News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Off topic kamp

Started by Cirius, February 01, 2010, 17:24:34

Previous topic - Next topic

smislov

Da ne otvaram nedje drugo temu, treba mi preporuka za neku app ili neki sajt za vremensku prognozu, koji je po vasem misljenju dosta pouzdan. Bavim se paraglajdingom i potrebna mi je neka pouzdana prognoza, pogotovo kad je brzina i pravac vjetra u pitanju. Nisam bas strucan za citanje meteograma i slicnih stvari, kad pogledam onu sarenu sliku sa milion linija i strelica, mrke mi :)
Ja koristim meteoblue, Ventsky i Windy. Desi se dosta puta da daju prilicno razlicite prognoze.
Eto, ako moze neka preporuka.
Hvala

sanjin

Gotove prognoze su prilicno nepouzdane za tacnu brzinu i smjer vjetra, tako da ne znam koju bih ti aplikaciju preporucio. Najbolje ti je da gledas karte za vjetar u okviru finorezolucijskih modela Wrf-Nmm 1km i 3km. Imas ih na sajtu Hmz u rubrici Numericko modeliranje

vanja

Quote from: smislov on January 13, 2019, 16:54:05
Da ne otvaram nedje drugo temu, treba mi preporuka za neku app ili neki sajt za vremensku prognozu, koji je po vasem misljenju dosta pouzdan. Bavim se paraglajdingom i potrebna mi je neka pouzdana prognoza, pogotovo kad je brzina i pravac vjetra u pitanju. Nisam bas strucan za citanje meteograma i slicnih stvari, kad pogledam onu sarenu sliku sa milion linija i strelica, mrke mi :)
Ja koristim meteoblue, Ventsky i Windy. Desi se dosta puta da daju prilicno razlicite prognoze.
Eto, ako moze neka preporuka.
Hvala

probaj ovo http://www.lamma.rete.toscana.it/mare/modelli/vento-e-mare

Dzoni

Quote from: vanja on January 13, 2019, 16:13:15
Quote from: Dzoni on January 11, 2019, 14:21:17
Quote from: vanja on January 10, 2019, 21:29:30
džoni opet negativan,  :75:

Nikad vanja, samo optimista sa iskustvom  :122:  :120:

ja samo nadjwm tvoj post i ako je negativan nwma sto modele da glwdam hahha

salu na stranu kad se sjetim vremena gledanja u oblake i u obliznje vrhove. garac npr ili lovcen, brotnjik ili kuči tj fundina kad krene da blijedi pod snjeznom zavjesom. i onda od oka znas da moze bit neki snijeg ili te iznenadi izjutra kad se probudis. ima li ista jace? ovo gledat modele da izludi covjek , svaki izlaz drugo daje. ovako si miran brate :)

Taman tako  :109:

staracfoco

Može li neko da dokuči šta se dešava sa synopom (rađanje ježa do se otvori) i sa prognostičkim meteogramom koji ja ne umijem da otvorim?

Miloš BP

Znači nije samo kod mene to slučaj...
Only black and white

vanja

koliko mi govori gledanje u forum. vidim da je dzoni opet pozitivan,znaci bice nekog snijega uskoro opet :)

Mađo

Opet izgubih linak za synop ovi naš crnogorski.
Ako ga ima ko bio bih mu zafalan da mi pošlje.  :62:

Niksic 3

http://195.66.163.8/arhiva/synop/?C=M;O=D
Ima neki problem,i meni iz vise puta nece da otvodi :78:.

Dzoni

Quote from: vanja on January 19, 2019, 18:13:35
koliko mi govori gledanje u forum. vidim da je dzoni opet pozitivan,znaci bice nekog snijega uskoro opet :)

Budi siguran  :102: :120: :122:

Mađo

Niksic 3

Ja ne znam da postoji novi. :78:

Bura

Ovaj što je Niksic3 postavio jeste validan, a može se reći i da je novi (ovaj je od prije koju godinu, prije toga je bilo isto sve samo su bili drugi brojevi u adresi, koliko se sjećam  :15:). Međutim, već par dana podacima ne može da se pristupi. Prvo se sajt učitavao po 3-4 minuta, o čemu smo staracfoco i ja pisali, a sad ni to.  :32:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Aquaria

U toku je sistematski napad na kompletan HMZ - počelo se test fazom u vidu gašenja AMS u Nikšiću; sad onesposobiše PG, HN, ŽB, ni ostale nisu baš pošteđene, ode synop, meteogrami pobudalili... Sljedeći korak je gašenje sajta i foruma i na kraju ometanje signala tokom emitovanja "Meteo centra". Oprema koja je stigla je vjerovatno zaplijenjena i biće da je nalazimo na buvljaku kod stočne pijace u PG kao prvoklasnu neocarinjenu robu iz inostranstva. Prognozu ćemo gledati u tetovac dok ne uvedu zabranu na proizvodnju, prodaju i uvoz pasulja i ostalih mahunarki :11:

Stefane, sine, mislim da je vrijeme da se čini nešto jer ode sve u peršun  :106:

Dzoni

Quote from: Aquaria on January 20, 2019, 13:28:28
U toku je sistematski napad na kompletan HMZ - počelo se test fazom u vidu gašenja AMS u Nikšiću; sad onesposobiše PG, HN, ŽB, ni ostale nisu baš pošteđene, ode synop, meteogrami pobudalili... Sljedeći korak je gašenje sajta i foruma i na kraju ometanje signala tokom emitovanja "Meteo centra". Oprema koja je stigla je vjerovatno zaplijenjena i biće da je nalazimo na buvljaku kod stočne pijace u PG kao prvoklasnu neocarinjenu robu iz inostranstva. Prognozu ćemo gledati u tetovac dok ne uvedu zabranu na proizvodnju, prodaju i uvoz pasulja i ostalih mahunarki :11:

Stefane, sine, mislim da je vrijeme da se čini nešto jer ode sve u peršun  :106:

Taman, raspad sistema  :11:  :109:

Niksic 3

Bomba u zavod,nema druge. :11:

Miloš BP

Only black and white

mareeram

Da li neko zna da li radi hotel Lokve kod Rozaja?

sanjin

Ne radi. Ali ima restoran.

sanjin

Obicno se vanredna stanja uvode u slucaju vremenskih nepogoda. Na arhipelagu Nova Zemlja u Rusiji to su ucinili zbog invazije polarnih medvjeda na naseljena podrucja. :102:

Niksic 3

Nikola

Od 2021. u EU se ukida periodično pomjeranje časovnika.Države imaju pravo da zadrže zimsko ili ljetnje računanje vremena.Glasao bih za ljetnje r.v..

Mađo

Nikako se ne mogu navić da se dižem u vrijeme eo deset dana no mi jutro,čini mi se, proleti u ništo.  :56: