News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Maj 2011.

Started by Miloš, April 27, 2011, 19:05:05

Previous topic - Next topic

Bura

U predvecernjim i nocnim satima srijede (18-00 h) i jutarnjim satima cetvrtka (00-04 h)  za Bar najavljuju padavine do 5mm.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Simke

Nema jos na vidiku temperetura preko 30 sto je pravo cudo,sjecam se 2005 i 2007 koliko smo imali tropskih dana u maju  :03:

Stefan600

Nebih se slozio sa Adminom koji je rekao da ce maj pokazati svoje lijepe dane u predstojecem periodu... Nebih se slozio jer ce jutarnje temperature da idu ispod 10stepeni plus vjetar umjeren do jak!  :12:
Februar 2012. :)

Bura

Sjutra je samo u sjevernim predjelima, (cak konkretno na Zabljaku) moguc slab mraz, a vjetar u slabljenju na moju srecu-mrzim vjetar!

U Podgorici sjutra minimalna 6-7 stepeni, a u Baru 10.

Stefan600

I na moju! Da u slabljenju, ali koliko pitam se...
Februar 2012. :)

Bura

Quote from: stefan96 on May 05, 2011, 20:12:06 I na moju! Da u slabljenju, ali koliko pitam se...

Kolko god da ga nece biti-dovoljno, dusu nam je uzimao citavu zimu.

Fraka

Prizemnog mraza moze bit i u ostalim gradovima na sjeveru..

Madjo

Jak vjetar uz lovćenske strane  :58:  Fino je osvježilo.  :105:

sanjin

Fraka

moze moze...bice po planinama iznad 1500 metara

Cirius

U nedjelju stize mali visinski ciklon sa sjeveroistoka,  sto nije cest slucaj;  vecina padavina na jugu i istoku.  Dobre su sanse da donese popodnevnu kisu Podgorici,  crtaju se uglavnom konvektivne padavine,  wrf daje svega 1 mm,  dok nmm daje 6 mm,  dakle moguce je prijatno majsko tusiranje   :03:

Miloš

Da, u nedjelju moguće kratkotrajne jednodnevne padavine u većini krajeva. Kao što je cirus i uočio, u prizemlju nema ciklona, već je po visini odsiječen ciklon kao posljedica barokline nestabilnosti. Najlakše se može uočiti ako pogledamo izohipse na 500mb:

Ili na karti polja strujanja:

Kako do sada nismo imali običaj da opisujemo visinske ciklone, možda je bolje da Persida sačeka sledeći?

Rade

Fak, sjutra idemo na Treskavac, 60 ljudi... Od kad može bit kiše tamo u Kučkim planinama?

Miloš

Uglavnom poslijepodne.

Rade

Kako sam računao, najranije bi na Bukumirskom jezeru bili u 13:30h.
Vodimo 60 ljudi, preko Guzovalje, na Treskavac i spuštamo se na jezero...

Cirius

Quote from: Miloš on May 07, 2011, 10:15:51 Kako do sada nismo imali običaj da opisujemo visinske ciklone, možda je bolje da Persida sačeka sledeći?

Zar nije bilo par visinskih ciklona u Ciklonima,  u situacijama kad su se ipak ocekivale neke znacajnije padavine ?    :78:
U svakom slucaju ovaj sjutra je sitan za neki opis ...

Quote from: Rade on May 07, 2011, 12:12:22 Kako sam računao, najranije bi na Bukumirskom jezeru bili u 13:30h.
Vodimo 60 ljudi, preko Guzovalje, na Treskavac i spuštamo se na jezero...

...   ali dovoljan da na Kuckim planinama napravi solidnu popodnevnu zurku Rade,  imaj u vidu da na toj visini moze biti pravi proljecni pljusak,  grad itd ..

Irfan

Moze li se znati prognoza za 14. maj 2011 (subota), makar priblizno, za opstinu Rozaje?

Cirius

Dobrodosao na forum,  Irfane.  Nije zahvalno davati prognozu 7 dana unaprijed,  svaki sljedeci izlaz mijenja predvidjanje na toj distanci.  Desavaju se  "snajperi",  tj da se pogodi kompletan razvoj vremenskih prilika i do 10 dana unaprijed,  ali rijetko.  Od ponedeljka/utorka ce za subotu biti realnije prognoze,  prije toga je lutrija.

Irfan

Hvala na dobrodoslici. :)

I hvala na odgovoru. Praticu sta se pise po forumu, a neko ako bi mogao, neka postavi u ponedeljak prognozu. :) U subotu mi je maturska setnja gradom, pa me zbog toga interesuje :D

Pozdrav.

Bura

U ponedeljak izgleda najavljuju kisu! juhu.......

Fraka

Nevjerovatan maj za sad.. Izgleda da ce opet bit dvocifrenih visina snijega.. sa ovim jutarnjim temperaturama ova dekada maja zasigurno jedna od ladnijih.
Dobrodoso Irfane  :112:
Mogo bi i ti koju pahulju uz kisu vidjet u ponedjeljak.
A za 14. ces bit blagovremeno obavijesten.

Irfan

Hvala Fraka.

Ma do petka kako hoce, samo da mi u subotu bude bez padavina..:)

A sto se tice pahulja. Jeste da ove godine ima manje snijega nego ranije, ali ga ja nikako ne volim. :) Nama koji smo na planini je dosadio, tako da mu se ne veselim posebno. :)

Madjo

Uticaj ovog ciklona će bit izgleda izraženiji na našu državu nego što su crtali sinoćnji izlazi modela. Dva vezana centra visinskog ciklona,jedan na śeveru a drugi na istoku Evrope u popodnevnim terminima  :81:

Zona na 700mb pritiska i srednja oblačnost.

Temperatura na 850 mb, nula do naših krajeva  :36:

Očekivana količina padavina do sjutra popodne  :81:

Po planinama na sjeveru snijeg

Miloš

Postoje dobre šanse da se Žabljak zabijeli sjutra ujutru.  :79:

Rade

Nećete vjerovat, izbjegla nas kiša danas na turi!

Taman se naoblačio nad nama oko 12h uz par sitnih kapljica, onda bilo oblačno do jezera i tek kad smo došli do jezera, oko 14:20h počela slaba kiša! ;)