News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

II ciklus - komentari

Started by Nikola, November 24, 2011, 21:53:21

Previous topic - Next topic

Miloš

Miloš

Za nijansu lakše kolo od prethodna tri u ovom ciklusu, jedino iz razloga što su nam padavine praktično sigurni poeni, osim ako se neko čudo ne desi. Snijeg je kao po običaju ponovo lagan za prognozu, a i vjetar je znatno lakši nego u prethodnom kolu. Ali zato što se tiče temperatura, ovo je možda i najteže kolo u ovom ciklusu, pogotovo što će sve četiri zavisiti najviše od oblačnosti (u odsustvu jačeg vjetra ili padavina), a modeli su vrlo nesložni kad je taj parametar u pitanju. Tmin djeluje kao najteža za prognozu, ali to ne mora ništa da znači. U prethodnom kolu je djelovala lako, jer se "iz aviona" vidjelo da će biti oblačno, pa su na kraju samo dva takmičara uzela bod. Nisam još sastavljao prognozu, vjerovatno ni neću prije 23h.

PS. Ažuriraću ovu poruku sa visinom snijega na Žabljaku u 19h. 33cm.

Bura

Uh, poslao sam prognozu..... na temp nisam znao sta da stavim i na kraju sam se odlucio sa nize.... bice sta bude  :03: :03: jedva cekam cetvrtak...  :111:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

demijan

malo sam u trci ovih dana,malo  umoran i do veceras sam mislio da su pljevlja u igri.  :75:  :75:

poslah. srecno svima i laku noc.  :112:

Miloš

Pljevlja su uvijek u igri!  :13: Eh, ta Tmin... :78:
Šaljem upravo!  :72:

MeteoLaik

U Pljevljima je -10,5C u 23h.

Fraka

Eo ja sad prvi pit ulazim u ciklus 2 kolo 10 da vidim koji su gradovi u pitanju.. sad cu to za 10 min bacit, nemam se kad bakcat jer je bilo malo  :116:

Miloš

Malo sam rizikovao sa Tmax u Nikšiću i Kolašinu, Tmin sam odigrao da ne dobijem negativni bod, ostalo ne djeluje kao toliko težak zadatak, ali u prognozi se nikad ne zna.

Madjo

Gabesz20

Poslao i ja, malo sam imao problema poslao sam pogresnu sifru za jedan grad, ali odmah sam primetio i ispravio, nadam se da ce Admin primetiti.

Admin

Nikola

Najvise stavio na vjetar a najmanje na Tmax Kolasin od takmicara.SRECNO SVIMA!

Madjo

Nije valjda Rade stavio Tmin +9.8  :32:    :67:

Miloš

Prije svega, moram da kažem da mi je žao što je stiglo tako malo prognoza, i što vidim da je dosta takmičara odustalo...  :82:
Zatim, gotovo je izvjesno da imamo poznatog pobjednika ovog ciklusa jer se Katarinina prognoza premalo razlikuje od Gustavove i moje da bi se napravila razlika od eventualnih 5 poena. Čak ne postoje ni u domenu teorije šanse za tako nešto, s obzirom da smo padavine, snijeg, vjetar, pa čak i Tmax za Kolašin stavili identično.
Borba za drugo mjesto u ukupnom skoru će se sigurno dodatno zakomplikovati. Razmišljali smo slično oko svega, osim Tmin. Ne vjerujem da će eventualna oblačnost baš toliko uticati na temperaturu u Kolašinu, a naročito u Pljevljima. Ne znam, vidjećemo... Laku noć, i srećno svima!  :47:

Admin

Nije, prognozirao je Rade -9,8, ali me je zamolio da postavim bez minusa da vidi kako će Mađo i Ehtelion reagovati!   :05:
Ispraviću!

Admin

Ne, Miloše.
Moguće je da se ti i Katarina izjednačite po broju osvojenih bodova u drugom ciklusu.
UL 14.5
NK 9.7
KOL nevažno
Vjetar 9
Tmin -13.1 (ili niže)

Madjo

A što znam, računam da će bit oblačnosti a i nešto vjetra u toku noći, zato sam Tmin digao.

Admin

Takmičar Maestral je kasnio iz bioskopa i zato je kasnila i njegova prognoza. Nadam se da će takmičari imati razumijevanja i prihvatiti da se i njegova prognoza uzme u obzir za peto kolo drugog ciklusa.

Dzoni

Zahvaljujem se Adminu na unosenju moje prognoze sa zakasnjenjem od nekih 15-20 minuta a jedini krivci smo Gaj Rici i ja  :59:  Bio sam da gledam Serloha Holmsa drugi dio u projekciji od 22h i mislio da cu sigurno kuci biti do 00:00h, medjutim  film je ladno mrcvario i trajao dvije i po ure,uzas  :75:   Nadam se da nije problem, zivjeli !

Nikola

Quote from: Admin on December 28, 2011, 00:47:18 Takmičar Maestral je kasnio iz bioskopa i zato je kasnila i njegova prognoza. Nadam se da će takmičari imati razumijevanja i prihvatiti da se i njegova prognoza uzme u obzir za peto kolo drugog ciklusa.
Go ahead  :45:

Dzoni

I naravno cestitka Katarini na osvojenoj nagradi a imala je od koga i da nauci kako da uradi prognozu  :122:

Sto se tice predloga za treci ciklus, koja god opcija od pomenutih da se izabere relevantna je i OK. Mozda bi nagradu trebao da osvoji najbolji prognozer minimalne ili max terminske temp.

demijan

e, kad padne u nik preko 5 litara!   :120:

Dejo

Jutros najnižu temperaturu u 7h ima Žabljak -10.1, odmah iza Pljevlja -10.0.

demijan

jel iduci cetvrtak se igra?nema pauze?

Admin

Dikile je prognozirao 28, a ne 25 cm visinu sniježnog pokrivača, kako sam ja do u tabeli. Biće izmijenjeno!
Inače, nema pauze u takmičenju!