News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2012.

Started by Miloš, January 27, 2012, 12:18:26

Previous topic - Next topic

skener

Kakav je za petak Madjo?

Južina

Gledam sad meteograme, prosto je nevjerovatno koliki će snijeg da padne na Cetinje, a ni Kolašin ne zaostaje mnogo.

Fraka

Pa izlisno je reci da su svi rekordi na jugu Cg ugrozeni... ima par stanica koje imaju jednocifrene rekorde, kako sad stvari stoje ispisace se istorija za jug Cg...

niksicki

Ако би остало овако Никшић би могао доћи до 50цм?

Danilovgrad

Quote from: niksicki on January 31, 2012, 11:12:46 Ако би остало овако Никшић би могао доћи до 50цм?
Ako je za Danilovgrad nije u pitanju 50 cm, sto ti niksicki stidljivo pitas to za NK? Pa NK ce kao 2005! :119: :75:

Poseydon

U srijedu i četvrtak pretežno oblačno, povremeno sa uglavnom sniježnim padavinama-intenzivne padavine očekuju se u večernjim satima i tokom noći. U petak oblačno sa snijegom, a u nižim predjelima na jugu kiša, lokalno su mogući i pljuskovi sa grmljavinom.
Petak usko, 6zGFS opet insistira na juzini.Prije sjutra tesko da cemo nesto preciznije znati za petak

Danilovgrad

U petak oblačno sa snijegom, a u nižim predjelima na jugu kiša, lokalno su mogući i pljuskovi sa grmljavinom.

NEEEE!!!  :35: :35: :35: :35: :35:

Cirius

Blago iznenađen ...    HMZ CG  nije ostavio ni mogućnost snijega za  niže predjele na jugu u petak  već je najavio samo kišu.   To je dosta hrabra i isključiva prognoza s obzirom na trenutni prognostički materjal,  biće zanimljivo pratiti    :03:  

Danilovgrad

http://www.meteo.co.me/meteogrami/3dana.php
 :111:
dok NMM za Danilovgrad crta samo i iskljucivo snijeg!

Fraka

Ja nisam iznenadjen.. treba smanjit euforiju, sjutra ce vec promijenit prognozu. Ono sto je bolje je da nisu najavili ni mogucnost kise za sri/cet  :105:

Poseydon

Cetvrtak ujutro nas ceka jorgan 100%...

skener

Mozda oni misle samo na primorje jer je bas hrabro tvrditi da u PG i DG nema sanse za snijeg u petak..ali evo vidjecemo sledece izlaze

Ono sto je ocigledno da nas do subote ocekuju umjerene ili obilne padavine,sa izuzetkom cetvrtka(sredinom dana)

bole

Podgorica 3.o c po mm termometru ......izadjoh sad iz kuce  lokva smrzuta jos uvjek, a sunce je `grije`  kakva ljepota.....od danasnjeg dana.........samo neka potvrde ovo izlazi jos nocas pg i dg nema cega da se plase ni u petak......hzmcg dosta oprezni sa prognozom sto je i razumljivo......Aj sa srecom snjegoljupci nadam se sad da vam je srce na mjestu :) sorry za off izbrisacu ovo........

Cirius

Quote from: Fraka on January 31, 2012, 11:34:51 Ja nisam iznenadjen.. treba smanjit euforiju, sjutra ce vec promijenit prognozu. Ono sto je bolje je da nisu najavili ni mogucnost kise za sri/cet  :105:

:03:       evo vrlo kratko :   prognoza se daje na osnovu materjala Fraka.  Na osnovu čega se prognozira čista kiša za petak i isključuje cijeli nmm,  i prihvata bezrezervno samo slabiji wrf ?    ''treba smanjit' euforiju ?''      :22:      je li  procjena euforije  jedan od elemenata pri davanju prognoze ..  ?      :67:

sanjin

yr.no nacrtao 85mm uglavnom snijega za PG od srijede do subote  :67:

EC je fantastican! Jedino na 96h daje jedan klin juzine koji dolazi do primorja. Ostalo  banja.
GFS i dalje zeza-daje juzinu za petak.Ali dobro je sto ponovo vraca hladnocu od subote.

Fraka

Ja cak cirus mislim da jeste. Ocigledno je da ce padat snijeg ako se gledaju izlazi NMM i WRF. Ali pitam se oce li izac nocas na tv covjek i reci da na osnovu ovih izlaza ocekuje metar snijega u pg. Nece...

skener

Quote from: sanjin on January 31, 2012, 11:51:34 yr.no nacrtao 85mm uglavnom snijega za PG od srijede do subote  :67:

EC je fantastican! Jedino na 96h daje jedan klin juzine koji dolazi do primorja. Ostalo  banja.
GFS i dalje zeza-daje juzinu za petak.Ali dobro je sto ponovo vraca hladnocu od subote.

Znajuci GFS on moze u cetvrtak naglo promijeniti prognozu za petak,sa njim se nikad ne zna

skener

Quote from: Fraka on January 31, 2012, 11:57:01 Ja cak cirus mislim da jeste. Ocigledno je da ce padat snijeg ako se gledaju izlazi NMM i WRF. Ali pitam se oce li izac nocas na tv covjek i reci da na osnovu ovih izlaza ocekuje metar snijega u pg. Nece...

Naravno da nece,ali makar mora ostaviti mogucnost(veliku) da ce u pg i u petak padati snijeg

Stefan600

Potpuno si u pravu skener...

Pitam se samo kada ce se sjediniti ta 2 glavna modela. Nocas de ublazit ovo GFS dodatno vjerovatno, ne znam. Trebalo bi...
Februar 2012. :)

Nikola

Sve se vrti oko petka-po svim modelima osim Gfs-a nema plusa po visini u kontinentalne,klin hladnog vazduha od -10 je na 50km sjeverno od Pg tako da realno nema govora o kisi u Pg,evo vidjecemo veceras i sjutra ujutru ali modeli iz izlaza u izlaz sve hladniji i Gfs hladniji od proslog

Dzoni

Quote from: cirus on January 31, 2012, 11:49:41
Quote from: Fraka on January 31, 2012, 11:34:51 Ja nisam iznenadjen.. treba smanjit euforiju, sjutra ce vec promijenit prognozu. Ono sto je bolje je da nisu najavili ni mogucnost kise za sri/cet  :105:

:03:       evo vrlo kratko :   prognoza se daje na osnovu materjala Fraka.  Na osnovu čega se prognozira čista kiša za petak i isključuje cijeli nmm,  i prihvata bezrezervno samo slabiji wrf ?    ''treba smanjit' euforiju ?''      :22:      je li  procjena euforije  jedan od elemenata pri davanju prognoze ..  ?      :67:

Upravo tako Ciruse !

Ja sam uvijek blagi pesimista ili ti "optimista sa iskustvom i oprezom" ali na osnovu sada raspolozivog materijala tvrditi da ce u PG i DG (sto jesu nizi predjeli na jugu) padati jaka kisa je zaista po malo neozbiljno. Trenutno iz materijala EC-a i razrade NMM-a se vidi da ce bar pola dana u petak padati snijeg u PG a nije iskljuceno da snijeg pada i cijeli dan ! Eto, na kraju da odgovorim na osnovu cega su ovo napisali. Na osnovu dugogodisnjeg iskustva sa mikroklimatom zetsko-bjelopalicke ravnice i da nebi previse javnost prepali,ali mislim da ce vec sjutra biti izmjene.

Stefan600

Ko god bude davao prognozu na televiziji Vijesti, jedan dio ce glasiti:" Tokom petka snijeg u cijeloj zemlji, ali postoji mogucnost da ga sredinom dana u juznim predjelima zamijeni kisa, s tim sto bi u vecernjim sati tokom priliva hladnog vazduha sa sjevera kisa presla u snijeg"... Ne znam. Ja bih ovako dao za petak...

Govorim za prognozu koja ce biti iznijeta veceras.
Februar 2012. :)

Dzoni

Pa naravno Stefane da ozbiljan i iskusan meteorolog mora dati vrlo opreznu prognozu. Dusan je majstor u tome.

Ocekujem nesto ovako:

Srijeda od sredine dana krecu padavine koje ce se do kraja dana prosiriti na cijelu drzavu, gotovo svuda u obliku snijega.
Noc srijeda na cetvrtak snijeg u cijeloj drzavi uz umjerenu kolicinu padavina.
Cetvrtak slabljenje padavina ujutru,preko dana uglavnom suvo ili tek ponegdje slabe padavine od vecernjih sati novi talas padavina.
Petak,oblacno,kisa i pljuskovi na primorju,snijeg u vecini kontinentalnih predjela kojeg mjestimicno moze smjenjivati susnjezica i kisa u najnizim predjelima.

Ja bih veceras dao ovakvu prognozu.

Sto se tice subote posto vidim da mnogi provlace pricu o novom snijegu na jugu, nema tu nista, vec ce sve biti istreseno a tu je i sjeverni vjetar tako da za PG i DG zaboravite ista znacajno za subotu !

sanjin

WRF-NMM

Novi snijeg na tlu kroz 3h i temperatura na 975hPa. U pitanju je termin 36h. :105:

ehtelion

ali ce taj sjeverac zaustaviti topljenje snijega sto ce biti bingo za one koji vole snijeg.