News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Pitanja i sugestije

Started by Miloš, October 11, 2009, 22:59:41

Previous topic - Next topic

Admin

Šta drugo reći osim  :109: potpisujem gore rečeno!
Mada, ćutanje i autocenzura su gori od bilo kakvih zabrana.

Madjo

Admine, bi li moglo da se uradi da grafikoni sa AMS-a tj dio đe su prikazane 10-to minutne padavine, ima mogućnost da sabira količinu-recimo na svake 6 sati  :32: Zamišljam da bi moglo ispod grafikona da stoji akumulirana količina za svake 6 sati pojedinačno  :78:

Miloš

Madjo

Znam, ali tu nema moje Cetinje, a nebi bilo loše da imamo u svaki tren uvid koliko je đe palo ukupno.

Bura

Jedno pitanje:

Ima li i koliko uticaja relativna vlaznost na temperaturu vazduha? Cesto vidim da u dva razlicita mjesta gdje se temperature razlikuju i do 15 stepeni, relativna vlaznost je ista. Ali i iste temperature a vlaznost se razlikuje za 50%.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Madjo

Quote from: kecmi on April 04, 2011, 16:17:52 Jedno pitanje:

Ima li i koliko uticaja relativna vlaznost na temperaturu vazduha?

Naravno da ima, a  ima uticaj i na subjektivni osjećaj.Velika vlažnost vazduha uz visoke temperature =sparina.

U zimskom periodu tokom noćnih sati,kad je vedro i stabilno vrijeme, vlažan vazduh je teži i pada u najnižu tačku u nekoj kotlini, a topliji se uzdiže i nanovo ladi i sve tako.Dolazi do stvaranja mraza, što nije slučaj kada je vlažnost vazduha mala.

Quote from: kecmi on April 04, 2011, 16:17:52 Cesto vidim da u dva razlicita mjesta gdje se temperature razlikuju i do 15 stepeni, relativna vlaznost je ista. Ali i iste temperature a vlaznost se razlikuje za 50%.

Zavisi koja si mjesta upoređivá. Ne možeš porediti Kolašin i Bar- naravno da će uvjek bit ladnije u Kolašin,bez obzira na vlažnost.  :62:  

Bura

Bura

Moze li neko da mi posalje privatnom porukom kako stavljate one tabele, dijagrame, chartove i ostale trackalice?

Madjo

Quote from: kecmi on April 07, 2011, 14:25:46 kako stavljate one tabele, dijagrame, chartove i ostale trackalice?

Čartove u Microsoft Power Point a tabele u Excel.

Bura

ne to ne to. Nego kako prebacujem na forum?

Madjo

Bura

Madjo

Đe se đenuše avatari naši :32: Mene ih ne prikazuje  

Miloš

Da, avatari isparili, a vidim da ne može novi da se namjesti. Ne znam o čemu se radi.

Madjo

Admin

Provjericu, mislim da je disk na kome su bile sve slike otisao  :107: :107: :107: Mozda ipak moze nesto da se spasi.

Admin

Angel kaže da će potrajati, ali da će uspjeti sve slike da spasi!

Madjo

Odlično  :45:  Ja se prepá é ću morát drugoga đeda tražit.   :08:

Bura

Ne mogu da nadjem na sajtu HMZ-a onaj dio gdje nam pokazuje n.p.r. najnize temperature, najvise temperature, navisi snijeg... u nekom mjest. Gdje je to jer sam prije mjesec dana to vidio da ima? Ubih se trazeci....

Admin

Meteorologija/Mreža stanica

Bura

Cirius

Ima li jos ko problema sa attachmentima veceras ?    :02:     Pise mi da  "directory of the attachment"  nije   "writable and could not be saved"  ili tako nesto i vraca me nazad ..

vanja

An Error Has Occurred!
The attachments upload directory is not writable. Your attachment or avatar cannot be saved.

u pravu si , izbaca ovo obavjestenje kad sam zelio da zakacim omanju sliku

Madjo

A to je problem star već nekoliko dana.
Mene ne smeta jer ionako slike ne kačim u atašment.

A ovo što fale avatari, to mi smeta.  :71: