News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Septembar 2011.

Started by Bura, August 24, 2011, 20:08:58

Previous topic - Next topic

Bura

Quote from: Fraka on September 12, 2011, 18:33:37 Konacno se nazire nesto za 6-7 dana  :111:

Toooooooo, jedna lijepa vijest!!!!!!!!!!!!!!  :111: :111:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Stefan600

Februar 2012. :)

Madjo

Promjena vremena za početak sledeće sedmice.  :105:  No viđećemo.  :78:

Bura

To! Evo gledam na W2U u ponedeljak kisa-oko 30mm. DAJ BOZEEEEE!  :114: :114:

Madjo

Po Ecmwf-u ciklon ušao u 120-ti sat !!  :111:  Ovo već može bit ozbiljno. O Gospode Bože  :33:  :81:

A yr.no znatno povećao količinu padavina za moj pitomi Velji Kraj.  :104:  :48:

Fraka

Vidio sam jos prije 3 dana, znao sam da ne moze da omane.. ne moze vjecno ovakva kisa.. mnogo bi bilo dobro kad bi palo ovih 100 litara... ajde, moze i 200 sto se mene tice  :64:

MeteoLaik

znači, čim je naša teritorija prikrivena ovom svijetlijom bojom, to je kiša (ciklon?)? pojma nemam, ali sam zainteresovan da pročitam kartu. :) izvinjavam se na neznanju  :76:

Fraka

Ne bas, za sad ti je dovoljno da znas atmosferski pritisak i da vidis kad je 1010 i nize da je to polje niskog pritiska sto znaci ciklon.. drzi se toga i gledaj karte malo duze pa ces kasnije i boje sam skontat  :63:

Madjo

A prije svega zaviri malo u ovaj topic  :81: http://www.meteo.co.me/forumi/index.php?topic=27.0   :122:
Mislim da nemože bit jednostavnijih objašnjenja od onih koje je dao naš kolega cirus.  :27:

MeteoLaik

ovo sam neđe prije čitao, zadnjih par dana sam ga tražio, ali nijesam imao sreće sa traženjem. Hvala va.  :121:   :72:

Fraka

Nikola

EC produzio ciklon i u utorak.
Gfs sada daje obilne padavine za ponedeljak popodne i utorak ujutru.
yr.no daje oko 50mm,za PG,vrijeme je vise da se zemlja napije i da se vazduh ocisti.

Madjo

Što oteža i prebači tu kartu u jpg format Nikola?

Dođe red na ciklon Feđu jel tako ?

Rade

Ako nas ovaj ciklon ispali, ja sam za to da svi protestvujemo ispred HMZ-a i preselimo se u Norvešku!

Bura

Quote from: Madjo on September 14, 2011, 13:00:49 Dođe red na ciklon Feđu jel tako ?

Ne znam. Ako smo vrelom talasu dali ime Ugljesa, ne znam je li ime oduzeto ciklonu? A?

Nikola

Quote from: Madjo on September 14, 2011, 13:00:49 Što oteža i prebači tu kartu u jpg format Nikola?

Kad sam je stavio u IrfanView pisalo mi je jpg.U koji format cu da stavim,koji je najbolji?

Nikola

Quote from: Madjo on September 14, 2011, 13:00:49 Dođe red na ciklon Feđu jel tako ?
Po redu je ciklon Ugljesa,a po njemu je nazvan i tropski talas,bar tako bi trebalo da  je.

Madjo

Quote from: nikolA on September 14, 2011, 13:15:02
Quote from: Madjo on September 14, 2011, 13:00:49 Što oteža i prebači tu kartu u jpg format Nikola?

Kad sam je stavio u IrfanView pisalo mi je jpg.U koji format cu da stavim,koji je najbolji?

Ništa ne mijenjaj, zadržiš postojeći format a to je u većini slučajeva,kada su karte u pitanju, png.

Nikola

Quote from: Madjo on September 14, 2011, 21:46:59

Ništa ne mijenjaj, zadržiš postojeći format a to je u većini slučajeva,kada su karte u pitanju, png.
[/quote]Aha,u tome je bila fora ,hvala  :45:

Nikola

Ugljesa ce biti summerkiller   :27:

Madjo

Ušlo je u domet finorezolucijskih modela.Nmm crta lijepe količine ...  :101:

...dok je Wrf za isti termin suvlji.

Miloš

Kiša na vidiku, kiša na vidiku!  :114:

Transmat

Da, i to dobra!
Konacno kraj vrucina i pozara!  :60:
Ako bog da, jedno 30 litara minimum  :121:

Fraka

ozbiljan je ovo ciklon, ja mislim da Cetinje i taj kraj moze preko 100 litara... ajde de vise

MeteoLaik

nadam se da će nakon kiša biti prijatnije temperature, tu oko 30 C