News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Automatske meteorološke stanice

Started by Admin, September 23, 2009, 15:07:48

Previous topic - Next topic

Bura

Konačno je proradila AMS u Nikšiću. Ostala je još ona ulcinjska pa da sve bude u redu.  :109: Ima li kakvih izgleda da se i ona popravi?
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Admin

Male su sanse u sledećih mjesec-dva.

mecava

Jesu li ovo od juce AMS Bijelo Polje i Danilovgrad pocele da salju podatke na svakih sat vremena?

Admin

Jedino ako je postignut neki povoljniji finansijski aranžma sa T-comom.
Jednostavno, nema se dovoljno sredstava za često prevlačenje podataka.

mecava

Juce i danas sam pratio i na grafiku je bilo svakog sata a ranije je bilo na svaka 4 ako se ne varam.

Admin

Da, bilo je na četiri sata. Provjeriću da li se radio o "greški" ili ćemo ubuduće imati podatke svakog sata.

mecava

Definitivno se podaci salju svakih sat vremena. Dobro bi bilo ako potraje. :03:

Admin

Bura

Samo nam Ulcinja još uvijek nema.  :16:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Mađo

AMS ne rade jer su izgleda svijema iskopčali internet ove bruke iz Ti Koma.  :11: :11: :11:

Gaston

I telenor i t com su gasili ovih dana, i meni su utuili greškom, na par sati, u srijedu na Studeno.

Mađo

Znaš li koliko njih izađe mjesečno te šalju podatke, to je nevjerovatno, deru ih  :23:
Neka deru.  :14:

Gaston

Kolika je to cifra?
Mene gore 3gb protoka košta 13e.

Mađo

Koliko svatih -preko ADSL-a- izgleda da su naplaćivali po pozivu(dial-u) umjesto po kb-ima.  :11: Umjesto što bi došá račun za internet ~20-tak eura dolazio je po nekolike stotine.  :07: :06:
Viđeli da mogu pa uspjelo im.
Sramota, eto to.  :46:

p.s Ja plaćam 10 eura 3 gb.  :60: I prešá sam na 67,vjerovali ili ne  :102:  Na iste kojima sam bio ispjeva onu lijepu guslarsku pjesmu   :11: :05:

Gaston

Onda je dial-up u pitanju ili iznajmljene linije jer to nema smisla.
Čak i satelitski dvosmjerni internet sa protokom od 2gb košta 20e mjesečno. :07:
Meni je gore pouzdaniji telenor, trebalo bi da od proljeća bude i 3g.

Mađo

E blago tebe.
Ovamo neće nijedni da metnu 3g sve i da se oće Njegoš dić iz mrtvija.  :23:

Gaston

Dok ne vidim da radi ni ja ne vjerujem. :120:

Mađo

Oće vala i gore kad su pokrili Kobilji Dó u Cuce sa novijem repetitorom i 3g.Reče mi drug da je brži internet nó u Cetinje.

Neka što je košta repetitor nó što je trebalo probit nekoliko kilometara puta do na vr brda što dijeli Trešnjevo ot Kobiljega Dola.  :07: A sve radi trides telefona u selo  :120: :120: A ja kad sam ih zvá da pitam za moje selo,rekoše mi kako imaju prioritete i da ne očekujem u skoriju budućnost ikakva ulaganja.  :34:

Gaston

Da je sreće sve bi bilo pokriveno sa 3g jer plaćamo najskuplji internet u okruženju.
Ima se, može se. :35:

sanjin

Opet su AMS zablokirale (izuzev u Baru i HN).  :75: Nadam se samo do jutra.

Mađo

Ja sam nešto naviká na mrežu pljusak.
Lako za učitati, lijepo, pregledno, sve stanice na jedno mjesto.  :45:

Imamo i Kamenare i Lepetane na "pljusak" od juče.  :81: http://pljusak.com/trenutno-vrijeme-tablica.php

Gaston

Weatherlink IP je data loger koji se sam kači na net, nije mu potreban pc.
On ima opciju da šalje na weatherlink network, na weather underground, CWOP i GLOBE.

Pitaj ljude sa pljuska mogu li da pokupe podatke sa weather undergrounda i da ih stave na njihov sajt.
Update sa stanice na weatherlink ide svakog minuta.

SnowHunter

Ovo je sjajno za Studeno, nadam se da će imati kontinuitet rada! Ko je postavio svaka mu čast!  :109: :109: :109:  Čini se da pokazuje nešto više temperature od tvog senzora, Gastone? Da li znaš gdje se tačno nalazi?

Mađo

Ja mislim da je to postavio planinarski klub Prekornica.Śećam se kako je ehtelion o tome nešto pričao.

Quote from: Gaston on February 02, 2014, 10:35:09
Pitaj ljude sa pljuska mogu li da pokupe podatke sa weather undergrounda i da ih stave na njihov sajt.
Da, to i radimo.Ja sam nešto kao potparol za ove naše stanice. :11:
Uglavnom, na pljusak ima svako besplatan prostor i reklamu,što ćeš više. :03: