News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Off topic kamp

Started by Cirius, February 01, 2010, 17:24:34

Previous topic - Next topic

Mađo

Javite Adminu,ne mora pravit novi nalog.

Aquaria

Pokušah i ja da mu odradim proces resetovanja šifre, ali opet ne stiže ništa (nema ništa ni u spam folderu). Hvala, Mađo, sad ću pitati Admina  :121:

Nikola

sanjin

Niksic 3

Srećan 13 jul Crnogorci :43:!
Pozdrav iz Nikšića  https://youtu.be/uw7w_9r3V_w

Miloš BP

Srećan 13 jul 1878, dan drzavnosti. Da nam živi CRNA GORA. I 13 jul 1941. Ustanak protiv domaćih i stranih fašista.
Only black and white

Nikola

Da ne otvaram temu demogeografija smatram da je važno napisati neka zapažanja i činjenice o bijeloj kugi i starosti našeg društva.

Od 1955. godine do danas u svijetu je broj stanovnika povećan oko 350%.
U CG je za isti period to uvećanje iznosilo samo oko 30% tj. nepunih 200.000 ljudi.

Crnogorsko stanovništvo je jedno od najstarijih u Evropi,prosječna starost je 38.8 godina,a stanovništvo postaje sve starije.
Znači za oko 140 godina Crna Gora bi imala milion stanovnika i to preko 80% bi bilo gradsko stanovništvo.
Podgorica,Spuž i Danilovgrad će biti konglomerat,neće biti jasne granice između gradova,a većina manjih sela će biti poptuno prazna.

Mađo

Jeli demografija ili demogeografija?  :67:

Nikola

Quote from: Mađo on July 27, 2020, 09:37:26
Jeli demografija ili demogeografija?  :67:
I jedna i druga  :45:

sanjin

Pa Nikola, ti sad zasuči rukave i otresi neku dičnu Katunjanku da popraviš demografsku sliku.

Mađo

:67: Eto.

Ali opet nema vajde,poće za inostranstvo.  :11:

vanja

jesu li u ovaj broj ukljuceni i migratorni tokovi?

Nikola

Quote from: vanja on July 27, 2020, 17:00:14
jesu li u ovaj broj ukljuceni i migratorni tokovi?
Jesu ali ne znam koliko su relevantni ovi podaci.

https://www.worldometers.info/world-population/montenegro-population/

Nikola

CG i države okruženja sem Hrvatske nemaju detektore munja za Blitzortung.

Niksic 3

Izasao je kilmatoloski godisnjak za 2008 :109:

Nikola

Do marta naredne godine treba da odlučimo ostavljamo li zimsko računanje ili mijenjamo zadnji put u ljetno.Pristalica sam ljetnog računanja vremena iz razloga što je dan duži u hladnijem dijelu godine.Npr. da ostavimo zimsko računanje vremena svićalo bi ljeti u pola 4 ujutro što je potpuno bespotrebno za većinu radnih aktivnosti.
Prednosti ljetnog računanja zimi je što bi od  17-18h bilo dnevne svjetlosti.

vanja

tačnije, prva zora koliko sam  zapazio u ljeto je 0345h. dakle ako bi izabrali zimsko računanje vremena onda bi se to ljeti dešavalo  u 0245h. bukvalno bi se bacilo 3-4  sata dana u spavanje. sunce bi zalazilo ljeti u 20h.
bolje je ljetnje računanje vremena.

Aquaria

Dobro je, onda, što se ja ne pitam jer bih ostavila ovako kako je, tj. zadržala bih smjenjivanje ljetnjeg i zimskog računanja :11: Sa ljetnjim računanjem vremena, u decembru bi svitalo tek u 8h, što baš i nije praktično za one kojima smjena počinje u 7h npr.

Admin

Da li zbog COVID-a ili zbog nezanimljivih vremenskih prilika na forumu nema mnogo aktivnosti.
Moraću provjeriti da li ima interesovanja za neko takmičenje u prognozi. Moram prvo provjeriti ima li nekog ko bi sponzorisao,makar simbolično!

markonato

Već sam neđe pitao a pitaću opet da budem malo dosadan, može li se na Tapatalk naći forum, to jest radi li preko te aplikacije?  :03:

Admin

Ne može, ali biće. Radi se novi sajt, pa će se pažnja i tome posvetiti.

markonato

Dosta ljudi korosti tu aplikaciju jer je mnogo lakši pregled preko telefona, hvala na odgovoru  :03:

Bura

Quote from: Admin on November 19, 2020, 23:31:40
Nemože, ali biće. Radi se novi sajt, pa će se pažnja i tome posvetiti.

Baš lijepa vijest, zna li se kad bi sajt mogao biti pušten u rad?
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Admin

Vjerovatno do kraja godine. Ima tu dosta posla, traži puno saradnika.