News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Off topic kamp

Started by Cirius, February 01, 2010, 17:24:34

Previous topic - Next topic

Bura

Quote from: Krivi on April 10, 2012, 15:47:50
Quote from: kecmi on April 10, 2012, 15:17:35
Quote from: Krivi on April 10, 2012, 15:13:02 Nesto gledah ove glavne stanice na sajtu hmz,i vidim da nisu podaci azurirani,posebno visine snijega..bilo bi lijepo kad bi to neko uradio.

Kako mislis nisu azurirane visine snijega?  :32:
Za pg,kolasin,pljevlja,ostale su one stare vrijednosti..u pg je bilo 57 a ne 52,i u pljevlja je isao i do preko 90,kolasin 2 metra...

A jest' to....  :45: Samo sto za Pljevlja ne treba jer je 87cm najvise.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Krivi

Nije islo preko 87???Nijesam znao,izvini na gresci,al za ove druge..
GGMU!

Bura

Quote from: Krivi on April 10, 2012, 15:58:10 Nije islo preko 87???Nijesam znao,izvini na gresci,al za ove druge..

Nije, nije isao preko 87. Tacno 87 i ove godine  :75: Moglo je jos taj  1 pa da bude rekord.  :83:

Krivi

Na ovim klimatskim ekstremima u Baru kazu da nikad nije bilo preko 40C!!To je prosto nemoguce,jer u gradu je sigurno islo do i preko 40..krivac je ponovo lokacija stanice,a to vazi i za najmanju T...
GGMU!

Stefan600

Kod stanice vjerovatno nije...
Februar 2012. :)

Bura

Quote from: Krivi on April 10, 2012, 16:45:30 Na ovim klimatskim ekstremima u Baru kazu da nikad nije bilo preko 40C!!T

Ajd 40, nego ni 38.  :03: Nego eto, mislim da je tacno.... U centru je dostizalo vise ali preko 40.5 stepeni nije sigurno...  :03:

Krivi

Ma lokacija je kriva...siguran sam da je islo barem do 40,pa i za vise...al samo znam da ljeti je u baru katastrofalna sparina,pa covjek ima osjecaj da je 45 stalno..
GGMU!

Krivi

Nesto gledah.SH nije pravio retrospektive mjeseca jos od decembra 2011,prava steta..
GGMU!

Stefan600

U Baru je vlaznost vazduha, makar pored stanice ogromna, pa i kada pise da je 32 stepena, uz veliku vlaznost, moze se imat osjecaj da je 40.

Bura

Quote from: stefan96 on April 10, 2012, 17:04:54 U Baru je vlaznost vazduha, makar pored stanice ogromna, pa i kada pise da je 32 stepena, uz veliku vlaznost, moze se imat osjecaj da je 40.

Da, ma i kod stanice a i u gradu, uvjek je vlaznost vazduha velika, a ona u kombinaciji sa seo npr 32-35 stepeni je gore nego realna od 42-45.  :26: :26:

Krivi

Quote from: stefan96 on April 10, 2012, 17:04:54 U Baru je vlaznost vazduha, makar pored stanice ogromna, pa i kada pise da je 32 stepena, uz veliku vlaznost, moze se imat osjecaj da je 40.
To kazem,ali pored mora cesto duva vjetar kakav takav,dok u grad je ne daj boze,bezvjetrica,sparina da ti oba oka iskoce!!Jedan put sam bio u pg kad je bilo oko 40,41 stepen,uzas,ali ne tolika spatina ka u bar,ali je duvao neki vreli vjetar,pa sam imao osjecaj da gorim!!
GGMU!

Fraka

Vidite ono "poluostrvo". E to je biologija mora, tu se nalazi kotorska stanica.
Ne treba mnogo mozga da se uoci kolika bi mogla biti razlika tu i u Skaljare

(kuce iznad broda ovog lijevo)

Krivi

U ova stanica je ka na ostrvu,u sred mora..
GGMU!

Stefan600

Sramota... Hidrometeoroloski zavod treba da se stidi ovakvih stvari. Nemaju dje stanicu stavit no pored mora. haha e qq. sve nam je tako, nikako. ako ce vec pored mora neka je stave svudje pored mora, nije mi jasno ovo...

Bura

Quote from: stefan96 on April 10, 2012, 20:03:01 Sramota... Hidrometeoroloski zavod treba da se stidi ovakvih stvari. Nemaju dje stanicu stavit no pored mora. haha e qq. sve nam je tako, nikako. ako ce vec pored mora neka je stave svudje pored mora, nije mi jasno ovo...

E svaka ti cast!  :121: :121:

sanjin

U Pljevljima je bilo 90cm ali ne u terminu od 7h nego od 19h i to 12. februara.

Pogledajte *Milosev post na 161. stranici Februara u Aktuelnim.

http://www.meteo.co.me/forumi/index.php?topic=2552.4000

milos555

Quote from: sanjin on April 10, 2012, 21:14:11 U Pljevljima je bilo 90cm ali ne u terminu od 7h nego od 19h i to 12. februara.

Pogledajte *Milosev post na 161. stranici Februara u Aktuelnim.

http://www.meteo.co.me/forumi/index.php?topic=2552.4000

U pravu si,evo i u podacima na ranking weather je upisano 90 cm-12.februara  :112:

Madjo

Tačno, ali se po standardima mjerenja na klimatološkim stanicama uzimaju rekordi koji su izmjereni u 06UTC.
Tako kaže moj klimatološki priručnik.

E sad neznam jeli se što promjenilo u zadnje vrijeme.  :78:

Bura

Ja mislim da je i dalje to tako, jer se u statistikama vodi kao 87 ovog februara... E sad....  :55:

sanjin

Ja ne znam sta im je problem da upisu podatke od 19h?

vanja

Quote from: sanjin on April 11, 2012, 17:42:52 Ja ne znam sta im je problem da upisu podatke od 19h?

nista no da idemo ispred skupstine. transparente u ruke i da znamo po dva tri stiha napamet svi.

nek bude 87 mi cemo pamtiti 90

Madjo

Slažem se da bi trebalo da se upisuju rekordi nebitno kad su izmjereni.Isto bi trebalo da važi za padavine.Dosta puta sam zabilježio 200+ mm kiše, kao od naćas pa do śutra veče  :23: kad ono po propisu se računa samo od 06 do 06UTC.

A ova moja stanica računa najpametnije-od ponoći do ponoći.  :67:

ehtelion

od vjestice do vjestice:)

Miloš

Srećan Vaskrs svima koji slave danas. Hristos Voskrese!

Bura

I od mene cestitke za Vaskrs.

Quote from: Miloš on April 15, 2012, 10:48:48 Hristos Voskrese!

Vaistinu Voskrese.