News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2012.

Started by Miloš, January 27, 2012, 12:18:26

Previous topic - Next topic

prenka

ja predlazem forumasima da izadju malo napolje da se produvaju ufate krug dva ,poludjeste od tolikog gledanja karti   :122: ...samo opusteno  :122:

Miloš

Modeli jesu otpisali snijeg na primorju u petak i subotu, ali u PG još uvijek ne. Polako, čekamo večerašnje NMM i WRF.

sanjin

Srijeda popodne,noc srijeda na cetvrtak,cijeli cetvrtak,noc cetvrtak na petak i petak prije podne-uzivancija. A poslije....neka bude sto biti ne moze.

Fraka

I ja velim.. postojala je bojazan da zima prodje bez prave susnjezice, a sad nam je malo 2 sigurna snijezna dana  :76:

winter

skener

Quote from: winter on January 31, 2012, 20:20:26 Kad ce taj Nmm?

Ja mislim oko 11,tako nesto je sinoc izasao

Dzoni

Quote from: sanjin on January 31, 2012, 20:12:20 Ja predlazem da se vise ne nerviramo za petak i ne gledamo modele nego da se pripremimo za ovu bajku sto nam se sprema u naredna dva dana. A za petak o tom-potom.  :62:

Pa ako ce biti ovo sto sad daje Ec i GFS (sto sad odjednom izgleda vjerovatno jer se priklonise jedan drugom) onda nemamo sto uzivati u srijedi i cetvrtku jer tu zere padavina nema, potpuno su ih smanjili ,svega 7-8mm za srijedu i cetvrtak skupa !
Zato je petak najznacajniji

Quote from: Fraka on January 31, 2012, 19:59:53 Ako probije jugo, to drzanje kazana ce znacit +2,3 sata u odnosu na primorje... sto nije neka razlika ako uspe kisa....

Ne mora da znaci Fraka, sinoc sam napisao moguci scenario. Dakle ako ne bude vjetra jaceg od 4m/s i ako taj vjetar bude SE nece probiti juzina jer ce u 80% slucajeva tada ta toplija masa udariti o donji hladniji sloj i dizati se pri cemu ce se hladiti.

Opasnost je ako bude jak jugo ili istocnjak koji je jako rijedak u Pg, spusta se preko Prokletija i ako je suv fenira PG i podize temp - u tom slucaju ce sigurno ojuziti i preci u kisu. Ako pak ne istovari sve padavine i ostane vlage u njemu nece podici temp i snijeg ce opstati.

Dakle ima tu caka dosta a ostaje da vidimo pravac i brzinu vjetra pa cemo u cetvrtak vece ili petak ujutru znati tacno sto ce se desiti.

sanjin

Dzoni,nije 7-8 nego oko 11mm. Plus nekih dvadesetak mm u noci cetvrtak na petak i petak izjutra. Ima tu ihaha snijega. A moze se potrefit citav dan u petak ne probije jugo.

skener

I ja mislim da se do cetvrtka nista nece znati sto se tice PG...a primorje ce sigurno dobiti kisu u petak

Fraka

A naravno uvjek postoji ona varijanta da sledeci izlaz bude kao prosli  :122:

Stefan600

Ja, sto se mene tice, ja sam napunio aparat i cekam da krene snijeg. Slikacu, smanjicu slike, i da polako up. na forum...Uzivajmo dok mozemo... Temp pala ispod nule ako se ne varam
Februar 2012. :)

Dzoni

Quote from: sanjin on January 31, 2012, 20:33:37 Dzoni,nije 7-8 nego oko 11mm. Plus nekih dvadesetak mm u noci cetvrtak na petak i petak izjutra. Ima tu ihaha snijega. A moze se potrefit citav dan u petak ne probije jugo.

Da, u pravu si previdjeh par mm, znaci okvirno za 2 dana i 1 noc 10mm  :78:  Ipak smo ocekivali malo vise a bojim se da ce se skresati nocas u 23h na NMM jos  :55:

Medjutim ja ne vidim tih 20-tak mm u noci cetvrtak na petak

sanjin

Friday 01-07 i 07-13h. Iako u ovom drugom terminu crtaju kisu na nula stepeni,to ce biti snijeg.

Cirius

Vezano za ovaj prvi talas Zagorke koji se primiče,   bilo bi dobro da se ova vedrina večeras zadrži što duže i svaki sat je velik,  kako bi temperatura padala i mi ušli u igru što hladniji.   Kad dođe oblačnost,  potrajaće do kraja ciklona,  uz eventualne manje pauze.      :79:

Fraka

Samo cu podsjetit na Proslu situaciju u srbiji kad je Yr.no dan-dva prije padavina, sve pobrisao i ostavio 4-5 mm za Bg
Treba li podsjetit da je palo ok 50 mm?
Uz apsolune greske i T i padavina... Ali zato wrf-nmm srbijanski bio savrseno tacan... Samo NMM ljudi kad udje u 48 sati...

Južina

Dovoljno je reći da za Nedakuse 2 km sjeverno od centra grada  crta +5 stepeni i kišu, dok u Nikoljac ( naselje u Bp, udaljeno od centra grada manje od 1km crta 3 stepena i susnježicu ).Ova prognoza yr.no je identična onoj od prije 3 dana.

skener

Quote from: Fraka on January 31, 2012, 20:45:08 Samo cu podsjetit na Proslu situaciju u srbiji kad je Yr.no dan-dva prije padavina, sve pobrisao i ostavio 4-5 mm za Bg
Uz apsolune greske i T i padavina... Ali zato wrf-nmm srbijanski bio savrseno tacan... Samo NMM ljudi kad udje u 48 sati...

Cijelo vrijeme ja pricam da se ne gledaju ti sajtovi,da je najpouzdaniji nas NMM

Bole-PG

Quote from: Fraka on January 31, 2012, 20:45:08 Samo cu podsjetit na Proslu situaciju u srbiji kad je Yr.no dan-dva prije padavina, sve pobrisao i ostavio 4-5 mm za Bg
Znaci li to Fraka danas NMM moze tacno reci koliko nas padavina ocekuje,jer ovaj yr.no ih je nagrdio jedino ako po njima od 07-13 u petak da nas izvuce inace bi bila mrka kapa.
Podgorice grade moj!!!

Fraka

Ada sigurno ne moze proc srijeda i cet bez 15 mm padavina minimum... nemoguce.. ali vidjecemo... 15 mm nije malo.. T u pg nece u pozitivu ic kad krenu padavine.

skener

Quote from: Bole-PG on January 31, 2012, 20:55:09
Znaci li to Fraka danas NMM moze tacno reci koliko nas padavina ocekuje,jer ovaj yr.no ih je nagrdio jedino ako po njima od 07-13 u petak da nas izvuce inace bi bila mrka kapa.

NMM nam moze najtacnije od svih modela reci sta ce biti i koliko padavina mozemo ocekivati,ali kao sto kaze Fraka kad udje u 48 sati

Vasilije

Ja ne znam sta ste zapeli za taj yr.no najgore prognoze sjetimo se prosle godine  da se on bio oprostio dan prije Dragice od snijega!!!

Fraka

Yr.no je odlicna orijentaciona prognoza, ali da tu gledamo milimetre za sjutra.. to je besmisleno

skener

niksicki

Quote from: Fraka on January 31, 2012, 21:04:54 http://www.hidmet.gov.rs/ciril/prognoza/produkt.php?pro=sfc_tpr
http://www.hidmet.gov.rs/ciril/prognoza/produkt.php?pro=prs_850

Poprilicno probijanje jugovine...
Фрака,колико се може вјеровати овоме?
Колико ја видим,Пг би ишла у мали плус,а Нк не?Или гријешим?