News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Automatske meteorološke stanice

Started by Admin, September 23, 2009, 15:07:48

Previous topic - Next topic

Veljonk

AUTOMATSKA METEOROLOŠKA STANICA KLIČEVO , NIKŠIĆ

http://www.pljusak.com/klicevo/index.htm

Transmat

Стенли

Mađo

Imamo Njeguše, Rogame, Kličevo...  :109: :109: :109: Očekujemo i Dragovu Luku, to je već 4 komada AMS :114: :114: :114:
Sjajno.  :43:

Rogami već skoro mjesec dana nijesu online ?  :32:

Fraka

Reka ti je Bole da mu se pokvarilo nesto i da to mora nabavit u Hrvatsku, ali ne vjerujem da je ista cinio po tom pitanju.

A pitanje za Velja: Dje si nabavio stanicu, koliko te izasla?

Mađo

Znam da je crkao senzor temperature, ali eto isto bi bilo zanimljivo pratit količinu padavina, vjetar, pritisak..  :122:

Fraka

A eo se nest ni klicevo ne update-uje  :78:

Veljonk

Kupio sam je u engleskoj , marka je Watson , oko 95 eura, nema konstantno podataka zato sto mi je kucni racunAr na popravci a laptop nosim na posao , a i još uvijek testiram stanicu, ovih dana će biti to stabilnije .
AUTOMATSKA METEOROLOŠKA STANICA KLIČEVO , NIKŠIĆ

http://www.pljusak.com/klicevo/index.htm

bole

Bole se ubi danima trazeci vanjski senzor za conrada.....Ne poznajem nikog u Hrvatskoj da mi to poruci u Conradu.....Inace stanica ne moze da radi bez tog senzora tj dobija sve podatke s polja sa nenjea putem wifi...nemam mogucnost zicno da je prespojim :(

Nema mi druge bez da skupljam pare za Davisa.....

Mađo

Postoji li predstavništvo Conrada u Srbiji ?

bole

jaa nesto nisam moga da ih nadjem ima tagorBG radnja koja drzi conradove stvari...

Bole-PG

Ima neki momak valjda ams u zagoric,cuh
Podgorice grade moj!!!

Mađo

Quote from: Bole-PG on February 07, 2013, 20:47:34
Ima neki momak valjda ams u zagoric,cuh

Ako je to tačno, bili se malo raspitao đe, ko, što, kako ...  :62:
Treba ga zvat na forum.  :27:

Bole-PG

Probacu preko druga neka,da malo on to sredi ,pitanje da li on hoce da je poveze da salje preko neta informacije
Podgorice grade moj!!!

Admin

U Kamenarima i Lepetanima postavljene i puštene u rad AMS (Davis, VP2).
Nadam se da će vlasnik podatke staviti na raspolaganje ljubiteljima meteorologije.

Fraka

Super  :109:

Ta stanica u Lepetanama ce davat (nadam se) realnije T za Tivat nego ona na Aerodromu  :27:

Bilo bi zbilja sjajno da se postavi to.. vjerujem da ima razlike u kolicini padavina, iako je samo 300 metara razdaljine  :27:

Admin

Da, pošo su meni podaci dostupni, vidim da su razlike između Kamenara i Lepatana sasvim uočljive. Tokom prethodnih 48 sati u Kamenrima je palo 112.4 litra, a u Lepetanima 126.6.
Inače udaljenost između te dvije AMS je oko 900 metara.

Gaston

Viđeh danas na zgradi Telemonta (kod Volija u Tološima)  Davis meteo stanicu.
Možda bi i ona mogla bit dostupna.
Ako neko poznaje nekoga iz Telemonta neka zapita.

Fraka

Dusane, postoji li ikakva sansa da se ti podaci nadju na internetu?

Transmat

Quote from: Gaston on March 09, 2013, 00:02:36
Viđeh danas na zgradi Telemonta (kod Volija u Tološima)  Davis meteo stanicu.
Možda bi i ona mogla bit dostupna.
Ako neko poznaje nekoga iz Telemonta neka zapita.
Jesu li je nakacili na zgradu? Ne obracam paznju a prolazim cesto. Ako je nije na travnatoj povrsini, onda mjerenja nisu precizna. A s druge strane, samo 500 metara odatle je AMS Hmzcg. tako da nam ne igra neku ulogu.
Ali ovo Kamenare-Lepetane bi bilo sjajno.

Admin

Quote from: Fraka on March 09, 2013, 10:39:59
Dusane, postoji li ikakva sansa da se ti podaci nadju na internetu?

Za sada ne!
Ja imam pristup preko ftp naloga, pa mogu s vremena na vrijeme (u interesantnim situacijama) postaviti dio podataka ovdje na forumu.

Fraka

Mađo

Quote from: Admin on March 09, 2013, 12:13:47
Za sada ne!
Ja imam pristup preko ftp naloga, pa mogu s vremena na vrijeme (u interesantnim situacijama) postaviti dio podataka ovdje na forumu.

Pitaj ih ako su voljni da se povežu na "pljusak" ? Imaće besplatan web prostor, takođe prostor za reklamu, arhivu, grafički prikaz parametara, svaku pomoć... sve bi im Zoran sredio.   :27: :63:

A ako su ih uzeli da imaju samo za svoje potrebe, neka su zdravo!  :23: