News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Planinarenje

Started by ehtelion, March 13, 2010, 15:04:31

Previous topic - Next topic

Admin

Bravo Rade!
Imaš li neku fotografiju sa te radne akcije? Jeste li se sa kime konsultovali koju vrstu je bilo najbolje zasaditi?

Rade

Ima prijateljica pa će mi poslat, bilo nas je petoro. Četri komada momaka i žena nam jednog druga :) Ona radi na institutu pa poznaje sve u vezi toga ;)
U planu je skorije još stotinu da se zasadi.

Cirius

Quote from: Rade on April 02, 2011, 23:29:29 Nije baš planinarenje, ali nas petoro danas zasadismo stotinjak sadnica crnog bora u Kučima, planiramo još toliko!

:45:    Najbolja stvar koja na karstu poput nasega moze da se radi,  da sprijeci dalju eroziju,  uljepsa krajolik,  osvjezi zrak,  poveca broj pticica i drugih zivuljki sumskog ekosistema,  stvori svoju mikroklimu ...   tim prije sto ste konsultovali strucanjaka.   Obozavam sume i totalno podrzavam svako posumljavanje !  

Admin

Rade, poslao sam ti poruku.

Vasilije

Evo posto pricate o sadnicama cetinara ja da se pohvalim da imam oko 2000 zasadjenih cetinara smrce i bora :63:!! :119:

Rade

Kad si to sadio, đe ?

Vasilije

Quote from: Rade on April 04, 2011, 18:23:16 Kad si to sadio, đe ?
Sadio sam ih prije 3 god.. selo izvise Kolasina tacnije selo ispod planine Kljuca 90 posto njih se primilo dok su ostale tu i tamo!!!

Madjo

Odusta sam od pravljenja reportaže, al evo postaviću ođe desetak najinteresantnijih slika od jučerašnjeg planinarenja.Riječ je o zaboravljenim a prelijepim njeguškim selima Zalazi. Krene se sa Krsca desno preko Knež Dola makadamski put vodi okolo Mrajanika, visočije auto može bez problema proći, prođu se Gačevići i tvrđava Pestingrad. Makadamski put prestaje podno vrha Ploče, tačno odakle se mogu viđet Velji Zalazi.Neshvatljivo mi je što je taj put(nekad) probijen toliko visoko,treba čoeku duša da ispane da izađe  !  :31:  :32: Otolen nastavlja dobra staza uz markacije i novopostavljene znakove.Jedino je problem što morate prvo sići u Velje Zalaze pa nastavit za Male preko prevoja.Ja sam odlučio da to uradim u povratku,zato sam krenuo da se pentram preko brda Razdoljska Glavica na Luk,odakle se pružaju spektakularni pogledi na Boku.Velje i Male Zalaze dijeli prevoj Luk, a staza je vrlo izazovna za šetat.Vremenske prilike su bile odlične.  :105:
Nažalost, ova sela su pusta, glavni razlog je nedostatak puta i struje.   :82: Mnoge kuće su oronule, nadam se da će se nekad završiti put do sela i ljudi se polako vraćat.

Crvenom linijom kolima,plava linija pješki.   :15:

Pogled na Velje Zalaze.

U pozadini Boka i Vrmac.

Pločnik(1222m)

Penjanje uz Luk.

Pogled na Lovćen.

Velji Zalazi iz drugog ugla.

Prelijepi Mali Zalazi.

Boka.

Putokazi.

Fraka

:109: brao madjo
Nijesam nikad iz njegusa odio u zalaze, ali se jesam odozdo pentrao kao manji vise puta, za cas  :27: gore je prelijepo stvarno, pogotovo mali zalazi.

SnowHunter

Prelijepo, Mađo!  :109: Nevjerovatan položaj, Zalazi stvarno izgledaju super atraktivno. :43:

Madjo

Planiram ovog vikenda odit na Jezero  :08:  :81:

Tamo ima još dosta snijega,iealna pozicija za skupljanje smetova.  :27:

Rade

Mađo, Komovi u neđelju idu od Bukovice na Jezerski vrh i spuštaju se na Njeguše ;)

* Komovi - klub, ne planina :P

Madjo

Ajde ne zebaj  :07:  Ideš li ti ?

Rade

Sumnjam, jer u petak palim neđe na 3 dana pa ne znam kad ću da se vratim ;)

ehtelion

Transmat

Rade

Rade

Ja sa dva drugara danas otišao na Lisac Martinićki, oni do vrha ja 150 metara ispod ostao da ležim :)

Nenormalno je vruće bilo, išli smo van staze kroz šiblje i sl. do gore, a zmija sad tamo ne fali. Pi! :)

vanja

imas li koju sliku da okacis? lijepo bi bilo vidjeti kakav je pogled odozgo. nikad  nisam bio gore a vazda je tu ispred mene bio :) nego, jedno pitanje za planinare. s koje planine je najbolji pogled na bjelopavlice i podgoricu?? garac??

ehtelion

garac ili lisac. zavisi sto vise volis da vidis. sa lisca je bolji pogled na skadarsko ali slabiji na bjelopavlice. Sa Garca se vidi i Durmitor cak, skoro cijeli Niksic...

Transmat

Quote from: vanja on April 22, 2011, 19:21:04 imas li koju sliku da okacis? lijepo bi bilo vidjeti kakav je pogled odozgo. nikad  nisam bio gore a vazda je tu ispred mene bio :) nego, jedno pitanje za planinare. s koje planine je najbolji pogled na bjelopavlice i podgoricu?? garac??
Ne znam koji je najbolji pogled, ali ih ima dosta lijepih...  evo nekoliko.
Sa Garca je izvanredan, jer vidis odlicno od bogetica pa do spuza. (mislim, puca pogled i dalje naravno )
Sa onog prevoja put studenog je isto super.
Ali ja bih izdvojio pogled sa onog vrha put kopilja...  Recimo dodjes do manastira Celije piperske autom i onda spicis gore pjeske nekih sat ipo..
Odlicno se vidi Pg i jezero se super vidi. Ili direktno putem prema radovcu.. bilo starim ili novim pored mene.

Poz.

Rade

Postaviću fotografije sa Licsa kad mi pošalje drugar.

Njih dvoje su otišli na vrh a ja sam ostao 150 metara ispod da ležim u `ladu  na obilježenom mjestu :)

Rade

Sjutra u jutarnjem programu prilog sa Ljubovića i našeg alpinističkog kursa, pa onda u emisiji Bez granica

vanja

emisija bez granica je stvarno odlicna!!! gledamo rade ! :62:

Bura

Quote from: vanja on April 25, 2011, 09:27:51 emisija bez granica je stvarno odlicna!!! gledamo rade ! :62:

Tako je, jutarnji program sam propustio jer sam se probudio oko 9, a bez granica gledamo svi!  :114:
Bolje gram nafake no kilo mozga.