News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Svijet

Started by Cirius, November 24, 2009, 12:24:18

Previous topic - Next topic

Stefan600

DA hahahahahahah  :116:  :67:  :47:
Februar 2012. :)

Al3k5aNd4R

Novi Ekremov hit:
Kuća, plivaj, plivaj, pos'o... :D
❄❄❄ --> Podgorica <-- | ❄❄❄ |My gallery on 500px | Mačka mala | ❄❄❄

Stefan600

hahahahaha dobra!  :45:  :47:

Mađo

ebo ve Ekrem i podgorički snijeg, vratite se temi  :107:  :11:

Stefan600

Samo da vi recem da je komsinica koja radi u emirate bila u NY za vrijeme udara Sendi i da se tu noc slikala na times square i da je kasnije kad je uragan udario lagano spavala, nista osjetila nije... ujutro lagano izasla, nikakve skoro stete kroz grad nije bilo osim naravno polomljenog drveca i slicno... Prilikom ovog udara stradao je priobalni pojas koji je razoren i nista vise,  poginuli su uglavnom beskucnici i vjerovatno neki od onih koji su se opirali evakuaciji. toliko...

Fraka

Naravno da nije ako je bila u nekoj mocnoj Njujorskoj zgradi..to je moderno, izolovano na sve moguce nacine.. Nastradalo je pribalje i predgradja... Oluja kao sto je Sendi ne bi kod nas odnjela zivote, mozda neki nesrecnik na ulici.. ili ako bi zadesio bas neke trosne kuce i kolibe.. Ali opet, steta je velika...

Mađo

Quote from: Fraka on November 01, 2012, 22:58:43 Oluja kao sto je Sendi ne bi kod nas odnjela zivote, mozda neki nesrecnik na ulici.. ili ako bi zadesio bas neke trosne kuce i kolibe..
Tačno, naše kuće su tvrda gradnja,eventualno bi polećela koja tigla s krova i to je to...

Nije mi jasna stvar zašto Amerikanci grade kuće od drveta,i to baš u područjima koji su izloženi tornadima i ovim uraganima? Pa valjda im nije beton skuplji nego kod nas...može bit da su im takvi propisi... :78:

vanja

i to im kuce kostaju duplo troduplo i cetvoroduplo  skuplje nego  nase...to mi nikad nije bilo jasno ...banke....kriza....da ne otvaramo temu

mada samo mali broj  i to oni bogatuni grade kuce od svojih para dok raja ide u banku pa kredit i onda vracas dok si ziv...naravno prije toga vratis onaj dug za studiranje...ustvari kad se rodis ti si u americi zaduzen i moras da radis da bi sve to vratio

sendi......... bog .....pikado ......sendi........ banke

sta je sledece, produzi niz  :11:

Fraka

Velikim dijelom kultura gradnje njihova, onda mnogo jeftinije, brze se gradi i mnogo toplije u zimskim mjesecima.

Mađo

Đao ponio to što im je toplije kad se moraju selit kad gođ vjetar púne.  :28:

vanja

http://video.today.msnbc.msn.com/today/49656894#49656894

evo je jedna slabija sendi najavljena po evropskom modelu koja moze da ugrozi priobalni dio koji je vec razoren

Transmat

Quote from: vanja on November 01, 2012, 23:46:49 i to im kuce kostaju duplo troduplo i cetvoroduplo  skuplje nego  nase...to mi nikad nije bilo jasno ...banke....kriza....da ne otvaramo temu

mada samo mali broj  i to oni bogatuni grade kuce od svojih para dok raja ide u banku pa kredit i onda vracas dok si ziv...naravno prije toga vratis onaj dug za studiranje...ustvari kad se rodis ti si u americi zaduzen i moras da radis da bi sve to vratio

sendi......... bog .....pikado ......sendi........ banke

sta je sledece, produzi niz  :11:
Sve ti je tačno Vanja, ali kad sam vidio da djevojke od 21 godinu, recimo rade u neku prodavnicu, a voze novo auto koje ovdje možeš samo da sanjaš, osim ako nisi kriminalac ili imas sluzbene tablice.
Tačno je da su zaduženi i da to auto u vecini slucajeva nije njihovo, vec placaju leasing 150 dolara mjesecno, i sasvim opusteno podju u pab i napijaju se i to $5 pivo..  U restoranima nije skuplje nego ovdje.. U Italijanskim restoranima da se prejedes za 30 $.
A kod nas se iste te djevojke voze sa bulatovic -trgopolje.
Nego ovo nije promocija, samo kažem da je opustenije.. Ja ipak licno nikad ne bih zivio tamo (jednako kao i u Rusiju) puno mi vise odgovara Evropa.
Ako se zadesis tamo predlazem ti turu biciklom Florida-California.  :116: I strogo na Zapad.

sanjin

Zima u Noriljsku, u braCkoj Rusiji

Stefan600

Ovo je tuga i zalost sanjine. Odje nikad ne bih pozelio da budem preko 5 minuta. Ali stvarno..

SnowHunter

Noriljsk je drugi najveći grad na svijetu iznad polarnog kruga, iza Murmanska - ali uz daleko oštriju klimu. Ipak ne toliko oštru koliko u Istočnom Sibiru. Iako je u spotu prikazana temperatura od -54°C, čini se da je u pitanju pretjerivanje, jer je najniža ikada izmjerena temperatura u Noriljsku -51.2°C. Ono što klimu čini surovom su strašni vjetrovi, jer i do 90 dana godišnje, i to uglavnom zimi, vjetar puše brzinom od preko 15m/s. Uz kombinaciju sa niskim temperaturama i zimskom noći iznad polarnog kruga život tamo nije lak. A kako duva vjetar u Noriljsku najbolje se vidi na ovom snimku:

Fraka

Yakutsk je zakon  :116:
Nije u polarnom krugu, ali je zato ladniji od Norilska i veci  :60:

milos555

sanjin

Fraka

Vidjeh ovo danas  :07:

demijan

Al3k5aNd4R

sad na nacionalnu geografiju ide neka emisija o sendi
❄❄❄ --> Podgorica <-- | ❄❄❄ |My gallery on 500px | Mačka mala | ❄❄❄

demijan

skener

Kakav snijeg u Zagrebu, ne vidi se Maksimir,prekinut mec Dinamo Z- Dinamo K

Djole

Quote from: skener on December 04, 2012, 21:11:46 Kakav snijeg u Zagrebu, ne vidi se Maksimir,prekinut mec Dinamo Z- Dinamo K
http://directtv.me/stream15.html