News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Off topic kamp

Started by Cirius, February 01, 2010, 17:24:34

Previous topic - Next topic

sanjin

Zanimljiv izraz koriste naši prognostičari u posljednje vrijeme: djelimično sunčano.   :22:

Nikola

Djelimično je kad nešto može biti u djelovima i može da se pomjera ili mijenja.Djelimično krčenje šume,djelimično oblačno,a Sunce je jedno i ne djeljivo.

sanjin

Novi sajt Hmzcg.🤗🤗🤗🤗

I Akvarijina fotka na pocetnoj.  :120:

Miloš BP

Quote from: sanjin on February 25, 2021, 19:17:37
Novi sajt Hmzcg.🤗🤗🤗🤗

I Akvarijina fotka na pocetnoj.  :120:
Odlican sajt. Konacno cemo ja i Staracfoco,(a najvise smo se i zalili sto nismo)...moci pratiti vrijeme, temperaturu, padavine i vjetar, u skoro pa realnom vremenu..
Only black and white

sanjin

A mi u glavnom gradu evropske CG i dalje necemo moci jer Ams jos uvijek nije osposobljena.

Admin

Nova AMS u Podgorica će vjerovatno biti instalirana tokom marta.

Aquaria

Mnooogo pregledniji od starog sajta. Malo mi je bezveze da nađem zamjerku samo u tome da možda aktuelnosti ne iskaču na svakoj strani jer je zanemarljivo (ovo je čisto da ne bi bio natrpan). I nema WRF-NMM 1km, ali pretpostavljam da će biti naknadno ubačen. U svakom slučaju odlično odrađeno, svaka čast! 🙂 (Sanjine, ne hvalim izgled sajta zbog fotografije 😂)

P. S. Računam da nam zbog prebacivanja na novi sajt ne radi Tapatalk? Stižu mi obavještenja, ali ne mogu da otvorim forum preko aplikacije.

sanjin

Imas Nmm 1km kad otvoris meteograme. Kliknes "nwp, modeli, karte, emagrami".

Admin

Za TATAPALK koristite 195.66.163.23/index.php

Aquaria

Ne može, prebacuje me na .15 (a u Tapatalk-u ne mogu da mijenjam link, ili bar ne mogu da nađem tu opciju) 😔

Quote from: sanjin on February 25, 2021, 22:53:46
Imas Nmm 1km kad otvoris meteograme. Kliknes "nwp, modeli, karte, emagrami".
Zahvaljujem. 🙂 Najjače je što sam već bila potražila tu, ali ne obratih pažnju na desnu kolonu 🙄

Aquaria

Sve je ok sad. Hvala

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

perob

Cestitam na novom web dizajnu sve pohvale!!!

vanja

Kakvo lijepo osvjezenje. Odlicno, sve pohvale za HMZCG  :45:

Nikola

Odlično odrađena rubrika 'Podaci za korisnike'.

Admin

Primijetio sam neke greške...nastojaću da ih ispravimo tokom vikenda.
Ima još dosta toga da se uradi na stranici, no COVID itekako utiče na rad poslednjih nekoliko mjeseci.

Admin

U jednom trenutku na forumu 2 registovana korisnika i 62 gosta. Očito, neko pokušava dan "provali" i vjerovatno zatrpa forum svojim sadržajem

staracfoco

Zadnjih desetak dana ne znam ko mi glavu nosi. Crkavica od penzije nedovoljna za život pa se bavim nekim stvarima iz struke da preživim. Toliko je bočnih udara da ne znam šta ću prije i zato, sa zakašnjenjem, tek noćas viđeh novi izgled sajta. Na prvi pogled ovo je veliki napredak i konačno možemo da kažemo da smo dobili uslove da pratimo dešavanja u realnom vremenu. Nijesam još uspio da analiziram promjene ali svaka čast onima koji su sve ovo uradili.

Miloš BP

Gledam ovaj novi sajt, mjerenja za vjetar.. Tu je raznih brojeva koji oznacavaju pravac. 18, 6, 20, 32,itd. Valjalo bi neko ko zna da postavi ovdje, koji broj oznacava koji pravac. Ovdje na slici se ne moze vidjeti.

Only black and white

Bura

Slažem se s tobom, jesu grafici za AMS malo nepregledni za prikaz na telefonu. Mislim da bi najviše odgovaralo kao prikaz na starom sajtu; ona traka sa raznim bojama, a u uglu krug s objašnjenjem koja je boja za koji smjer.

A brojevi za koje pitaš predstavljaju tačke na ruži vjetrova od 32 smjera. 1 je za sjever, 9 za istok, 17 za jug, 25 za zapad, a ostali brojevi su za smjerove između (tipa 5 je za sjeveroistok, 21 za jugozapad, 32 za sjevero-sjeverozapad...).

Nadam se da sam koliko toliko objasnio.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Admin

Grafike je skoro nemoguće srediti za telefone, mada ćemo i na tome poraditi. Trenutno je previše onih sa Covidom pa ne treba previše očekivti u narednih 10-ak dana.

Miloš BP

Zahvaljujem Buri i Adminu. :45:
Only black and white

SnowHunter

Znam da je vama mladima telefon pola svijeta, ali nemojte ove grafike dirati - nemaju kud bolji biti. Uostalom, uvijek pa i na telefonu, možete pogledati tekstualno-tabelarni prikaz ako ne vidite detalj koji vam je bitan.

Ja sam mislio da je ovo sa vjetrom kao u synop izvještajima, doda se nula i dobije se ugao na punom krugu iz kojeg duva vjetar - ovako kao na kompasu:

Čisti sjever je 0 ili 360. Znači imamo mnogo detaljniju informaciju o smjeru vjetra nego da pišu samo osnovni pravci. Takođe, na vrhu grafa postoji tekstualna oznaka smjera vjetra, istina uz korišćenje početnih slova odgovarajućih engleskih riječi (north, east, south, west).

Da dodam da od kada više nema stare hidrološke stranice, izgubili smo brojke sa Ubala, meni jako drage AMS. Ubli postoje u opadajućem meniju na novom sajtu, ali podataka nema.

Admin

Biće i Ubli, biće i nivoi podzemnih voda, biće i kvalitet vazduha... ali je mnogo ljudi u Zavodu inficirano Covidom19 i dosta toga ne možemo brzo realizovati.

Dusko

Druga smjena u HN je ponovo na položaju!!! :)

sanjin

Meteociel nije u funkciji jer je izbio pozar u Strazburu gdje su im serveri.