News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Off topic kamp

Started by Cirius, February 01, 2010, 17:24:34

Previous topic - Next topic

angel

Quote from: Dado on October 10, 2021, 22:23:16
Vec nekoliko dana mi se pojavljuje greska kad otvaram meteorograme. Ima li jos ko isti problem?  :78:

bio je crko dio na serveru, brzo su to sredili.

Dado

I dalje se ne moze otvoriti.

angel

Dado

Pa to i jesu ti, samo sto 3km i 9km mogu da se otvore a kad odes na nwp, karte i emagrami ne moze nijedan.

angel

evo pitah, tamo je bilo vise modela ali ne mogu sve da ih sad vrate, jedino da se preusmjeri link na ovo sto vec ima...

podji na nwp-modeli,karte,emagrami,..  pa ima desno  nwp2-bckp  pa odatle meteograms , tu su na 3km, 9km, cg 1km i 11km

Dado

Bravo, tu vec radi. Veliko hvala na pomoci  :45:

Nikola

Srećna vam Nova godina,svako dobro!  :121:

vanja

Srecna Nova svima, sve najbolje !!! :116:

sanjin

niksicki

Ваистину се роди. Нека вам је срећан Божић.

Al3k5aNd4R

Đe da pričamo o erupciji vulkana Hunga Tonga u Tongi?
"Sydney observed atmospheric pressure fluctuations exactly 3 hours after the Hunga Tonga-Hunga Haʻapai volcano erupted near Tonga. So, the pressure wave covered 3,600 km in 3 hours, which means it travelled at 1,200 km/h. https://t.co/pVWeUPGNJP "

Ovaj neki lik priča o promjeni pritiska koji je hiljadama kilometara dalje. Do kojeg dijela svijeta se mogu ispratiti promjene tj vazdušni udar od ove eksplozije?
❄❄❄ --> Podgorica <-- | ❄❄❄ |My gallery on 500px | Mačka mala | ❄❄❄

Nikola

Quote from: Al3k5aNd4R on January 15, 2022, 14:38:45
"Sydney observed atmospheric pressure fluctuations exactly 3 hours after the Hunga Tonga-Hunga Haʻapai volcano erupted near Tonga. So, the pressure wave covered 3,600 km in 3 hours, which means it travelled at 1,200 km/h. https://t.co/pVWeUPGNJP "

Ovaj neki lik priča o promjeni pritiska koji je hiljadama kilometara dalje. Do kojeg dijela svijeta se mogu ispratiti promjene tj vazdušni udar od ove eksplozije?
Možeš ovdje  :81: http://meteo.co.me/forumi/index.php?topic=1393.200

sanjin

Mogli bi moderatori da prebace teme iz prethodnih godina u arhivu.

Al3k5aNd4R

Quote from: Nikola on January 15, 2022, 15:35:13
Quote from: Al3k5aNd4R on January 15, 2022, 14:38:45

Možeš ovdje  :81: http://meteo.co.me/forumi/index.php?topic=1393.200
Ništa neka moderator prebaci onda 😆
❄❄❄ --> Podgorica <-- | ❄❄❄ |My gallery on 500px | Mačka mala | ❄❄❄

Niksic 3

Idu dani lete godine, svako selo u CG ima AMS, a drugi grad po broju stanovnika i najveci u bivsoj Yugi nema AMS, ne samo grad no nijedno selo/naselje u opstini, oj zavode posrove.

Aquaria

Ovu stanicu sam nedavno primijetila na Windy aplikaciji i prilično me kopka o čemu se radi. Po oznaci "wmo" ispada da je zvanična jer se privatne označavaju drugačije, pa mi tek ništa nije jasno, a nisam mogla da nađem nikakve detalje o njoj osim ovog sa slike Inače u aplikaciji nema označenih stanica na sjeveru, već "samo" Nikšić, Podgorica, par stanica na primorju i Mađova na Njegušima.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Niksic 3

Bit ce da je to ova glavna stanica :83:

sanjin

vanja

Niksic 3

sanjin

vanja

ne znam zasto je to uradio

Niksic 3

vanja

Nikola

Quote from: Bura on February 21, 2022, 19:43:14
Akonto priče oko mjerenja snijega u Kolašinu. Ja nijednog sekunda nijesam posumnjao u tačnost podataka, ali sam oduvijek bio skeptičan po pitanju odabira lokacija za dostinu naših stanica i reprezentativnosti te lokacije za određeni grad. Za neke druge sam već znao da ne odražavaju pravo stanje, evo sad znam i za Kolašin. Barska stanica je tako na samoj obali mora, 30-ak metara od nje, pa tako Bar ljeti sredinom dana ima žabljačke maksimalce  :120:, a zimi je kao po pravilu drastično topliji od ostalih gradova na primorju. Ulcinjska je tako par km duboko u Ulcinjskom polju, dalje od gradskog jezgra. Hercegnovska je premještena na brdo iznad grada na 150 mnv, u drastično drugačije okruženje od prethodnog, pa tako Herceg Novi sada kao od šale silazi na -3, a prije je bila prava rijetkost da se približi 0. Podgorička je takođe skoro premještena, sa livadice udaljene 2 m od prometnog bulevara, na drugo mjesto pored još prometnijeg bulevara s jedne, i 10-ak kolosijeka željezničke pruge s druge strane - besmislica. Za kolašinsku evo danas vidimo stanje. Za ostale gradove po svjeveru ne znam. Sve u svemu, većina stanica su na ova mjesta postavljena prije 50, 60, 70+ godina i na to svakako ne možemo uticati. Ali zašto makar ne uradimo kako valja ono na što možemo uticati - dakle kad već moramo da je premjestimo, da podgoričku stanicu premjestimo na reprezentativno mjesto pa i ako košta koji euro više. Premiještanje se ne vrši svake, no jednom u 100 godina, i to ako baš mora, pa se može podnijet. Jedva čekam jul i avgust da vidimo kako će se stanica ponašati kad se užari onaj silni beton i asfalt s jedne, a šine i ono pružno kamenje s druge strane.  No, kao što sve u Crnoj Gori miriše na ljepljive prste, miriše i ovo, nažalost.

Izvinjavam se na dugom postu i off-u.
I upravo zbog te gradske mikroklime i pomjeranja meteo. stanica na 30 godina kad se uzima porsjek za klimu kazaćemo klima se mijenja drastično  :120: Tu postoji jednostavno rješenje,da se na osnovu odnosa površine gradskog i prigradskog jezgra odredi najbolja lokacija stanice  i da se odatle ne pomjera.Tako u Baru ona nije na dobroj lokaciji zbog temeperatura,u Kolašinu zbog visina snijega itd.,što ne zanči da stanice sad ne pokazuju tačno stanje na kojem se nalaze,samo što kod stanice u Baru ne živi niko,pa je subjektivno za građane Bara ona netačna.Mada sam siguran da će se postepeno u budućnosti sve to korigovati.