modele za Begrad.. pa ovo je nesto nevjerovatno... 50 mm na temperaturi od -10  :37:

Vasilije

Moguce ovaj istok da pomuti stanje, mozda jugovinu bude drzao  uz planine sa primorske strane!!

demijan

Quote from: Fraka on February 02, 2012, 17:10:15 Gledam modele za Begrad.. pa ovo je nesto nevjerovatno... 50 mm na temperaturi od -10  :37:
strah me da pricam sta mislim koliko moze biti dobro..jos ako se od ponedeljka vece nastavi i pridoda...  :75:

skener

Quote from: Vasilije on February 02, 2012, 17:12:13 Moguce ovaj istok da pomuti stanje, mozda jugovinu bude drzao  uz planine sa primorske strane!!

One karte meteociel-a i pokazuju da se topli vazduh drzi uz obalu,ali to je dosta gruba rezolucija,ne znamo koliko to moze biti unutra