News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2012.

Started by Miloš, January 27, 2012, 12:18:26

Previous topic - Next topic

skener

Quote from: niksicki on February 01, 2012, 19:07:40 Нијесам гледао.Шта је цртало за Пг и НК?Колике температуре?

PG 3, NK -2 u petak i snijeg u oba grada,a za subotu nema prognoze jer jedan model za pg daje 1 stepen,a drugi 6...a za NK jedan daje 4 i kisu,drugi -5 i snijeg

Nevjerovatno

Cirius

Quote from: Bole-PG on February 01, 2012, 19:08:33
Quote from: niksicki on February 01, 2012, 19:07:40 Нијесам гледао.Шта је цртало за Пг и НК?Колике температуре?
6 za PG ,a drugi model 1

...   a za subotu je bila prazna kolona !   Nije Admin htio da rizikuje,  nego je objasnio situaciju sa modelima     :45:      Odličan,  opširan prilog.  

Rade

Quote from: cirus on February 01, 2012, 19:10:42
Quote from: Bole-PG on February 01, 2012, 19:08:33
6 za PG ,a drugi model 1

...   a za subotu je bila prazna kolona !   Nije Admin htio da rizikuje,  nego je objasnio situaciju sa modelima     :45:      Odličan,  opširan prilog.  

Slažem se ;) Slučajno viđeh prognozu jer je otac gledao kad uđoh, Dušan je na "najprecizniji" način dao prognozu.

Stefan600

Nisam gledao prognozu, gledacu uvece kasno. Ne sumnjam da je to Dule odradio najbolje sto se moglo!  :121: Snijeg skoro pa sta, jako slab intezitet...
Februar 2012. :)

Transmat

ovdje je skroz stao vec 15 min... ali vidi se to i na sat snimku... ubrzo krecu nove padavine..

toliko od mene za sad, idem malo da uzivam..

Bole-PG

Kad se ocekuju najjace padavine?Znam da je nocas ali od kad krecu,ovo sad je bas slabo,dako se ne izjalovi
Podgorice grade moj!!!

Stefan600

Nece nece...Mora bi jos 10-15 mm jos u toku noci kad tad da pocne...Vazno je da me ujutro na tlu saceka makar 10cm, dovoljno. Moze i vise, ali ne mora. Ja sam zadovoljan sto sam veceras strepio dok sam bio u Delti da nece pocinjat snijeg jer nisam vidio kroz one prozore dobro... I izlazim a na asvalt vec 1cm do 2 na travi...Ma super. Ujutro 10cm suvljaka i super.

skener

Bas bi me zanimalo Milosevo misljenje oko ovoga sto je najavljeno za subotu tj oko razilazenja modela

I kakav je novi EC,zna li neko?

Miloš

Ne mogu ti ništa reći precizno prije 21.30h dok ne izađu novi modeli bolje rezolucije, ali situacija na kartama GFS i EC i 12Z se polako okreće u korist snijega u Podgorici, pogotovo u subotu.  :45:

skener

Quote from: Miloš on February 01, 2012, 19:50:17 Ne mogu ti ništa reći precizno prije 21.30h dok ne izađu novi modeli bolje rezolucije, ali situacija na kartama GFS i EC i 12Z se polako okreće u korist snijega u Podgorici, pogotovo u subotu.  :45:

E na to sam mislio jer su GFS i EC za subotu davali nevjerovatno razlicite prognoze...znaci GFS polako pobjedjuje  :114:

Cekamo 21:30

Stefan600

Eh, kako se sve izjalovilo. U Pg su mogli bit oboreni rekordi postavljeni u posljednjih 90 godina, a sada mozemo daleko iznad prosjeka, daleeko, ali daleko i od rekorda...

Vjetar moze presudit, znam da u Pg razni pravci vjetra igraju veliku ulogu kod temperature, ne znam te pojedinosti i to, ali znam da vjetar moze dosta uticat.

Bole-PG

Ja mislim da bi nama istocnjak odgovarao tu....Nego kakvo je stanje za petak to treba vidjeti,do subote ima vremena
Podgorice grade moj!!!

winter

PO ovome sto vidim PG nema sto da brine za petak to je snijg e sad za subotu je pitanje ali otom potom to ce se bolje znat  sjutra  :79:

Cirius

EC  je vidno bolji za drugi talas Zagorke,  a da li je dovoljno dobar znaćemo kad izađe nmm večeras ...     bilo bi fer da se vrati svojim  ''precima''  koji su crtali zatrpavanje     :122:    

Bole-PG

Znaci li da je to onaj izlaz sinoc bio promasaj
Podgorice grade moj!!!

Cirius

Quote from: Bole-PG on February 01, 2012, 20:22:01 Znaci li da je to onaj izlaz sinoc bio promasaj

To ćemo znati tek u petak/subotu,  ja se nadam da je bio ružno pače i moguće da jeste ...   kako se primičemo,  izlazi su sve precizniji i manje su šanse za odstupanjima.

skener

Quote from: cirus on February 01, 2012, 20:20:32 EC  je vidno bolji za drugi talas Zagorke,  a da li je dovoljno dobar znaćemo kad izađe nmm večeras ...     bilo bi fer da se vrati svojim  ''precima''  koji su crtali zatrpavanje     :122:    

Nadam se da ce se Ec vratiti na staro,ali i da ce NMM i WRF biti slicni jer je jutros razlika bila ogromna

Bole-PG

Quote from: cirus on February 01, 2012, 20:28:46
Quote from: Bole-PG on February 01, 2012, 20:22:01 Znaci li da je to onaj izlaz sinoc bio promasaj

To ćemo znati tek u petak/subotu,  ja se nadam da je bio ružno pače i moguće da jeste ...   kako se primičemo,  izlazi su sve precizniji i manje su šanse za odstupanjima.
Za petak sam mislio
Podgorice grade moj!!!

sanjin

Kakav je novi EC???? Nemam vremena da gledam.... :121:

Miloš

WRF je ojačao padavine u drugom dijelu noći, PG lagano ide preko 10cm, a vidjećemo šta će biti na primorju. Da ako pojačanje padavina donese pad temperature u Baru, baš malo nedostaje... :101:

skener

Quote from: Miloš on February 01, 2012, 21:04:42 WRF je ojačao padavine u drugom dijelu noći, PG lagano ide preko 10cm, a vidjećemo šta će biti na primorju. Da ako pojačanje padavina donese pad temperature u Baru, baš malo nedostaje... :101:

Ne znam sta kaze WRF ali od ovoga trenutno nema kud jace,ja ne vidim zgradu ispred moje...ako ovako bude padalo do ujutro bice ga preko 20 cm

winter

Mozeli ko rec rijc dvije o Petku  :77:

skener

Milose,proslo je 21:30  :03: mozemo li sad cuti nesto novo

Miloš

Možemo naravno, ali ne bih da vam kvarim ovo divno sniježno veče. Zato uživajte u trenutku, a u petak će biti što biti mora...

skener

Quote from: Miloš on February 01, 2012, 21:56:49 Možemo naravno, ali ne bih da vam kvarim ovo divno sniježno veče. Zato uživajte u trenutku, a u petak će biti što biti mora...

Vece ce potrajati i uzivacemo svakako  :03: ali ako znas nesto novo u vezi petka i subote da cujemo koliko god da je lose  :03: