News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Snijeg-sezona 2011/2012

Started by Madjo, September 20, 2011, 23:52:18

Previous topic - Next topic

Madjo

Jezerski vrh, slikano maloprije. Pogledajte ulijevo čuvenu lakat krivinu-zatrpanu.  :81:

I Goliš ima velike smetove na samom vrhu.  :81:

Vasilije

Moje selo Kolasin-Recine oko 1300mnv. "juce" snijeg je bio skoro duplo visi ali je bio suv pa ga je susnjezica prije neki dan nabila :)

ovo precka koja se vidi sa desne strane je vosoka oko 2m.

moja kuca.. sa gornje strane skroz zatrpana a sa strane je visoka od 3.50-8 metara

pogled na Kljuc ,vide se tri mjesta gdje se pokrenula lavina na neka mjesta se cak i zemlja vidi..

lavina s Kljuca

niksicki

Врхунске слике ВасилијА  :45:
Ево неки мој покушај од клипа  :120:

Madjo

Bravo momci   :109:  :27: Odlične fotke i klip  :48:

Imam informaciju da je na Ivanova Korita preko 2 metra snijega.  :03:

Dok je gore sigurno masu snijega ovamo kod mene konstantnih pola metra.  :81:  

ehtelion

evo da kazem da su se planiranari popeli na Kulu Prekornicku i da kazu da ima 4 metra snijega...nadam se da ce od ponedeljka biti fotografija...

SnowHunter

Prelijepe fotke!  :109:

Stvarno je u Rečinama bilo natrpalo - pamtiće se ova zima još dugo. Jedva čekam slike s Prekornice.  :43:

Kombinacija velikog snijega i toplog vremena - otvorena bašta i kratki rukavi, Vučje danas  :105::

Transmat

Quote from: ehtelion on February 25, 2012, 15:02:41 evo da kazem da su se planiranari popeli na Kulu Prekornicku i da kazu da ima 4 metra snijega...nadam se da ce od ponedeljka biti fotografija...

a bas sam veceras gledao dok sam vozio pored KP-doma u blizini Spuza, vidi se Klula na prekornici. (barem ja mislim da je to) izgleda fenomenalno!

ehtelion

bilo je i skijasa, kojim najvise zavidim.

Fotografije su inace vlasnistvo Zarka Lakica iz PK Oblun

Madjo

Dobre, masu snijega...ali da nije malo prećerana procjena da je gore 4 metra snijega ?  :78:

ehtelion

e kako su ga izmjerili to ti ne bih znava reci, a i meni izgleda previse...posebno na eksponiranim vrhovima odakle ga vazda skida. mozda dolje u ove rupe.

Fraka

Ma kakve 4 metra  :07: Za 4 metra snijega treba neormalna kolicina padavina, hiljade mm

Bole-PG

Na ovim slikama maksimum 1.80m
Podgorice grade moj!!!

ehtelion

Izuzetno je tesko dati pricjene i na terenu a kamoli sa slika,tako da samo mozemo nagadjati.ali ga sigurno ima preko 2 metra.

niksicki

Слике су од понедељка
Гарач

и једна са села

Madjo

Lovćen i dalje ima veliki snijeg. Fotkano danas.  :81:

ehtelion

Evo slika sa Borovnika i preko Konjskog....snijeg je bio idealan, uopste nismo propadali, uvece ga odlicno steglo, bas je lagano palo. Mene je telefon izdao, pa su mi tamne slike, ali evo slika od druga.

ehtelion

evo pozajmljenih slika od Visokogoraca (koji se spremaju za Denali, najvisociji vrh u S. Americi)  i Komova sa Sinjajevine

Madjo

Danas nije bio loš dan za fotografiju.Bilo je prilično bistro. U povratku s Cetinja sam ufatio nekoliko slika sa mog standardnog odredišta- sa Bukovice. Upotrijebio sam super moćni Fudžijev zum a vjerujte da neznam koje su ovo udaljene planine ali znam da su krcate sa snijegom. :109:  Pričali smo neđe o tome koje ovo mogu bit ali bogami sam zaboravio. Pogledajte.  :81:

Uspio sam kako-tako uslikat i ljepoticu Rumiju. Ne može se postiđeti sa snijegom, o nikako, a mogu joj zaviđeti i mnogo visočije planine, naravno mislim na one van Crne Gore.  :67:

Što se tiče Katunske nahije, niži djelovi su uglavnom ostali bez snijega(izuzetak su zaklonjeni dolovi i rupe) dok su viši krajevi put Bijelih Poljana i dalje sa kompaktnim pokrivačem, kao i dio Ćeklića i Njeguši. Vidi se ulijevo i prisojna strana planine Garač,lijepo ušlagirana.

Ispod prevoja na Bukovicu- snijega dosta. Namjerno sam slikao osunčani dio brda.U zalađima i do 1m snijega,lagano.

Bastion dubokog snijega, jedno od lokaliteta koje odlično čuva snijeg- Golo brdo, ušlagirano.

Lovćenski visovi.

Lijevo Kapa a desno- Jezerski vrh.

Jezerski vrh.Veliki sniježni smetovi ispod samog grebena. :29:

Štirovnik.Vatamo te dva kanala bez problema.  :11:

I Njeguško polje.

SnowHunter

Svaka čast, Mađo!  :109: :109:
Kako je lijepo viđeti snijeg.  :105: :43: Rumija i Lovćen odlični, trajaće ova bjelina još neko vrijeme... Na slici Njeguškog polja kuće u donjem, lijevom uglu izgledaju ko da su još u dubokom snijegu, neki dobar zaśenak!  :105:

Madjo

Jeste, to je zaseok Dugí Do, i tamo uvjek snijeg "potraje".  :03:

ehtelion

bravo madjo! e ako znam koje su ovo planine sto si slikao, ne bih ni garac prepozna:) a znam kad sam gledao odatle planine, da sam ih mogao identifikovati.

Cirius

:105:    prelijepe slike Mađoni ...  planine nam stvarno liče na Alpe ove godine     :43:  

Rade

Koja je granica snijega na moračkim planinama, Maganiku i tamo?