News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2012.

Started by Miloš, January 27, 2012, 12:18:26

Previous topic - Next topic

Poseydon

Kako los EC 00Z :107: Ali nesto bolji GFS... Podgorica nema sto da trazi petak-subota. Usko ce biti i za Cetinje ....

Fraka

Is.. pasa sve.... sto zakucimo danas i sjutra ujutro i to je to....

Nikola

Za primorje tesko da ce snijeg u toku dana danas ali oce nocas,padavina ce biti dosta ciklon se produbio  :114: Petak ujutru snijeg prelazi u kisu sve do subote ujutru

edit: Gfs odlican,kako sve kontra ide sad on zatrpavanje daje ali EC i Eta losi jes da ne vide ulazak toplote u kopno ali ako izdrzimo do petka popodne da smo srecni

Nikola

Kako se naoblaci kad je najhladnije  :119: preko 15mm modeli vide danas i sjutra,slijedi zatrpavanje.Ciklon ode zapadno od nas i produbi se  :57:

skener

E zasto sad ne gledate GFS kad on daje do zatrpavanje nego EC...juce je GFS bio najtacniji po nekima

Fraka

Daje zatrpavanje na sjever, za podgoricu ne...

niksicki

Има ли шансе да ноћашњи излази ове промијене за толико да се у Нк може очекиват снијег?Колике су шансе за то?

skener

Quote from: niksicki on February 01, 2012, 09:28:10 Има ли шансе да ноћашњи излази ове промијене за толико да се у Нк може очекиват снијег?Колике су шансе за то?

Ja i dalje mislim da ce u NK do petka vece padati snijeg,a sto se tice subote vjerovacu tek NMM-u koji izlazi sjutra vece,kad obuhvati period od 48 sati

demijan

i ja mislim da ce niksic ostati na nuli i da ce u subotu ujutru imati jedan dubok snijeg  :79:

Danilovgrad

Ode zapadno... mada ja se ne sjekiram... Moje tvrdnje i danas ostaju iste.. do petka u podne 40 cm.... Padavina u obliku snijega za DG 37mm....

Nikola

Danilovgrad nista nije iskljuceno,ali preko 30cm tesko do petka ujutru

Danilovgrad

Quote from: nikolA on February 01, 2012, 10:06:17 Danilovgrad nista nije iskljuceno,ali preko 30cm tesko do petka ujutru
Prebaca 30 cm...  :122: :122: :122:

sanjin

EC je los. Nazalost.
Ali GFS je super u odnosu na juce. Jedino bi na primorje probilo i mozda u PG nekoliko sati u petak popodne i subotu u toku dana.
Ja se nadam da ce se EC ponovo prikloniti GFS-u kao i juce.

sanjin

Petak ujutro i dalje minus po visini (GFS model)

Petak sredina dana,i dalje se drzimo  :119:

Petak vece,probija jugovina,ali PG je i dalje negdje na granici  :06:

Petak u noc, mozda bi tek ovdje kapitulirali?

Ono sto je dobro jeste da nam se minus po visini vraca u subotu vece.

Fraka

Napravili smo temu za zelje, nade, misljenja itd, pogotovo na misljenja koja nisu zasnovana na modelima, nego se navijacki pricaju.
Zbilja mi je dosta rasprava Dg-Pg, ima tema za to, koristite je, ostavimo ovu temu preglednom! Ne znam sto je problem to.

sanjin

Da pitam,koji bi vjetar spasio PG od probijanja jugovine? Sjeveroistok?

Madjo

Quote from: sanjin on February 01, 2012, 10:54:35 Da pitam,koji bi vjetar spasio PG od probijanja jugovine? Sjeveroistok?

Nijedan.  :54: Temperatura po visini je u porastu od petka,već od ujutro, taman do centralnog dijela Crne Gore, a proporcionalno sa tim porašće temperatura u prizemlju.

Ali, nadu daje to što bi vjetar u početku imao istočnu komponentu,te bi se Podgorica održala malo duže, možda.  :78:

Što se tiče mojeg mjesta, mišljenja sam da će nakon finog snijega ipak okrenuti na kišu.  :80: Previše su Njeguši izloženi južnom vjetru.  :54:

sanjin

Quote from: Madjo on February 01, 2012, 11:05:43 Nijedan.  :54: Temperatura po visini je u porastu od petka,već od ujutro, taman do centralnog dijela Crne Gore, a proporcionalno sa tim porašće temperatura u prizemlju.

Ali, nadu daje to što bi vjetar u početku imao istočnu komponentu,te bi se Podgorica održala malo duže, možda.  :78:

Što se tiče mojeg mjesta, mišljenja sam da će nakon finog snijega ipak okrenuti na kišu.  :80: Previše su Njeguši izloženi južnom vjetru.  :54:
Po EC-u je tako,ali GFS je bolji. Vjerovatno bi tek u petak popodne probilo a do tada bi moglo da padne ihaha. A za temp. u prizemlju ja ne brigam,PG drzi manijacki.

Poseydon

Interesantan GFS 6Z, Madjo ja bih pare stavio da ti kapi kise ovaj put neces gledati.Mislim da ce ovo cudoviste ipak biti malo dalje od nas(taman da ne probije).Za nas u PG od podna nema nade, jedino cudo da se desi u novim izlazima...

Madjo

Da, Gfs je bolji ali...  :02:  Da li će biti tako kako daje Gfs ?

U svakom slučaju, ni po Nmm-u južina nije previše izražena i nije prevelik porast temperature po visini.Zavisiće od jačine vjetra. I na nulu po visini lagano pada snijeg, ukoliko u prizeemlje nije previše u plusu.
Zato mislim, da će se makar Nikšić odlično oduprijeti kiši  :109: čak i Cetinje ima veliku šansu da zadarži snjegopat, s obzirom na poziciju i zaklonjenost od vjetra, dok moje selo tu nema što tražiti  :54:
Sjetićeš se tokom ciklona Dragice, kod mene je ujutro okrenulo na kišu, nakon pola metra snijega, dok je i dalje po Podgorici i Danilovgradu padao snijeg !
Nikšić da ne pominjem.

Ipak, mislim da će biti makar za nijansu manji proboj juga nego što je bio tokom čuvene Dragice.  :78:

sanjin

Quote from: Madjo on February 01, 2012, 11:15:22 Da, Gfs je bolji ali...  :02:  Da li će biti tako kako daje Gfs ?
Ja mislim da oce. EC je strasno lutao poslednjih dana.Prvo je crtao "Sibir" i trpacinu za petak pa onda okrenuo na drugu krajnost. GFS je zato bio konzistentan. Od pocetka je crtao jugovinu,samo je varirala jacina nje iz izlaza u izlaz. Valjda ce se EC ponovo prikloniti GFS-u u poslednjem trenutku.
Ako bude suprotno, ja onda nemam rijeci....  :75:

Quote from: Madjo on February 01, 2012, 11:15:22 Sjetićeš se tokom ciklona Dragice, kod mene je ujutro okrenulo na kišu, nakon pola metra snijega, dok je i dalje po Podgorici i Danilovgradu padao snijeg !
Nikšić da ne pominjem.

Ipak, mislim da će biti makar za nijansu manji proboj juga nego što je bio tokom čuvene Dragice.  :78:
I ja mislim da je manji,i to ne za nijansu. (Mozda za dvije. :67: )

skener

Period četvrtak-ponedjeljak:
Pretežno oblačno, povremeno sa snijegom i susnježicom, a od petka u nižim predjelima na jugu sa kišom - tokom petka i subote očekuju se intenzivnije padavine, u nedjelju i ponedjeljak slabog intenziteta, Vjetar povremeno umjeren do pojačan, mjestimično na udare i jak, pretežno istočnih smjerova. Temperatura vazduha, u petak poslijepodne i subotu u manjem porastu, u nedjelju i ponedjeljak u blagom padu.

Po ovoj prognozi HMZ nema ni govora o kisi u Nk i Ct...a padavine se produzavaju do ponedeljka

sanjin

Da napomenem da je UKMO mocan za petak.  :60: Dok je COAMPS bas los.  :02:

Mladen

Madjo, to je ohrabrujuce za Cetinje. Postoji ta mala mogucnost da specificna mikroklima i zaklonjenost Lovcenom ucini da se juzina ne probije u petak. To se i ranije dogadjalo.

Slab, leprsav snijeg, sve je gusci.

niksicki

Quote from: Madjo on February 01, 2012, 11:15:22 Zato mislim, da će se makar Nikšić odlično oduprijeti kiši  :109: čak i Cetinje ima veliku šansu da zadarži snjegopat, s obzirom na poziciju i zaklonjenost od vjetra, dok moje selo tu nema što tražiti  :54:

Из твоје тастатуре у Божије уши  :33: