News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Snijeg-sezona 2009/2010

Started by Madjo, October 17, 2009, 12:00:24

Previous topic - Next topic

vanja

aaa madjo e to se zove dobar snijeg ...milina...jesi ovo sa puhom bio?

Madjo

Ma jok...audi a3.
Puh mi vozi prijatelj.

SnowHunter

Današnja satelitska slika sniježnog pokrivača, da vidimo koliko će preživjeti iduće (pre)tople dane:

bole

Black hawk Down Bjelasica 6.feb2010    ;D ;D

Kako ga je naslozio na krov :)

lav

vanja

nema sto no kako su temperature krenule da rastu , da  se hvata bjelasica za vikend  ;) ;D

vanja

evo slike sa Kuckih Korita slikano juce (subota 20 mart) ...od oka rekao bih  nekih 60-70 santimetara snijega ima. Na prve dvije vide se vrhovi Prokletija...probacu da nabavim sliku Huma koji najvise dominira u tom predjelu ...ako je uopste i snimljen :)

Madjo

Odlične slike Vanja.Masa snijega gore

vanja

evo i sa ski centra kolasin 1450 zicarom ka vrhu cupovi....isto subota 20 mart

vanja

i ovo isto  :)
zadnje slike su snimljene sa vrha "cupovi",ono dolje je tanjir zicara za drugi vrh "kljuc"

SnowHunter

Svaka čast, Vanja! Prelijepe fotografiije i sa Korita i sa Bjelasice, da znaš samo kako ti zavidim što si imao priliku da po takvom vremenu uživaš u snijegu!  ;D ;D ;D
Vidim da se snijeg još uvijek odlično drži, super! :D :D :D

lav

Madjo

Predobro Vanja.Ovakve slike treba da idu na čitavu stranicu,preko imageshack.
Baš masa snijega,vidi se kako je zatrpalo grebene.

vanja

pa po sajt ski centra kolasin1450 u podnozju ima metar a gore na vrhu malo vise od 150cm, ali vidi se da je krenuo da se topi,drzi ga temperatura zamrznutim tokom noci ali preko dana sunce radi svoj posao. Sajt nije radio skoro mjesec dana iz nepoznatog razloga pa se ne moze primjetiti kolko je bio zadnji ciklon izdasan sto se tice snjeznih padavina ali vjerovatno tu negdje od pola metra do metar je napadalo novog sto je kljucno da se odrzi snjezna sezona mozda i u aprilu?

SnowHunter

Pogledajte obavezno ovaj kratki video snimak televizije Beograd sa Krnova iz 60-tih ili 70-tih godina. Kakve su to zime i kakvi su to snjegovi bili!!!  :o :o :o

milosh

:o :o :o JAO BOZE!!! NEVJEROVATNO !!!!!   :o :o :o :o :o

Vjestica

Quote from: SnowHunter on March 27, 2010, 20:42:25
Pogledajte obavezno ovaj kratki video snimak televizije Beograd sa Krnova iz 60-tih ili 70-tih godina. Kakve su to zime i kakvi su to snjegovi bili!!!  :o :o :o

''Pod nama je snijeg,dubok 5metara'' Juhuuuuu  :o  :o

Cirius

Kako zvizdi ova mecava u pozadini ..  vjetrovi do 140 km/h,  5 metara snijega !  To su bile zime ..  ovo su sad zimice ...

Bole-PG

vidji preskacu zice od telefona i struje ka  ogradu od skolskog dvorista ;D
Podgorice grade moj!!!

vanja

evo kako je izgledalo na kucka korita danas poslepodne...dok je u podgorici bilo nekih 17 stepeni gore je auto pokazivao 4 stepena - za razliku od prosle nedelje snijeg je dosta utanjio. na stranama dje ga sunce ne grije ima ga i metar. fotografije nisu neke al eto da zakacim

Madjo

Fino Vanjola.Vidiš kako sniježni pokrivač utiče na dnevnu temperaturu-bude uvjek niža.
A slike su ti 100 puta kvalitetnije nego moje.Trebao bi da ih povećaš,odnosno da ih postaviš na idealne dimenzije 800x600.

Danas sam saznao od stražara na Lovćenu da snijega na Međuvršje pod Štirovnikom ima otprilike metar ipo (?),a da gore na mauzolej kaže "to je strašno,nezna se bogomi đe će se šnjim". :D

Lično mislim da je moguće da ga je ostalo toliko na Međuvršje,jer se dobar dio dana nalazi u sjeni vrhova,ali ipak mislim da ga je na sunce manje.S Njeguša imam pogled na sjeverne i zapadne strane Lovćena,snijeg odlično izgleda i tek je prije 2-3 dana progleda poneđe po stijenama.Do ove zadnje oblačnosti je bilo mraza gore vjerovatno,i to je sačuvalo debeli kompaktan pokrivač.
Nego da se pođe gore i riješi dilema i kraj priče.

vanja

madjo...jel rasciscen put do mauzoleja? moze li se autom tamo? ne trebaju lanci a?

Madjo

Ma jok,to se nikad nije čistilo,sile od snijega i nameti budu...Obično se počne čistit kad prođe zima.
Čisto ti je samo do Korita,znači ja s ove strane Lovćena neću moć prići još makar mjesec dana :(

SnowHunter

Lijepe slike Vanja, Korita se odlično drže!  :D :D :D

Madjo

I danas sam bio u prirodi,do na vrh Golog brda.Autom sam izaša do Bukovice,otavde lagano pješke stazom kroz šumu.Stvarno sam se iznenadio koliko ima snijega,odmah kad se skrene od prevoja na Bukovicu !!

Već prije šume ima do 70 cm snijega,na nadmorsku visinu od jedva 1100 m !!  :o

Kroz gustu bukovu šumu visina snijega se kretala od 60-70 pa čak do 120 cm !!  :o :o

Kada sam izašao na golu i osunčanu stranu,isto sam se iznenadio s količinom i pokrivenošću snijega.Da napomenem da je Bukovica odavno ostala bez snijega,kao i sva brda u okolini,izuzev visokog Goliša i Kape.

Katun Trešnja(lijevo) pod Jezerskim vrhom,na oko 1300mnv,fantastičan lokalitet za duboke snjegove i Šaničko ždrijelo(desno) pod brdom Kapa.

Još par slika ću postavit u "Planinarenje"  ;D Sad vjerujem da ima metar ipo snijega na Međuvršje.