News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2012.

Started by Miloš, January 27, 2012, 12:18:26

Previous topic - Next topic

skener

Ovo sto su nacrtali meteogrami za neke gradove je nevjerovatno...konkretno mislim na Cetinje,pa ono ce biti zatrpano kao 2005,a u Ulcinju ce pasti ogromna kolicina snijega i ne znam zasto se u jednom vecem intervalu crta zaledjena kisa na debelom minusu... govorim o NMM,ovaj WRF daje manje padavina
I jedino sto mi se ne svidja je prodor toplog vazduha u petak u pg koji vidi NMM,on u 12 vidi T 6 stepeni a u HN u isto vrijeme 2

Nikola

Ako vidim sjutra Ec da je potvrdio danasnji,bicu sto posto siguran da nece biti kise u Pg.Gfs je nenormalan on produbi i vrace ciklon unazad u subotu,a kisa petak se do BG  :33: e,nema sto srijeda vece,cetvrtak ujutro,cetvrtak vece,petak i subota su snijezni dani u PG

Fraka

Ja meteograme nikad ne gledam, nisu dobri uopste... na karti se sve jaso vidi...

skener

Quote from: Fraka on January 30, 2012, 23:36:27 Ja meteograme nikad ne gledam, nisu dobri uopste... na karti se sve jaso vidi...

Pa ja sam ih gledao da bih vidio kolicinu padavina koja se crta,ali eto primijetio sam i T

Nikola

Meteogrami nisu precizni T 8C koju daje NMM za srijedu u Pg je nemoguca,a i precerali su sa kolicinom padavina,a WRf na meteogram realne padavine a preniska T.Ima li meteogram da se postavi za Pg,Br ili Hn onaj sto su Fraka ili Milos postavljali za Bg,ono je dobar meteogram.?

sanjin

GFS me nervira. Daje proboj juzine od 90. sata do 126.  :107:

Stefan600

Da oce odrzat Ec ovo sjutra, nebih brinuo o GFS, pridruzio bi mu se do posljednjeg termina sigurno...  :122:
Februar 2012. :)

Kimi

Quote from: stefan96 on January 30, 2012, 23:45:45 Da oce odrzat Ec ovo sjutra, nebih brinuo o GFS, pridruzio bi mu se do posljednjeg termina sigurno...  :122:

X

Moze GFS do tera dokle hoce po svom,kad-tad mora da se prikloni drugima jer je sam protiv svih.

skener

Ja koliko vidim i na karti NMM daje bas dobre padavine u juznoj i centralnoj CG od srijede vece do cetvrtka ujutro ,pa od cetvrtka vece nadalje

Fraka

Tako je, gotovo da nema juzine... jedino sto bi se desilo je kad stanu padavine  da bi krenulo topljenje snijega jer temperatura nece biti u minusu na jugu kad stanu padavine, a dok budu trajale bice oko 0 ili minus

Nikola

GEM i GEFS odlicni za petak.Mislim da nas pored jakog snijega u petak ocekuje i grmljavina jer T850mb razlika izmedju sjevera i juga bice 10C i umjeren do pojacan istocni i jugoistocni vjetar,svi isti osim Gfs crni tutavac,da mi je vidjet da modeli potvrde nocasnje stanje sjutra da sam miran  :120:

skener

Quote from: Fraka on January 30, 2012, 23:49:54 Tako je, gotovo da nema juzine... jedino sto bi se desilo je kad stanu padavine  da bi krenulo topljenje snijega jer temperatura nece biti u minusu na jugu kad stanu padavine, a dok budu trajale bice oko 0 ili minus

Da,to ce se dogoditi u cetvrtak tokom dana,ali opet sa mrakom pocinju i jace padavine

winter

Kao sto smo mi pricali o 2005 tako ce se pricat o 2012 jer ko zna kad ce opet ovako nesto da se desi  :11: :109: :114: :79:

Madjo

NMM taman dopire do termina kada počinje da divlja jugo sa Otranta, a to je petak sredina dana. :02:
Kako trenutno izgleda, ni blizu a ni daleko!

U nižim krajevima bi okrenulo na kišu dok bi viši krajevi vjerovatno odoljeli.  :27:
Nadu daje to što je sekundarni centar blizu obale, istina više zapadnije...pa vuče malo na istočnu komponentu,prije kopna.

A upravo tada su dobre padavine...  kakvi će biti naredni termini ? Viđećemo śutra.

skener

E sad mi samo kazi Madjo sta su u ovom slucaju po tebi visi krajevi,tj koja je to nadmorska visina koja bi odoljela?

Madjo

Quote from: skener on January 31, 2012, 00:05:33 E sad mi samo kazi Madjo sta su u ovom slucaju po tebi visi krajevi,tj koja je to nadmorska visina koja bi odoljela?

Npr  Nikšić bi izdržao !

skener

Pa pretpostavljao sam da bi NK i mozda CT izdrzalo...samo mi je Pg pod velikim znakom pitanja,al ajde da se nadamo

prenka

Quote from: nikolA on January 30, 2012, 23:50:19 GEM i GEFS odlicni za petak.Mislim da nas pored jakog snijega u petak ocekuje i grmljavina jer T850mb razlika izmedju sjevera i juga bice 10C i umjeren do pojacan istocni i jugoistocni vjetar,svi isti osim Gfs crni tutavac,da mi je vidjet da modeli potvrde nocasnje stanje sjutra da sam miran  :120:
nidzo dobro si to zapazio i slazem se u potpunosti sa tobom ...moze biti grmljavine  :14: to bi bio pravi dozivljaj  :45:

Madjo

Quote from: skener on January 31, 2012, 00:18:02 samo mi je Pg pod velikim znakom pitanja,al ajde da se nadamo

Nema što tu bit pod znakom pitanja,otopljava, kiša u Pg.

Bez ako se nešto drastično ne izmijeni na bolje, a teško- i ovo je dobro.

Zato, pažnju usmjerite na srijedu i četvrtak.  :109:  

Dzoni

Quote from: skener on January 31, 2012, 00:05:33 E sad mi samo kazi Madjo sta su u ovom slucaju po tebi visi krajevi,tj koja je to nadmorska visina koja bi odoljela?

Cetinje i Niksic se ne uzimaju u razmatranje za petak kad je ojuzenje i prelazak u kisu u pitanju !

Tamo ce pasti strasan snijeg u petak !

Pg i DG ce vjerovatno pasti u petak popodne, prelazak u kisu.

Danilovgrad

Izvjestan je jugo po svemu sudeci... Ali hajde da sacekamo i srijedu da bi smo znali... za petak.. Mozda se malo povuce jugo ili kontinentalni predjeli ostanu zasticeno... no on pravo bez prepreka preko Albanije i Skadarskoga u PG za sat vremena... DG nakon 20 min... Uglavnom  PG i DG bi izdrzali do nekih 13h u petak... opet nije lose.. bila bi niska T i ne bi se bas lako topio taj snijeg... a onda opet petak vece snijeg, subota... Nije lose u sustini... Da 3-4 dana zaredom pada snijeg u DG i PG... O tome smo samo sanajli evo zadnjih 7 godina... Dobro je sve... I bez i sa juzinom imacemo snijeg... ako izdrzimo tih 7 sati u petak i da obori ravnica rekord iz 2005-te...  :112:

Stefan600

Madjo je li moguce da nas tako goris? haha Eo cijela noc se prica kako ce snijeg i u petak najvjerovatnije po NMM a ti dosa da nas goris..

Madjo

Quote from: stefan96 on January 31, 2012, 00:25:33 Madjo je li moguce da nas tako goris? haha Eo cijela noc se prica kako ce snijeg i u petak najvjerovatnije po NMM a ti dosa da nas goris..

Ti si vjerovatno nešto loše shvatio, najviše se pričalo o srijedi veče...  :112:

scepo

Po EC čak nema mnogo uslova ni za južinu koju neki pominju u petak.Sad procitah ovo sto je Admin napisa :120:

Stefan600

Kakvoj srijedi vece. Zna se sto na sve zanima... Panuce 5cm u toj noci i posle ako kisa probije gotovo, zavrseno, nema nista, kao da se nije desilo.