News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Naši gradovi

Started by Bura, June 14, 2011, 21:23:46

Previous topic - Next topic

niksicki

Malo Niksica
Spomenik kralju Nidzi,ili sto bi niksicani rekli "kod konja"

Prekoputa Nidza je fontana,"Labudova fontana".Takvo je ime dobila jer je napravljena za vrijeme mandata Labuda Sljukica(brat moj  :08:)

niksicki korzo

zgrada opstine

sa desne strane,od opstine "Niksicanka".Prije 10tak godina poznata i po tome sto su se niksicki rokeri i pankeri u vecernjim satim skupljali ispred nje

Odma' do robne kuce je hotel Onogost

Karadordjeva ulica.Jedna od najstarijih ulica u Niksicu.Prostire se od bulevara Vuka Micunovica,do centra.Dugacka nekih 300 metara,a poznata po kafana od pamtivijeka.Sigurno u tu ulicu ima 15-20 kafana,ali onih pravih,sa kariranim stolnjacima  :109:

Nasuprot nje je Novaka Ramova ili sto bi nikiscani rekli nova karamova.Poznata po nekadasnjem domu penzionera i rok klubu
ulazak u novu karamovu

Osnovna skola Olga Golovic,moja skola

Srednja ekonomsko-ugostiteljska skola,moja skola

Bura

Jao toliko mi je drago sto je ovo nastalo!!!!!!!  :43: :43: :43: :43: :43:

Bolje gram nafake no kilo mozga.

niksicki

ehtelion

a jeli moguce da se ovo radi u sred grada?!!!

niksicki

U sred grad,tacnije blok zgrada koji se zove Palestina.Naravno,tu je i gospodin Gegi,cisto da ne prodje sta bez njega   :11:

prenka

posto vidim da se ovdje postavljaju fotografije iz crnogorskih gradova odlucih da izbacim koju sliku podgorice . s tim sto cu se osvrnuti na fotografije koje predstavljaju proslost podgorice  :122:
1966-a i most brace zlaticanin
1979-a velika pijaca
1972-a bulevar lenjina i jovana tomasevica
1978-a dva sanduka
1980-a ulica slobode

prenka

1982-a novaka miloseva i snijeg
1985-a pogled na tek izgradjeni sportski centar ,obratite paznju na bazene
mnogi ce se sjetiti stadiona na cvijetinom brijegu
tacno prije 6 godina i cuveni brod perper
i jos jednom zelena pijaca i cuveni dzins butik  :109:
i spomenik na gorici ,obratite paznju na celavu goricu
inace slike su od moga pokojnog komsije i starog podgoricanina GOJKA MARTINOVICA  

ehtelion

eto, '82 kad smo bili "najjaci" nismo cistili trotoare tako da ne cudi dje smo sada

ispitujuci kanjone Crne Gore vidjeh da na podrucju Rumije ima oko 5-6 prelijepih kanjona a to sto niko iz ministarstva turizma, opstina koju zahvataju Rumiju niko ne uvrstava u svoje programe dovoljno govori koliko su oni ispitali i znaju o bogatstvima Crne GOre!

http://www.xcanyoning.com/kanjoni-u-ponudi.htm

Bura

Pričao sam ja tamo neđe na početku o tim kanjonima.  :45: :45: Jesi li bio u kojem. Ili planiras li. Stvarno su lijepi.  :43:

ehtelion

Sjecam se da si pisao, i ti i Milos.  jesam, juce bas, u ovom Medjurijeckom. Voda je bila ogroomna:)

Bura

Quote from: ehtelion on April 30, 2012, 12:51:17 Sjecam se da si pisao, i ti i Milos.  jesam, juce bas, u ovom Medjurijeckom. Voda je bila ogroomna:)

Stavi nam koju sliku kad budes imao vremena.

ehtelion

ovo su slike od prosle godine

Bura

E tooo  :111: :111: Bravo, hvala mnogo!  :121:

ehtelion

ako budes postavljao slike, napisi da su od "Prekornice" :)

ehtelion

danilovgrad je danas dobio ganz nova vozila sponzorisana velikim dijelom od EU. U pitanju su 2 djubretara, jedan kamion za velike kontejnere i sa onom dizalicom, jednu kombinirku sa raznim priključcima (između ostalog nožem za snijeg), jednu cistijednu za pranje ulica i jedno malo vozila za ciscenje i pranje ulica. Takodje su dobili velik broj kontejnera. Nadam se da ce dugo trajat a mi imat cist grad sto ce opet najvise zavisiti od samih gradjana.

Bura

Nisam našao ni jedu prikladniju temu za ovo pa sam stavio ovdje.

Riječ je o špilji koja se nalazi negdje iza Volujice. Kažu da je to najpogodnija špilja za turističko ronjenje u Crnoj Gori.

http://www.barinfo.me/text.php?kategorija=16&id=216

Стенли

Budva!   :43:   (moje slike)

ehtelion

Quote from: kecmi on May 13, 2012, 12:29:04 Nisam našao ni jedu prikladniju temu za ovo pa sam stavio ovdje.

Riječ je o špilji koja se nalazi negdje iza Volijujice. Kažu da je to najpogodnija špilja za turističko ronjenje u Crnoj Gori.

http://www.barinfo.me/text.php?kategorija=16&id=216

fenomenalna je ova pecina....jel istrazen desni dio?

Bura

Nisam siguran, to sam samo našao na BARinfo-u pa mi je bilo zanimljivo pa postavio na forum.

Krivi

GGMU!

Fraka

Transmat

Ovo je uradjeno fenomenalno . Svaka čast Pendu!  :45:

prenka

Eto danas ode U penziju i Hotel Crna GoRA   :82: Mnogi ce reci sramota za grad i gradjane Podgorice kojoj i kojima svakim danom izmicu neki istorijski objekti . Licnog uvjerenja sam da je hotel Crna Gora bio u zadnjih nekoliko godina ruina grada iako predstavlja istorijsku i emotivnu povezanost svih gradjana stare Podgorice . Po meni neko idealno rjesenje bi billo  da se izbjeglo  rusenje ,uraditi renoviranje hotela po svim mogucim svjetskim standardima pa cak i dograditi koji dio . Ipak koliko god je hotel CG predstavljao ruinu grada nema toga gradjanina Podgorice ,Crne Gore i ostalih bivsih republika koji nisu danas osjetili neku tugu .Hotel CG je jos od zidanja nove varosi bio spomen i preteca nove Podgorice .Ostace uspomene na ovaj hotel a ima ih mnogo .Mnogi su tu imali svoje maturske veceri , vjencanja . Ono sto je sigurno jeste da ce hotel CG  uvijek ostati u dusama gradjana Podgorice ,i kako god se bude zvao novi hotel na tom mjestu ubijedjen sam da ce se idalje izgovarati ona cuvena podgoricka recenica : cekaj me kod hotela Crne Gore "  :45:    i na kraju cu dodati nekoliko slika koje ce zavrsiti ovaj moj emotivni rastanak sa hotelom CG

pg

Jao kako mi je bilo zao sinoc kad sam prolazio kroz ulicu slobode okruzena prasinom i rusevinama hotela CG  :80:
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

Miloš BP

Bijelo Polje-ljeto 2016. Snimano iz vazduha(Dron)
Only black and white