News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Imena ciklona-dogovori,predlozi,izbori,...

Started by Madjo, September 17, 2011, 14:32:28

Previous topic - Next topic

Madjo

Evo moramo nanovo birati imena ciklona za naredne godinu-dvije.
Ali prvo ću pitati forumaše da nema neko sačuvanu listu prethodno izabranih imena u svom kompjuteru?
Ako neko ima molio bih da se javi.

------------------------

Pošto pretpostavljam da niko nema listu, moramo ponovo odabrat 60-tak muško-ženskih naziva.
Prvo da se dogovorimo kako ćemo, oćemo li kao prije dati po 5 muških i ženskih predloga, valja li da se podijelimo u 6 grupa  :81: (ABVGD) (ĐEŽZI) (JKLLjM) (NNjOPR) (STĆUF) (HCČDžŠ) kako nebi kasnije falilo predloga koji počinju na "teža" slova ??  :32:
Ili neko ima neki drugi predlog?  :32:
Što kaže Admin a što kolege moderatori i aktivni forumaši ?

Cirius

Imam ja jednu sugestiju,  da se ne maltretiramo kao ranije smišljajući imena za ona slova na koja malo njih počinje  (npr NJ, Ć,  Dž ...)   jer i to što je bilo imena smo iscrpili i morali bi neke žmjau nazive da stavljamo (ako ih bude) jer nemamo izbora ..   Umjesto toga,  da ne koristimo slova koja ne daju dobar izbor imena.

Madjo

Slažem se.
Jedva da postoji par imena koja počinju na ta slova.
Ali,ako nešto postoji neka se postavi kao predlog.

Slažete li se kao prije da idemo azbučnim redom ?

Pod obavezno da se ne daju predlozi koju su već bili, a to je ova stara lista  :81: http://www.meteo.co.me/forumi/index.php?topic=37.0

Bura

I ja se slazem.
Mislim da nema vise potreba za dogovaranjem, jer smo se i vise nego detaljno dogovorili proslog puta.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Madjo

Bura

Cirius

:102:    ....     dakle,  svako javi koju će grupu da 'obrađuje'   i iz te grupe da po jedno muško i žensko ime za svako slovo,  ili .. ?

Bura

Moze!

Kad pocinjemo i do kad je rok za davanje predloga?

Cirius

Mogli bi da završimo do 25. septembra,  ako mislite da je to dovoljno vremena.  Ja ću uzet' prvu grupu.

Madjo

Quote from: cirus on September 17, 2011, 16:39:18 Ja ću uzet' prvu grupu.

Evo ja ću najtežu, zadnju grupu.

Quote from: kecmi on September 17, 2011, 16:22:55 Kad pocinjemo i do kad je rok za davanje predloga?

E to moramo još da vidimo sa Adminom oćemo li njemu slat predloge.

Bura

Meni je sve jedno koja grupa....... znam ime za svako slovo...... samo uzmem crkveni kalendar......  :03:

E da, misli da je rok do 25. septembra mnogo, do utorka ili  srijede ove sto dolazi dovoljno.

Admin

Šaljite nekom od moderatora.
Nema potrebe da se ja uključujem u taj posao.

Cirius

Ok.  Ja se mogu bavit' tim,  a mogu i Mađo ili Vanja ili neko drugi od modova,  ako su raspoloženi.

Quote from: kecmi on September 17, 2011, 17:23:56 E da, misli da je rok do 25. septembra mnogo, do utorka ili  srijede ove sto dolazi dovoljno.

:02:   imamo dosta članova koji pogledaju forum jednom u nekoliko dana,  a nema previše svakodnevno aktivnih ...   ali dobro,  viđećemo kako bude išlo.  Ako bude potrebe možemo malo produžiti termin.

Madjo

Quote from: cirus on September 17, 2011, 18:11:22 Ok.  Ja se mogu bavit' tim,  a mogu i Mađo ili Vanja ili neko drugi od modova,  ako su raspoloženi.

Tu sam i podijelićemo posao.  :47:
Da sačekamo još do sjutra popodne ostale forumaše da se jave,možda ima neko neki drugi predlog za izbor imena ciklona i valja saslušati,a sjutra ili preksjutra ćemo otvorit novu temu đe će moderatori upisivat predloge koje ćete slati nama na privatne poruke.

Što se tiče roka nije nikakva žurba i nek potraje ako treba do kraja septembra i dalje, imamo još 4-5 imena iz stare liste.
Što više predloga to bolje.  :77:

Bura

Quote from: Madjo on September 17, 2011, 22:31:19
Quote from: cirus on September 17, 2011, 18:11:22 Ok.  Ja se mogu bavit' tim,  a mogu i Mađo ili Vanja ili neko drugi od modova,  ako su raspoloženi.

Tu sam i podijelićemo posao.  :47:
Da sačekamo još do sjutra popodne ostale forumaše da se jave,možda ima neko neki drugi predlog za izbor imena ciklona i valja saslušati,a sjutra ili preksjutra ćemo otvorit novu temu đe će moderatori upisivat predloge koje ćete slati nama na privatne poruke.

Što se tiče roka nije nikakva žurba i nek potraje ako treba do kraja septembra i dalje, imamo još 4-5 imena iz stare liste.
Što više predloga to bolje.  :77:

Ja ne znam za vas al ja sam maloprije Cirusu poslao predloge.

Madjo

Dobro,neka si ali bolje počet od śutra.
Volio bih da čujem mišljenja Vanje,Miloša,Rada,ehteliona,Frake,Sanjina,Transmata,Stefana...i ostalih aktivnih članova,da ne nabrajam.

Bura

Quote from: Madjo on September 17, 2011, 22:43:32 Dobro,neka si ali bolje počet od śutra.
Volio bih da čujem mišljenja Vanje,Miloša,Rada,ehteliona,Frake,Sanjina,Transmata,Stefana...i ostalih aktivnih članova,da ne nabrajam.

Ok, ok, nego sam ja mislio da ste vi vec poceli da saljete  :03:

Miloš

U redu, kako god se vi dogovorite. Ja ću poslati predloge, ali nekome drugome prepuštam sabiranje glasova i ostala sređivanja, oko čega sam se ja najviše bakćao prošli put. Bili smo se svi bili fino potrudili i dogovorili se sve, valjda će tako biti i ovoga puta.  :45:

Madjo

Dobro.  :03:
Poslove oko sabiranja ćemo preuzeti cirus i ja.

Znači, forumaši šaljite po 5 muških i 5 ženskih imena kolegi cirusu ili Mađu na privatne poruke.  Odaberite jednu od 6 grupa  :81:

1. A,B,V,G,D
2. Đ,E,Ž,Z,I
3. J,K,L,Lj,M
4. N,Nj,O,P,R
5. S,T,Ć,U,F
6. H,C,Č,Dž,Š

...na koja početna slova ćete davat predloge.

Možete početi.  :116:

Kasnije ćemo,kad se skupi dovoljno predloga, otvoriti posebnu temu đe ćemo upisati sva imena a vi ćete glasati.

Obavezno pogledajte staru listu  :81: http://www.meteo.co.me/forumi/index.php?topic=37.0  i nemojte slati imena koja postoje,to jest koja su već iskorišćena.
Fala na razumijevanju.

MeteoLaik

Madjo

Važi,stiglo je.

U slučaju da vam potrefi neko "teško" slovo i ne možete da se sjetite imena,slobodno preskočite to slovo.
Ako bude bilo potrebe, na kraju će se dodati par predloga,naravno ako postoje.

I još jedna stvar : nastojite da šaljete "domaća" imena, to jest imena koja se koriste u Crnoj Gori i regionu.

Madjo

Dragi forumaši, slobodno šaljite vaše predloge.
Da završimo ovu rabotu prije no zakiši.  :11:  

Za sad imam pristigle samo dvije grupe predloga, grupu 1 i grupu 2.
Moj izbor sam poslao cirusu.

Bura

Miloš

Znači, odaberem jednu grupu, i onda sastavim po jedno muško i po jedno žensko ime za svako slovo iz te grupe?
A šta ćemo ako npr. grupu 5 odabere nekoliko forumaša, a grupu 6 niko?