News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Snijeg-sezona 2011/2012

Started by Madjo, September 20, 2011, 23:52:18

Previous topic - Next topic

Gaston

Par slika sa Veruše

Inače,palo je desetak santimetara novog snijega, ima ga oko pola metra.

ehtelion

i na studenom je palo 10-ak santima, ukupno ga nema preko 30, ispod novog je sve led. Na Cetnom dolu je vec druga prica, ima ga 60 cm otprilike.

Rade

Samo da dođe ova hladna masa iz Rusije koja se sprema, da zaledi sve fino i onda u planinu! ;)

niksicki

Војник

Вучје

Гарач

vanja

evo fotka garca snimljena danas poslijepodne s pipera nm400  :79: snimljeno mobilnim (jedino je ova valjala druge na kojima sam koristio zum su vrlo lose)...Gaston Niksicki odlicne fotke  :109:

ehtelion

Niksicki, odakle je slikan garac?Bogetici?

niksicki

Јок.Сликано је из Стубице,село које је после друго тунела кад се иде из Нк за Пг.

Madjo

Junačko pleme Pješivci   :119:  :27:

niksicki

Има нека фора за Пјешивце,али се сад не могу сјетит.Вазда кад је споменем мајка,тетке и ујаци изгоре  :120:.Данас се снијег истопио у мјестима која су изложена сунцу,ситуација слична као у Нк.

:119:

niksicki

Жабљак

Колашин

Слике су са портала Вијести.

demijan

:109:  :109:

ne dirajte mi pjeshivce  :119:  :76:

na prvu sliku zabljaka u gornjem desnom uglu se vidi objekat-to je meteoroloska stanica  :112:

nedjo

Evo malo sa pohoda na Suku ,iznad Podgorice(1216m)

Uploaded with ImageShack.us
zanimljivo da je dobar dio rute bio pod snijegom,recimo od 500m ,pa nadalje,dok je na samom vrhu bilo oko 25 cm
naravno da je vjetar otpuvao snijeg na vjetrom izlozenim stranama

a evo i dvije iz Podbisca kod Mojkovca ,inace mog sela na dobrih 875 m.n.v.

Bjelasica po dubini

i malo Torne(Sinjavina,2277m) za kraj (ovo je doduse sve slikano mobilnim ,tako da nema nikakvoga zoooma)

nedjo

i evo ,koga to zanima,treka za Suku.Jednostavno preuzmete fajl i otvorite u earth-u
tu je putanja i visinski proflil
http://www.mediafire.com/?xvd8cv5hqouxdmn
najbolje bi bilo da otvorite earth pa onda da ubacite fajl u program
kad se ucita fajl , vidjecete liniju treka-budte precizni pa naciljajte a nju i desnim klikom otvorite meni ,pa kliknite na elevation profile
tad ce se pojaviti graf
skroz cool :75:

SnowHunter

U Podbišću snježina!  :109: :79:

Zbog raspodjele padavina vjerujem da ovog puta sjeverni bjelasički vrhovi i padine stoje bolje od južnih, gdje je skijalište. Pa ako na skijalištu na 1800mnm ima 180cm, moguće da negdje u zoni Štita (2050m), Strmenice (2122m) i Bjelogrivca (1971m) ima i cijelih 2 metra.  :43: :105:

Madjo

Rade

sanjin

Околина Приштине (преузето са Вијести)

nedjo

veceras u Podgorici pada hiper-monumentalan snijeg.za sat je skoro 10cm napadao
veci intenzitet nisam gledao do sada :shock:  :shock:

evo i meteorske kise :mrgreen:  :mrgreen:

Bole-PG

Ima tema za zagorku u aktuelno
Podgorice grade moj!!!

Dzoni

Pitanje i molba za Snowhuntera ili eventualno nekog jos ko to zna, da li moze da izbaci tabelu sa najvecim snijeznim pokrivacima od 1980 godine do danas.

Takodje me zanima koliko smo 2005-e imali najvisociju izmjerenu visinu snijega u PG.

Hvala puno unaprijed !

Miloš

28. januara 2005. u 7h 18cm.
18. decembra 2010. u 7h 17cm.
Zagorka je prilično nadmašila dva najveća snjegopada u protekloj deceniji!  :45:

SnowHunter

Nažalost, ja nemam podatke za period 1980-2000, a očigledno da iz tog perioda datira najveći podgorički snijeg naveden na sajtu zavoda od 52cm (pretpostavljam 1985, možda 1980...). Miloš je naveo dva najveća snijega od 2000-te, a evo tabele sa najvećim podgoričkim snjegovima za period 1949-1979:

Definitivno, Zagorka je jedan od top sniježnih događaja u Podgorici u istoriji meteo osmatranja.  :109: Ipak, gledajući jutrošnju brojku za Mostar od čak 85cm, a znajući da je Podorica nezvanično 1935. mjerila 80cm, mogu samo reći - može to Podgorica i bolje...  :83:

ehtelion

Slike nisu bas najbolje, bice kasnije bolje...

Kako ce nam biti na Prekornici iduce nedelje bas se pitam...cini mi se da cemo 3 dana kampovat do tamo:)